Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ty jsi si chtěla postěžoval na babičku, ale nejvíc jsi si postěžovala na sestřenici. Ano, to co řekla babička, nebylo hezké. Ale nemusíš házet špínu na všechny okolo. S babičkou si promluv. A že sestřenice studuje „jen“ filozofickou školu bych sem vůbec netahala, některé obory tam nejsou nejjednodušší. Holka, je ti skoro 30, je to vše o domluvě, tady ti nikdo nepomůže.
Zakladatelka, ty furt nefnukej. Kamarádi jecaji, bych řekla.
Ty jdi na plný a řekni si o vyšší osobni ohodnocení.
@Anonymní píše:
Což je to vtipný. Všichni to víme. Strejda dostal kdysi byt a obcas se jede k babi najíst. Ona mu chodí obdělávat zahrádku a vyvařuje mu. A pak řekne, že on je nejlepší …
myslím, že zlá a závistivá jsi spíš ty.. (závidíš sestřenici její život, strejdovi byt a dalších x věcí..)
dobrá atmosféra z tebe fakt nejde..
Ve tvém věku jsem se o sebe už 10 let starala sama, živila se sama a vš si dodělala dálkově.. Nikdo tě nenutí bydlet tam, kde nejsi šťastná a nikdo tě neocení..
co takhle postavit se konečně na vlastní nohy? pro začátek garsonka úplně postačí.. klidně i jen pronájem…
@Lucy75 píše:
myslím, že zlá a závistivá jsi spíš ty.. (závidíš sestřenici její život, strejdovi byt a dalších x věcí..)
Ve tvém věku jsem se o sebe už 10 let starala sama, živila se sama a vš si dodělala dálkově.. Nikdo tě nenutí bydlet tam, kde nejsi šťastná a nikdo tě neocení..
co takhle postavit se konečně na vlastní nohy? pro začátek garsonka úplně postačí.. klidně i jen pronájem…
Ona bydlí jinde. Tam jen dochází.
@Russet aha, přlítla jsem to jen v rychlosti
O TO SNAZŠÍ JE TAM PŘESTAT CHODIT, přinejmenším tak často..
oni by se obvyvatelé domu museli začít starat sami
a když ne, tak jim to na tu hlavu spadne. NO A??
Život nikdy nebyl, není a nebude spravedlivý, s tím se dá dělat jediná věc - smířit se s tím
nespoléhat na „osud a náhody“, ale sám/sama na sebe.. lamentovat nad životní nespravedlivostí je totálně zbytečné… ![]()
@Russet ono je to divné. Tak babička i otec jsou invalidní, zakladatelka se jim stará o barák, protože jinak by jim spadl na hlavu ( kde je otcova manželka ví bůh, a jestli umí zakladatelka tesařinu a se zednickou lžící taky), ani rajčata si babička neuvaze, jak je nemohoucí, ale okopavat zahradu druhému synovi a jezdit k němu, to jo. Čupr invalidní minimálně osmdesatnice.
@Lucy75 píše:
Prosím, čti diskuzi, než začneš s tímhletím.
Pracuji na plný úvazek, k tomu si dálkově dodělávám vysokou, mám vlastní byt a domácnost. Odstěhovala jsem se ve 20 letech. Chodím jim pomáhat. Závidím co? Já nic nezávidím, mě jen silně frustruje, že já si udělám čas klidně i v 9 večer, abych pomohla, sestřenka neustále lítá po zábavách, za babi přijde jednou za týden, 14 dní na oběd a pak přijde babi a mě zkritizuje a jí vyzdvihne až do nebes. Jenže když ja nepřijdu pomoci, tak mi vyčte, že se o mě nemusela starat jako o dítě.
@inkakřivák píše:
@Russet ono je to divné. Tak babička i otec jsou invalidní, zakladatelka se jim stará o barák, protože jinak by jim spadl na hlavu ( kde je otcova manželka ví bůh, a jestli umí zakladatelka tesařinu a se zednickou lžící taky), ani rajčata si babička neuvaze, jak je nemohoucí, ale okopavat zahradu druhému synovi a jezdit k němu, to jo. Čupr invalidní minimálně osmdesatnice.
Nevlastní máma je většinu času v práci. Ano, babi je ročník 42. Ještě na podzim jsem s ní s tátou jezdila s otevřenou nohou každý den k lékaři. A ano, trochu ti ulehčím - i člověk v invalidního důchodu může řídit auto.
@inkakřivák píše:
Babi po sedmdesátce řídí. To musí být herdekbaba…
Tak ročník 42. To by ji už měli papíry dávno zabavit.
Příspěvek upraven 15.08.22 v 08:41
@Anonymní píše:
Prosím, čti diskuzi, než začneš s tímhletím.Pracuji na plný úvazek, k tomu si dálkově dodělávám vysokou, mám vlastní byt a domácnost. Odstěhovala jsem se ve 20 letech. Chodím jim pomáhat. Závidím co? Já nic nezávidím, mě jen silně frustruje, že já si udělám čas klidně i v 9 večer, abych pomohla, sestřenka neustále lítá po zábavách, za babi přijde jednou za týden, 14 dní na oběd a pak přijde babi a mě zkritizuje a jí vyzdvihne až do nebes. Jenže když ja nepřijdu pomoci, tak mi vyčte, že se o mě nemusela starat jako o dítě.
a mohla bys teda objasnit CO nebo KDO ti brání konkrétně v tom, abys taky neustále nelítala po zábavách a nedošla k babičce jen 1× za 14 dnů na oběd!!???
Příspěvek upraven 15.08.22 v 08:40
@Anonymní píše:
Nevlastní máma je většinu času v práci. Ano, babi je ročník 42. Ještě na podzim jsem s ní s tátou jezdila s otevřenou nohou každý den k lékaři. A ano, trochu ti ulehčím - i člověk v invalidního důchodu může řídit auto.
A tři hodiny pracovat na tom, kde má ohnout hřbet ročník 60?
@Lucy75 píše:
a mohla bys teda objasnit CO nebo KDO ti brání konkrétně v tom, abys taky neustále nelítala po zábavách a nedošla k babičce jen 1× za 14 dnů na oběd!!???Příspěvek upraven 15.08.22 v 08:40
Možná i ta slova, že se o mě starala a nemusela.
@Anonymní píše:
ty to nemáš v sobě absolutně zpracované…
hele, nejsi povinna k žádné vděčnosti, bylo to babičky svobodné rozhodnutí, pistoli u hlavy jí nikdo nedržel..
fakt se drž zpátky.. taky jsem odešla z prostředí, kde bych prostě nemohla být v životě šťastná.. a dobře jsem udělala.
@Anonymní píše:
Nemusela. Ale nejspíš měla výčitky, že její dcera nebo snacha se nepostará. Měla jsi otce. Ten se měl primárně starat.
@Anonymní píše:
No takže kde je problém? Proč může babička pracovat na jedné, a nemůže na druhé zahradě? Je to tvůj problém. Chceš být hezká, tak děláš co nemusíš, a štve te, že tě neocenuji. A ještě pomlouvač sestřenici a myslíš si, že to něco vylepší? Tak příště řekni jednoduše ne, nepřijedu, nemůžu.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat