Naštvala mě babička

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7296
15.8.22 08:48
@Anonymní píše:
Prosím, čti diskuzi, než začneš s tímhletím. :)) Pracuji na plný úvazek, k tomu si dálkově dodělávám vysokou, mám vlastní byt a domácnost. Odstěhovala jsem se ve 20 letech. Chodím jim pomáhat. Závidím co? Já nic nezávidím, mě jen silně frustruje, že já si udělám čas klidně i v 9 večer, abych pomohla, sestřenka neustále lítá po zábavách, za babi přijde jednou za týden, 14 dní na oběd a pak přijde babi a mě zkritizuje a jí vyzdvihne až do nebes. Jenže když ja nepřijdu pomoci, tak mi vyčte, že se o mě nemusela starat jako o dítě.

Tak litá po zábavách no, nechápu, proč jí furt řešíš. Je ti úplný nic po tom, co ona dělá, jako má školu a já nevím co. Taky se zařiď, tak jak ti to vyhovuje, pak nebudeš muset nikomu závidět.. Pomáhej tak, aby tě to těšilo, do takové míry, která tě nebude omezovat ve tvém osobním životě a čistě nezištně. No a když bude babča plácat něco o tom, že se o tebe starala, tak jí řekni, že o děti je potřeba se starat, že jí za to děkuješ, ale že to není tvůj problém, ty nemůžeš přece za to, že to u vás bylo takhle. A nenech si to namluvit, kdyby to nezabralo, tak ať si plácá. Řekni něco jako, jasně babi, přijdu zas v neděli, ahoj a jdi si prostě po svým. Ale neřeš furt tu sestřenku, ona přece za nic nemůže.

Příspěvek upraven 15.08.22 v 08:51

• načítám...
53518
15.8.22 08:48
@Anonymní píše:
Prosím, čti diskuzi, než začneš s tímhletím. :)) Pracuji na plný úvazek, k tomu si dálkově dodělávám vysokou, mám vlastní byt a domácnost. Odstěhovala jsem se ve 20 letech. Chodím jim pomáhat. Závidím co? Já nic nezávidím, mě jen silně frustruje, že já si udělám čas klidně i v 9 večer, abych pomohla, sestřenka neustále lítá po zábavách, za babi přijde jednou za týden, 14 dní na oběd a pak přijde babi a mě zkritizuje a jí vyzdvihne až do nebes. Jenže když ja nepřijdu pomoci, tak mi vyčte, že se o mě nemusela starat jako o dítě.

Jsi její hromosvod. To staří lidé dělají. Může jí začínat demence…

• načítám...
80119
15.8.22 08:51

@Russet Žádná demence. To je naprosto normální. Kdo se stará, na toho se brble. Kdo přijede dvakrát do roka s Katkou a bonbonierou, ten je vzorný. To tak vždycky bylo.

• načítám...
53518
15.8.22 08:55
@inkakřivák píše:
@Russet Žádná demence. To je naprosto normální. Kdo se stará, na toho se brble. Kdo přijede dvakrát do roka s Katkou a bonbonierou, ten je vzorný. To tak vždycky bylo.
Že si nepamatuje, že ten problém nastal, když její vlastní máma zdrhla. Její snacha nebo dcera? A že neschopný byl její syn nebo zeť, když musela pečovat ona.
  • načítám...
13219
15.8.22 08:58

Tak já zase zakladatelku chápu, že se cítí nedoceněná a porovnává se se sestřenicí…taky by mě to mrzelo. Bábina ji bere jako samozřejmost a služku, na odpor není zvyklá, citové ji vydírá za to, že se o ní starala, když odešla zakladatelky máma. Jako pro dítě to musí být dle mého náročnější, když odejde máma než když odejde táta a málokterá žena to taky udělá…
Ty příspěvky jsou psaný dost nešťastně, ale jasně pod vlivem emocí člověk vytáhne kde co…a jo chápu, že cítí nespravedlnost…a ona je to vlastně i dost nevděčnost ze strany babky. U starých lidí jsou ty negativní vlastnosti zesílené a ona možná je takový ten panovačný typ :think:
Zakladatelka zařiď se po svém. Hlavně ať je dobře tobě. Myslím, že ve vaší rodině bude ještě veselo až se bude řešit dědictví. Babičku a tátu navštěvuj, ale nedělej ze sebe onuci. Buď to ty, kdo nastaví pravidla…

• načítám...
20848
15.8.22 09:17
@Anonymní píše:
@admin
Prosím o zamknutí diskuze. Pár uživatelek si tu do mě přišlo kopnout.Pro vás, dámy. Fakt to není jen o rajčatech. Těžké pochopit? Mám tady vypisovat, co vše dělám? Psala jsem, že jsem je šla vyvazovat v půl 9 večer, protože prostě jindy nebyl čas, ale vy se opět chytíte jen toho, čeho chcete a zbytečně rýpáte.
Ostatním děkuji za normální vyjádření.
A jinak - to, že popisuju situaci a osoby neznamená, že závidím. Smutný, jak jedovatí lidé občas na emiminu jsou.
Hezký den.

Dobrý den,

na přání zakladatelky jsem diskuzi uzamkla :)

Hezký den,
Viki :kytka:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová