Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Ne, ale spadl by jim na hlavu barák zachvíli. Nevím, prostě v sobě mám něco, co mi nedovolí se vykašlat, když jsou oba “pohybově slabší”
Ty zvládáš i zednické a i jiné práce? Táta má snad ještě přítelkyni. Nejsou tam jen pohybově slabší…
@Anonymní píše:
Jak by ti bylo, kdyby jsi pomáhala a starala se. A v závěru jsi byla ta špatná?
Co konkrétně závidím?
Není od tebe úplně milé o mně říkat, že jsem zapšklá.
Pomoc vlastní rodině by měla být nezištná… to co píšeš na mě působí tak, že za to očekáváš minimálně to, že si z tvé pomoci každý sedne na prd.el 👍🏼
@Anonymní píše:
K čemu má tenhle komentář pomoci?
Napsat jednoduchý dotaz k věci. Pokud tě využívají a vyčítají, udělat ze sebe trochu vzácnou. Šedesátiletý chlap se snad o sebe dokáže postarat. A o svou mámu.
Upřímně, já ti poradila. V 29 si snad zvládneš s babičkou promluvit o tom, co tě trápí. Pokud ne, no tak tam nechoď.
co jiného tu chceš poradit. I v tom prvním příspěvku jsem ti psala, že je mi líto, jak na tebe babi s tátou byli přísní, i když já sama byla na brigádách taky od 15, takže na tom mi nepřijde nic zvláštního. A doma jsem taky kmitala.
A promiň, ale z tvého způsobu komunikace mi přijde, že máš sebevědomí až dost.
Hodně z toho cítím nějakou zášť či závist vůči sestřenici a celkově jejich rodině, ale oni za to přece nemůžou, že je na tebe babička protivná a nespravedlivá
V té psychoterapii pokračuješ? Připadá mi, že se otci a babičce stále snažíš zavděčit prací a pomocí a jsi frustrovaná, že to nefunguje.
@Anonymní píše:
Jak by ti bylo, kdyby jsi pomáhala a starala se. A v závěru jsi byla ta špatná?
Co konkrétně závidím?
Není od tebe úplně milé o mně říkat, že jsem zapšklá.
Pomáhat máš proto že chceš. Že jsou to lidi na kterých ti záleží. Čekat za to „odměnu“ a „uznání“ je cesta k tomu být neustále nespokojená.
Hele promiň. Ale vyčítat někomu že ti napíše jeho názor je docela v kontrastu toho jak ošklivě si vylíčila sestřenici. Ona by taky řekla že to od tebe „není milé“
To že tě babička neocenila a byla nepříjemná je věc mezi tebou a babičkou. Sestřenice s tím nemá nic společného. S babičkou si promluv že tě to zamrzelo a uvidíš jak situaci vnímá ona.
Příspěvek upraven 14.08.22 v 23:03
@Russet píše:
Ty zvládáš i zednické a i jiné práce? Táta má snad ještě přítelkyni. Nejsou tam jen pohybově slabší…
Už jsem tě v pár diskuzím viděla a musím říct, že mě tvá reakce nepřekvapila.
Táta má invalidní důchod. Máma 2, vlastně 3 (jedna je brigáda) práce. Já dělám dříví a podobné věci, babi chce mermomocí zahrádku, tak ji tahám těžké věci, v půl 9 večer ji tam běžím pomoci klidně … nikdo to nedělá. Maximálně k ni přijdou na oběd. Kdy kolem nich kmitá ona. A tohle není o závisti, ale o tom, že mi to celé přijde nefér. Já jsem nejhorší, přitom jsem vždy k dispozici.
@Anonymní píše:
Už jsem tě v pár diskuzím viděla a musím říct, že mě tvá reakce nepřekvapila.Táta má invalidní důchod. Máma 2, vlastně 3 (jedna je brigáda) práce. Já dělám dříví a podobné věci, babi chce mermomocí zahrádku, tak ji tahám těžké věci, v půl 9 večer ji tam běžím pomoci klidně … nikdo to nedělá. Maximálně k ni přijdou na oběd. Kdy kolem nich kmitá ona. A tohle není o závisti, ale o tom, že mi to celé přijde nefér. Já jsem nejhorší, přitom jsem vždy k dispozici.
Tak nebuď. Spadnou ty Krkonoše? Spadnou. Přestala bys být ta veledůležitá a nápomocná. Jsi dospělá. Můžeš dělat cokoliv. Vystřelit třeba na Mars.
@Anonymní píše:
Už jsem tě v pár diskuzím viděla a musím říct, že mě tvá reakce nepřekvapila.Táta má invalidní důchod. Máma 2, vlastně 3 (jedna je brigáda) práce. Já dělám dříví a podobné věci, babi chce mermomocí zahrádku, tak ji tahám těžké věci, v půl 9 večer ji tam běžím pomoci klidně … nikdo to nedělá. Maximálně k ni přijdou na oběd. Kdy kolem nich kmitá ona. A tohle není o závisti, ale o tom, že mi to celé přijde nefér. Já jsem nejhorší, přitom jsem vždy k dispozici.
Jaká máma? Nepsala jsi, že vás opustila, když ti bylo šest?
@Netopýr1 píše:
Nevlastní máma
@Anonymní píše:
No tak nebuď k dispozici
Takhle jednoduché to je. Pomáhej jen tak, abys z toho ty sama měla dobrý pocit, že to děláš, protože chceš, ne že musíš nebo za to něco očekáváš.
@Netopýr1 píše:
A najednou má 3 práce. K čemu? Nestačí jedna dobrá?
A invalida s důchodem musí mít za každou cenu dvougenerační barák a topit dřevem, na kterém nechá strhat dceru, aby měla ve 40 taky invaliďák.
@Anonymní píše:
Nevlastní máma
Takže tátova přítelkyně. Kde pracuje, že zvládá 3 práce? To bych chtěla vidět ten výkon…
Já to asi nechápu. Co že je ten problém? Babička? Sestřenice? Tvoje žárlivost na sestřenku? Eh? Takovej román dost o ničem 🤷♀️
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
K čemu má tenhle komentář pomoci?