Naštvala mě babička

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
30
15.8.22 08:04

Ty jsi si chtěla postěžoval na babičku, ale nejvíc jsi si postěžovala na sestřenici. Ano, to co řekla babička, nebylo hezké. Ale nemusíš házet špínu na všechny okolo. S babičkou si promluv. A že sestřenice studuje „jen“ filozofickou školu bych sem vůbec netahala, některé obory tam nejsou nejjednodušší. Holka, je ti skoro 30, je to vše o domluvě, tady ti nikdo nepomůže.

• načítám...
19388
15.8.22 08:17

Zakladatelka, ty furt nefnukej. Kamarádi jecaji, bych řekla.
Ty jdi na plný a řekni si o vyšší osobni ohodnocení.

• načítám...
24851
15.8.22 08:27
@Anonymní píše:
Což je to vtipný. Všichni to víme. Strejda dostal kdysi byt a obcas se jede k babi najíst. Ona mu chodí obdělávat zahrádku a vyvařuje mu. A pak řekne, že on je nejlepší …

myslím, že zlá a závistivá jsi spíš ty.. (závidíš sestřenici její život, strejdovi byt a dalších x věcí..)
dobrá atmosféra z tebe fakt nejde..
Ve tvém věku jsem se o sebe už 10 let starala sama, živila se sama a vš si dodělala dálkově.. Nikdo tě nenutí bydlet tam, kde nejsi šťastná a nikdo tě neocení..
co takhle postavit se konečně na vlastní nohy? pro začátek garsonka úplně postačí.. klidně i jen pronájem…

• načítám...
53518
15.8.22 08:28
@Lucy75 píše:
myslím, že zlá a závistivá jsi spíš ty.. (závidíš sestřenici její život, strejdovi byt a dalších x věcí..)
Ve tvém věku jsem se o sebe už 10 let starala sama, živila se sama a vš si dodělala dálkově.. Nikdo tě nenutí bydlet tam, kde nejsi šťastná a nikdo tě neocení..
co takhle postavit se konečně na vlastní nohy? pro začátek garsonka úplně postačí.. klidně i jen pronájem…

Ona bydlí jinde. Tam jen dochází.

• načítám...
24851
15.8.22 08:31

@Russet aha, přlítla jsem to jen v rychlosti
O TO SNAZŠÍ JE TAM PŘESTAT CHODIT, přinejmenším tak často..
oni by se obvyvatelé domu museli začít starat sami
a když ne, tak jim to na tu hlavu spadne. NO A??

Život nikdy nebyl, není a nebude spravedlivý, s tím se dá dělat jediná věc - smířit se s tím ;) nespoléhat na „osud a náhody“, ale sám/sama na sebe.. lamentovat nad životní nespravedlivostí je totálně zbytečné… ;)

• načítám...
80127
15.8.22 08:33

@Russet ono je to divné. Tak babička i otec jsou invalidní, zakladatelka se jim stará o barák, protože jinak by jim spadl na hlavu ( kde je otcova manželka ví bůh, a jestli umí zakladatelka tesařinu a se zednickou lžící taky), ani rajčata si babička neuvaze, jak je nemohoucí, ale okopavat zahradu druhému synovi a jezdit k němu, to jo. Čupr invalidní minimálně osmdesatnice.

• načítám...
Anonymní
15.8.22 08:36
@Lucy75 píše:

Prosím, čti diskuzi, než začneš s tímhletím. :)) Pracuji na plný úvazek, k tomu si dálkově dodělávám vysokou, mám vlastní byt a domácnost. Odstěhovala jsem se ve 20 letech. Chodím jim pomáhat. Závidím co? Já nic nezávidím, mě jen silně frustruje, že já si udělám čas klidně i v 9 večer, abych pomohla, sestřenka neustále lítá po zábavách, za babi přijde jednou za týden, 14 dní na oběd a pak přijde babi a mě zkritizuje a jí vyzdvihne až do nebes. Jenže když ja nepřijdu pomoci, tak mi vyčte, že se o mě nemusela starat jako o dítě.

• Upravit
Anonymní
15.8.22 08:39
@inkakřivák píše:
@Russet ono je to divné. Tak babička i otec jsou invalidní, zakladatelka se jim stará o barák, protože jinak by jim spadl na hlavu ( kde je otcova manželka ví bůh, a jestli umí zakladatelka tesařinu a se zednickou lžící taky), ani rajčata si babička neuvaze, jak je nemohoucí, ale okopavat zahradu druhému synovi a jezdit k němu, to jo. Čupr invalidní minimálně osmdesatnice.

Nevlastní máma je většinu času v práci. Ano, babi je ročník 42. Ještě na podzim jsem s ní s tátou jezdila s otevřenou nohou každý den k lékaři. A ano, trochu ti ulehčím - i člověk v invalidního důchodu může řídit auto.

• Upravit
53518
15.8.22 08:39
@inkakřivák píše:

Babi po sedmdesátce řídí. To musí být herdekbaba…
Tak ročník 42. To by ji už měli papíry dávno zabavit.

Příspěvek upraven 15.08.22 v 08:41

• načítám...
24851
15.8.22 08:40
@Anonymní píše:
Prosím, čti diskuzi, než začneš s tímhletím. :)) Pracuji na plný úvazek, k tomu si dálkově dodělávám vysokou, mám vlastní byt a domácnost. Odstěhovala jsem se ve 20 letech. Chodím jim pomáhat. Závidím co? Já nic nezávidím, mě jen silně frustruje, že já si udělám čas klidně i v 9 večer, abych pomohla, sestřenka neustále lítá po zábavách, za babi přijde jednou za týden, 14 dní na oběd a pak přijde babi a mě zkritizuje a jí vyzdvihne až do nebes. Jenže když ja nepřijdu pomoci, tak mi vyčte, že se o mě nemusela starat jako o dítě.

a mohla bys teda objasnit CO nebo KDO ti brání konkrétně v tom, abys taky neustále nelítala po zábavách a nedošla k babičce jen 1× za 14 dnů na oběd!!???

Příspěvek upraven 15.08.22 v 08:40

• načítám...
53518
15.8.22 08:40
@Anonymní píše:
Nevlastní máma je většinu času v práci. Ano, babi je ročník 42. Ještě na podzim jsem s ní s tátou jezdila s otevřenou nohou každý den k lékaři. A ano, trochu ti ulehčím - i člověk v invalidního důchodu může řídit auto.

A tři hodiny pracovat na tom, kde má ohnout hřbet ročník 60?

• načítám...
Anonymní
15.8.22 08:41
@Lucy75 píše:
a mohla bys teda objasnit CO nebo KDO ti brání konkrétně v tom, abys taky neustále nelítala po zábavách a nedošla k babičce jen 1× za 14 dnů na oběd!!???Příspěvek upraven 15.08.22 v 08:40

Možná i ta slova, že se o mě starala a nemusela.

• Upravit
24851
15.8.22 08:44
@Anonymní píše:

ty to nemáš v sobě absolutně zpracované…
hele, nejsi povinna k žádné vděčnosti, bylo to babičky svobodné rozhodnutí, pistoli u hlavy jí nikdo nedržel..
fakt se drž zpátky.. taky jsem odešla z prostředí, kde bych prostě nemohla být v životě šťastná.. a dobře jsem udělala.

• načítám...
53518
15.8.22 08:44
@Anonymní píše:

Nemusela. Ale nejspíš měla výčitky, že její dcera nebo snacha se nepostará. Měla jsi otce. Ten se měl primárně starat.

• načítám...
80127
15.8.22 08:47
@Anonymní píše:
Nevlastní máma je většinu času v práci. Ano, babi je ročník 42. Ještě na podzim jsem s ní s tátou jezdila s otevřenou nohou každý den k lékaři. A ano, trochu ti ulehčím - i člověk v invalidního důchodu může řídit auto.

No takže kde je problém? Proč může babička pracovat na jedné, a nemůže na druhé zahradě? Je to tvůj problém. Chceš být hezká, tak děláš co nemusíš, a štve te, že tě neocenuji. A ještě pomlouvač sestřenici a myslíš si, že to něco vylepší? Tak příště řekni jednoduše ne, nepřijedu, nemůžu.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová