Miminko a koně - tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
16.8.22 11:26
@Anonymní píše:
@Fiveone moc děkuji za reakci, tchýně má koně tři, jeden je takový více agresivnější, já mám s tchýni vztah hezký, plně jí důvěřuji, ale ten strach tam je, ale vím, že kdybych natvrdo řekla, že si to nepřeji, tak mě respektovat bude….(doufám). Ona ty koně má 30 let, ví co dělá, sama má dvě děti a byly cely život mezi koňmi, tak si furt říkám, že snad ví co dělá, ještě mě štve to, že nemají nijak zabezpečený výběh, ona ty koně má hned u baráku, takže vedle zahrady a je tam volně přístupno, žádný plot nic, jen ty pásky, takže já fakt mám strach, když ho jednou bude hlídat, aby tam nevlítl do výběhu a tak, jsem jak praštěná, ale když mě ta hlava fakt jede a nejde zastavit :-/ ale to mám jen v sobě (neventiluji to).

Pokud jí tluče ohradník a nemá koně, kteří to ignorují a utíkají, tak bych se toho nebála. Předpokládám, že miminko i časem batole budou mít furt na očích. Ale zatím bych byla prostě pro to, aby se miminko koukalo z kočárku třeba(nebo z náruče, ale z bezpečné vzdálenosti).A klidně bych tchýni řekla, že v roce bude moct vnouče klidně povozit s tím, že já bych ho třeba přidržovala(nebo někdo jiný),ale ať vydrží. Větší dítě i bez problému řekne jestli se bojí, miminko se může leknout a nemusí jí dojít proč zrovna brečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21448
16.8.22 11:28
@Lucie_Sx píše:
Tak nejak, deti by mely umet reagovat v ruznych situacich a tahle k tomu patri.
Proste bezi pes, zastavim se, stojim, necumim na nej, nesaham, pockam az odbehne.
Zakladni dovednost, ktera se jeste mockrat bude hodit, az tam s ditetem clovek nebude.

Zakladni dovednost: mam psa, mam ho na voditku, mam ho vycviceneho, nenecham ho behat k cizim lidem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
16.8.22 12:10
@Freeandwild píše:
Jasně, tohle je nevhodný, když psi běhají na volno a obtežují. Chyba majitelky, jednoznačně.
Na druhou stranu, vychovávat dítě tak, že hystericky brečí, když kolem něj skáčou JEZEVČÍCI, mi taky přijde trochu zvláštní…

Moje dcera se hystericky bojí úplně všech psů, včetně nejmenších. Nikdo ji tak nevychoval :roll: prostě na ni jednou vyběhl cizí pes a byť se nic nestalo, má z toho hrůzu dodnes. Pracujeme na tom, naši mají psa se kterým se učí koexistovat a nebát se, dělá obrovské pokroky, nicméně prostě pes který na ni vyběhne zničehonic venku, ji vyděsí k pláči. Zrovna nedávno vyletěl z brány taky jezevčík, začal na ni skákat, dcera hysterická tak ji beru do náruče, a sousedka vylezla a říká „a dyť von si chce jenom hrát, nebreč a pojď si s ním pohrát!“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
16.8.22 12:35
@malákráličice píše:
Zakladni dovednost: mam psa, mam ho na voditku, mam ho vycviceneho, nenecham ho behat k cizim lidem. ;)

Tak ale všichni víme, že tohle se prostě neděje a někteří lidi psy navolno běhat nechávají. Taková je realita, stejně jako jsou realita třeba bezohlední řidiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.8.22 13:09
@malákráličice píše:
Zakladni dovednost: mam psa, mam ho na voditku, mam ho vycviceneho, nenecham ho behat k cizim lidem. ;)

Vzdycky obcas narazis na psa navolno.

Stejne jako na ridice, co jede v obci 80 nebo na cervenou. Budes si jako mrtvola rikat, ze jsi mela zelenou a byla v pravu…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.8.22 13:11
@Anonymní píše:
@Cenarius noooo, oni si to podle mě neuvědomují, sama čeká mimčo a bojí se, jak její pes bude na mimčo reagovat a moje dítě k němu dává, takže jsem si hned mimčo vzala k sobě, já zvířata miluji, sama mám doma zvíře, ale vím, že mohou být občas nevyzpytatelný…
Nebo teď jsem byla u kamarádky, ta má pro změnu kočky (ty já nemusím) no a taky, malého si vzala, položila na gauč a dala k němu kočku, aby si malého bůhví co…a to ona ví, že má z koček trauma, když jsem byla malá, tak mě ošklivé poškrábaly až jsem musela do nemocnice a to já jim vše řeknu moje pocity, ale melou si svoje “neboj, oni nic neudělají” a já mám fakt z toho blok a jsem naštvaná celý den z toho, protože já sama bych je respektovala, kdyby se jim něco nelíbilo :-(

Nespektuji te, protoze si nechas kakat na hlavu.

Kdyz se to deje, tak hned vstan, vem si mimino a je to.
Babicce kup roli metroveho pletiva a rekni, ze hlidat nebude, dokud to tam nenatahne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.22 13:39
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám čtyřměsíční miminko. Tchýně má 4 koně, vždy si vezme prcka a jde s ním ke koním a je s nim až u jejich hlavy, já mám z toho vždycky hrůzu, nevím čeho se bojím, ale bojím, sama mám respekt ke koním, ona říká, že by za ně dala ruku do ohně, že nic neudělají, ale nevím…
Jak byste reagovaly vy? Možná jen přeháním :-(

Byla bych tam dřív než tchýně :mrgreen:. Chodíme sousedům okukovat slepice. Velcí psi jako vlčáči byli od malinká středem zájmu. S klidem bych ukázala i hada kdyby ho někde se znamich měl. Psi, kočky, králíci, papoušci. To je taková běžná havěť. Ale kůň to moc mimin nezna. :palec: malinko závidím.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
16.8.22 14:40

@Lucie_Sx na druhou stranu kolik rodičů vůbec neřeší svoje děti a s naprostým klidem je nechají běhat k cizím psům. Řeším to poměrně často, děti jedoucí na kolech, koloběžkách rodiče x metrů za nima a neřeší.
Ono to chce trochu ohleduplnost z obou stran.

Mám psy vychované, nemám problém si je chytit, ale šmrdlajicí histericky jezevčík na vodítku je daleko horší než na volno neotravující ovčák.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.22 15:22
@kocourGarfield píše:
@Lucie_Sx na druhou stranu kolik rodičů vůbec neřeší svoje děti a s naprostým klidem je nechají běhat k cizím psům. Řeším to poměrně často, děti jedoucí na kolech, koloběžkách rodiče x metrů za nima a neřeší.
Ono to chce trochu ohleduplnost z obou stran.Mám psy vychované, nemám problém si je chytit, ale šmrdlajicí histericky jezevčík na vodítku je daleko horší než na volno neotravující ovčák.

Tak pokud je to pes, se kterým se to dítě bude setkávat tak je dobré aby o sobě věděli. Pak už je to obecně o lidech. K volně pustému psů bych taky nepustila. Max kdyby sám přišel ucuchat nabo majitel dovolil. Jinak ne! Co se štěňat týká, na ty nedávám ti se musí vychovávat majitel sám tak jak potřebujete

• Citovat
  • Upravit
1265
17.8.22 00:04

@Freeandwild představ si jak je velký 3lety dítě a jezevcik který na nej skáče :cert: vychovávat dítě? Wtf prostě skáče na něj cizí pes tak řve. Tečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
17.8.22 13:26
@malákráličice píše:
Proc by se melo normalni dite hrnout ke psovi a chvalit ti, jak je roztomily? To je prave to presvedceni pejskaru, ze jsou z jejich psu vsichni poprdeni.

To já třeba nesnáším, když se mi někdo hrne vočumovat a nedejbože vošmatlávat psa. Někteří jsou fakt bez rozumu, ne fakt neznamená, že když to má chlupy, musí se to taky hnedka hladit. Vystřelit takový na Mars.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
17.8.22 16:27

Já mám horší zkušenosti s lidmi, než se zvířaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová