Miminko a koně - tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4785
16.8.22 10:01
@inkakřivák píše:
A víš, kteří psi mají na svědomí nejvíc pokousanych lidí? Právě ti dakli.

Tak to ale dítě neví, takže jedině ho to musel někdo naučit, že všichni pejsci, i malí, jsou bubububu vražda. Normální dítě se ke psovi o velikosti jezevčíka spíš pohrne a bude žvatlat, že je roztomilej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
16.8.22 10:04

@Freeandwild já třeba malého učím, ať se ke psům nehrne, nepokousi se na ně sahat a jen s odstupem kouká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
16.8.22 10:07
@Freeandwild píše:
Tak to ale dítě neví, takže jedině ho to musel někdo naučit, že všichni pejsci, i malí, jsou bubububu vražda. Normální dítě se ke psovi o velikosti jezevčíka spíš pohrne a bude žvatlat, že je roztomilej.

Proc by se melo normalni dite hrnout ke psovi a chvalit ti, jak je roztomily? To je prave to presvedceni pejskaru, ze jsou z jejich psu vsichni poprdeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
16.8.22 10:11
@Freeandwild píše:

No a co? Ten majitel má svého psa mít pod dohledem a ovládat ho. Protože to děcko se k němu pohrne, protože hurá pejsek a ten pes ho může zohavit. Tady nejde o to naučit dítě, že se nemá nebo má bát psů. Jde o nevychované cokly a majitelé. Mimochodem není nic lepšího, když jedeš třeba na koni po lesní cestě a proti tobě výleti tři hystericti mrnavi coklici, co mu začnou chnapat po nohách. A majitel ječí na tebe, ať dáváš pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
16.8.22 10:13

@malákráličice Naše děti jsou naučené na cizí psy nesahat, pouze pokud dovolí majitel. Jenže co mají dělat, když k nim letí neuvazany neposlušný pes? Majitel si může vyrvat plíce a pes na něj kašle? Kde máš jistotu, že jo, že si chce hrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
16.8.22 10:13
@inkakřivák píše:
@Freeandwild Ale jistěže, když to vím. Ovšem nemusím to vědět. Navíc třeba zde je před barákem cvičná louka. Takže klisna stojí ve výběhu, žere, najednou vyletí jako picla a letí. Protože se v dálce objevil ON!
A jak víš, že je nic nebolí? My teď nedávno přišli o nádhernou kobylku. Všichni tři blbouni se vloupali do bečky s ovsem. Ti dva hned večer potíže, nohy do kýblu, veterinář lital kolem jako puk, veselá noc. Ona v pohodě a lup, třetí den ji musel uspat. Protože nedavala najevo žádne nepohodlí, nic. Nejmladší, zdravá, krásná. A pak už bylo pozdě. Prostě nemusíš poznat. Stejně tak nepoznáš třeba u psa, nemusíš poznat, že ho něco bolí. Málem jsme tak přišli o psa, operace na poslední chvíli. Říkal veterinář, že tohle plemeno je zkrátka tvrdé. Chodí a padne. Protože jsme si to vyčítali. A na fóru chovatelů nám to i potvrdili. Takže houby nesmysl.

Když to zvíře znáš a žiješ s ním denně v soužití, tak to prostě poznáš. Jako fakt není kůň úplně v pohodě a najednou nepadne, pokud se nejedná o nějaké náhlé srdeční selhání. Já na svém koni poznám i když se třeba jen přecpe senem nebo když má něco namoženého. Chová se jinak, když je změna ve stádě, když se stěhují z jednoho výběhu do jiného. Kdo ho nevidí denně, nepoznal by nejspíš nic, jsou to drobné nuance, které ale zkušený člověk dokáže odpozorovat. To samý na psech. Pravda ale je, že spousta lidí, co mají zvířata, jim prostě moc nerozumí a jejich signály ignorují nebo je ani nevidí.
Třeba na tomhle videu jsou krásný příklad toho, co mohly být „vteřiny před katastrofou“ - totálně ztuhlí psi, co varují, že jim ta situace je extrémně nepříjemná, a v další vteřině mohli po tom dítěti cvaknout. Nezkušený pozorovatel pak řekne, že ten pes přece vyjel z ničehožnic…
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
16.8.22 10:17

@Alca1212 přesně, od té doby co mám děti se strašně bojím psů na volno, asi nějaký přirozený instinkt a strašně špatně se s tím bojuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
16.8.22 10:19

@Proto02 cizí ve smyslu, ne maminka a pro maminku ty koně cizí jsou. Proč by měla tchyně cpát miminko ke koním, kterých se máma bojí? Vždyť můžou na ně kouknout z větší vzdálenosti.

@Freeandwild taky nemyslím, že každé normálné dítě půjde za pejsky. Některé jo, některé budou opatrnější. Nášho kluka třeba od záujmu o pejsky expresně vyléčilo potkání pár takových pejsků jako popsaní jezvěčíci. Teď mrně na cizí pejsky říká „polizau“ a utíká :lol:. Normálně ale kamarádí s pejsky, které zná. A jsem celkem ráda. Majitelé někdy nemají žádnou sebareflexi a běžně potkávame lidi, co své psy doslova cpou k cizím dětem.

• Citovat
  • Upravit
4785
16.8.22 10:19
@malákráličice píše:
Proc by se melo normalni dite hrnout ke psovi a chvalit ti, jak je roztomily? To je prave to presvedceni pejskaru, ze jsou z jejich psu vsichni poprdeni.

Cože? :mrgreen: Vždyť jsi úplně překroutila, co jsem napsala. Já z toho nadšená nejsem, nemám psy zvyklé na děti a držím je od nich dál. Jen konstatuju, že většina dětí to tak má. Dítě, co se hroutí a hystericky brečí, že k němu běží pes velikosti jezevčíka, není prostě standard a je to podle mě pro rodiče k zamyšlení, k čemu ho vedou.
Jinak děti koukající na psa/koně/jakékoliv cizí zvíře z bezpečné vzdálenosti jsou samozřejmě ideál, spousta se jich umí zeptat, jestli si můžou pohladit. Ale že by dítě řvalo hrůzou, že k němu běží jezevčík, tak to mi přijde teda fakt úlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
16.8.22 10:20

@inkakřivák kdyz ho k sobe nedokaze privolat, je nezvladatelny. A ja fakt nejsem nadsena, ze po mne nejaky pes skace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
16.8.22 10:22

@Freeandwild to jsou psi. Pořád mluvíš o koních, a dáš video psů. A navíc fakt nikdy nikdy bych nevěřila že na 100% poznám. Znám pár lidí, kteří si byli takto jistí. A doplatili na to. I u našich koní jsem opatrná, a znám je sakra dobře. Ale beru, ty je znáš líp, ty svoje. Já jsem raději opatrnější. Právě proto, že je znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
@inkakřivák píše:
@malákráličice Naše děti jsou naučené na cizí psy nesahat, pouze pokud dovolí majitel. Jenže co mají dělat, když k nim letí neuvazany neposlušný pes? Majitel si může vyrvat plíce a pes na něj kašle? Kde máš jistotu, že jo, že si chce hrát?

No, to můžeš bohužel jen doufat. Tohle je obecně vždycky naprd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727

@Freeandwild já jsem se na to video koukla, no je to hustý. Spousta lidi ani pejskaru tohle vůbec neví, nevidi, nevnímá jako zvednutý prst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
16.8.22 10:23
@Freeandwild píše:
Cože? :mrgreen: Vždyť jsi úplně překroutila, co jsem napsala. Já z toho nadšená nejsem, nemám psy zvyklé na děti a držím je od nich dál. Jen konstatuju, že většina dětí to tak má. Dítě, co se hroutí a hystericky brečí, že k němu běží pes velikosti jezevčíka, není prostě standard a je to podle mě pro rodiče k zamyšlení, k čemu ho vedou.
Jinak děti koukající na psa/koně/jakékoliv cizí zvíře z bezpečné vzdálenosti jsou samozřejmě ideál, spousta se jich umí zeptat, jestli si můžou pohladit. Ale že by dítě řvalo hrůzou, že k němu běží jezevčík, tak to mi přijde teda fakt úlet.

Nema. Normalni je vest deti k tomu, ze na cizi psy nemaji sahat. A kdyz k nekomu bezi cizi nezvladatelny pes, opravdu neni normalni mit z toho radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
16.8.22 10:23
@Freeandwild píše:
Jinak děti koukající na psa/koně/jakékoliv cizí zvíře z bezpečné vzdálenosti jsou samozřejmě ideál, spousta se jich umí zeptat, jestli si můžou pohladit. Ale že by dítě řvalo hrůzou, že k němu běží jezevčík, tak to mi přijde teda fakt úlet.

Třeba má blbou zkušenost. Třeba ho takhle nějaký ten veselý hravý pejsek porazil a bylo. Nebo i pokousal. Proč ne?

Příspěvek upraven 16.08.22 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová