Miminko a koně - tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K92
2035
16.8.22 10:24

@malákráličice přesně, to se mi děje furt. Pejskaři si myslí, že je každý na jejich miláčka zvědavý, přitom moje děti je obchází přirozeně s respektem, nemají potřebu si hladit cizího psa, majitelé se kolikrát i urazí a dušují se, jak je jejich pes hodný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
16.8.22 10:25

Lidi mají své psy ovládat. A pokud to neumí, tak ho držet na vodítku. Není chyba děcka, že ječí, když k němu běží cizí pes. Je to chyba majitele psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
16.8.22 10:29

@Freeandwild jo, ty své zvířata znáš - ale zakladatelka je nezná. Tak je přeci jenom přirozené a rozumné, že nechce své dítě vystavovat zbytečnému riziku :nevim:.

A to samý u cizích psů, i když víš, že pes má přátelské úmysly, tak proč by měl cizí pes olizovat mé dítě? Vím já jaké zdechliny nebo ho..a po cestě sežral? Třeba i když děláš terapii se psy, tak jedna z prvních zásad je dávat na tohle bacha. Když máš postižené dítě a nemůže se bránit, může být pro něj uslintaný čokl život ohrožující situací a neumí to ani dát najevo. To samý u hipoterapie - nikdy nic neděláš bez souhlasu dítěte (a rodiče). Když se bojí a na koníčka ani nesáhne, taky to je v pořádku - ošahá si oves. Prostě nikdy nikomu necpeš zvířátka, když s tím nesouhlasí, prostě základní respekt. A tady chybí i u babučky a chybí i u majitelů rozjívených psů.

• Citovat
  • Upravit
4785
16.8.22 10:31
@inkakřivák píše:
No a co? Ten majitel má svého psa mít pod dohledem a ovládat ho. Protože to děcko se k němu pohrne, protože hurá pejsek a ten pes ho může zohavit. Tady nejde o to naučit dítě, že se nemá nebo má bát psů. Jde o nevychované cokly a majitelé. Mimochodem není nic lepšího, když jedeš třeba na koni po lesní cestě a proti tobě výleti tři hystericti mrnavi coklici, co mu začnou chnapat po nohách. A majitel ječí na tebe, ať dáváš pozor.

No tak to se samozřejmě stává běžně, naši koně jsou na psy celkem zvyklí, jen majitele upozorňuju, ať si je zavolá, že můžou nedopatřením přijít k úrazu.

@inkakřivák píše:
@Freeandwild to jsou psi. Pořád mluvíš o koních, a dáš video psů. A navíc fakt nikdy nikdy bych nevěřila že na 100% poznám. Znám pár lidí, kteří si byli takto jistí. A doplatili na to. I u našich koní jsem opatrná, a znám je sakra dobře. Ale beru, ty je znáš líp, ty svoje. Já jsem raději opatrnější. Právě proto, že je znám.

Princip je stejný, konejšivé signály jsou naprosto stejné i u koní. Jako jasně, i machr jako Steve Irwin nakonec umřel při práci se zvířaty kvůli banální chybě. Ale to už Tě stejně tak může někdo srazit, když jdeš po chodníku nebo jedeš v autě. Prostě pokud máš bezproblémové zvíře, které dobře znáš, to riziko spočívá hlavně v nějaké nešťastné náhodě, která se Ti ale může stát kdekoliv.

V mojí sociální bublině je i máma s dítětem, která na tom koni jezdí s tím dítětem od jeho snad sedmi měsíců :mrgreen: od jeho dvou let na plnohodnotné vyjížďky ve všech chodech, bez sedla, dítě má posazené před sebou. Dítěti jsou teď tři a stále kupodivu žije no. To už je za mě zas druhý extrém, píšu to hlavně proto, že ten level může být ještě úplně někde jinde - a jde to. Ale plašit se a dělat strašný nebezpečí z toho, že se někdo s miminem v ruce přiblíží k hlavě koně, kterého má doma a dobře ho zná, mi přijde zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
16.8.22 10:31

Je to snad vaše dítě ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
16.8.22 10:33

@Freeandwild to jsou prostě přirozené pudy. Znám spoustu lidí, kteří začnou ječet, když vidí hada nebo pavouka… někomu zas prostě není příjemná společnost psů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
16.8.22 10:34

Malí psy jsou často agresivnější a hůře ovladatelní než ti velcí.
Z dětství si vzpomínám na jednoho agresivního krysaříka od paní z domova důchodců, který nám skákal až k pasu. Jezevčíci jsou taky otravní.
U nás ve městě je vyhláškou zakázáno mít na území města až na pár přesně popsaných územních výjimek(psí loučky) psi na volno, lidi to celkem dodržují. Chodí tu hlídky a padají pokuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
16.8.22 10:37
@K92 píše:
@malákráličice přesně, to se mi děje furt. Pejskaři si myslí, že je každý na jejich miláčka zvědavý, přitom moje děti je obchází přirozeně s respektem, nemají potřebu si hladit cizího psa, majitelé se kolikrát i urazí a dušují se, jak je jejich pes hodný…

Jojo, urážeji se velmi často, i když dam najevo, ze je mi neprijemne, když jejich pes ke mne cicha. A co na tom, jestli je hodnej nebo ne, já jsem taky hodna a neoblizuju nikoho na potkání :lol: úplně by mi stačilo, kdyby zajistili, aby se jejich pes ke mne nepriblizoval. A náhubek je sprostý slovo samozřejmě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
16.8.22 10:41
@Capelucia píše:
@Freeandwild jo, ty své zvířata znáš - ale zakladatelka je nezná. Tak je přeci jenom přirozené a rozumné, že nechce své dítě vystavovat zbytečnému riziku :nevim:.A to samý u cizích psů, i když víš, že pes má přátelské úmysly, tak proč by měl cizí pes olizovat mé dítě? Vím já jaké zdechliny nebo ho..a po cestě sežral? Třeba i když děláš terapii se psy, tak jedna z prvních zásad je dávat na tohle bacha. Když máš postižené dítě a nemůže se bránit, může být pro něj uslintaný čokl život ohrožující situací a neumí to ani dát najevo. To samý u hipoterapie - nikdy nic neděláš bez souhlasu dítěte (a rodiče). Když se bojí a na koníčka ani nesáhne, taky to je v pořádku - ošahá si oves. Prostě nikdy nikomu necpeš zvířátka, když s tím nesouhlasí, prostě základní respekt. A tady chybí i u babučky a chybí i u majitelů rozjívených psů.

A prosímtě kde já říkám, že nechat psa běhat k cizím lidem je ok? Natož ho nechat olizovat cizí děti? Na to samozřejmě není nikdo zvědavý, já svoje psy rozhodně nikam běhat nenechávám, v civilizaci jsou vždy na vodítku, nikoho neobtěžují a jiní psi, co obtěžují mě, mi vadí taky. Rozhodně nečekám, že někdo bude z mých zvířat jakkoliv nadšený. Že má mít každý majitel svého psa pod kontrolou je prostě bez debat.

ALE.

Psala jsem o svojí ZKUŠENOSTI, tj. že většině dětem se psi líbí, reagují na ně buď neutrálně nebo pozitivně, řekla bych tak 90%. Vyděšených je menšina, natož těch, co by se hystericky rozbrečely, pokud se k nim přiblíží malý pes. Proto píšu, že mi to nepřipadá standardní. Samozřejmě nevíme, jak velké děti to byly a jestli neměly nějakou extrémně špatnou zkušenost konkrétně s jezevčíky, tím by se to asi dalo omluvit.

Jinak jsou volně běžící jezevčíci prostě jen nepříjemnost, se kterou se ty děti setkají za život ještě 1000× a není určitě potřeba se z toho hroutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.8.22 10:44

Velkeho psa mame, olizani neresim, to je furt. Ke konim jsem taky sla i s miminama, daji se jim ukazat ci pohladit bezpecne.
Ale slo o MOJE deti, cizi bych si fakt nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.8.22 10:47
@Freeandwild píše:
Jinak jsou volně běžící jezevčíci prostě jen nepříjemnost, se kterou se ty děti setkají za život ještě 1000× a není určitě potřeba se z toho hroutit.

Tak nejak, deti by mely umet reagovat v ruznych situacich a tahle k tomu patri.
Proste bezi pes, zastavim se, stojim, necumim na nej, nesaham, pockam az odbehne.
Zakladni dovednost, ktera se jeste mockrat bude hodit, az tam s ditetem clovek nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.22 11:00

@Cenarius noooo, oni si to podle mě neuvědomují, sama čeká mimčo a bojí se, jak její pes bude na mimčo reagovat a moje dítě k němu dává, takže jsem si hned mimčo vzala k sobě, já zvířata miluji, sama mám doma zvíře, ale vím, že mohou být občas nevyzpytatelný…
Nebo teď jsem byla u kamarádky, ta má pro změnu kočky (ty já nemusím) no a taky, malého si vzala, položila na gauč a dala k němu kočku, aby si malého bůhví co…a to ona ví, že má z koček trauma, když jsem byla malá, tak mě ošklivé poškrábaly až jsem musela do nemocnice a to já jim vše řeknu moje pocity, ale melou si svoje “neboj, oni nic neudělají” a já mám fakt z toho blok a jsem naštvaná celý den z toho, protože já sama bych je respektovala, kdyby se jim něco nelíbilo :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.22 11:10

Holky všechny reakce jsem si pročetla, hodně s vámi souhlasím, to že mám pusu, vím a nebojím se jí použít, ale přijde mi občas, jak když mě nerespektují a ještě jsem jim pro smích (nemyslím tchýni), ale tu kamarádku se psem “prosím tě neboj, musí si ho olízat” nebo kamarádku s kočkami, div se mi nevysměje, že se bojím, já sama se koček bojím, protože v dětství mě dost poškrábaly a bohužel mám z toho trauma do teď a nepouštím si je k tělu a nechci, aby mi je dávala na mimčo, ale přijde mi, že mě mají za blázna, tak jsem chtěla jen pokecat o tom, jak to vidí ostatní, jestli třeba nepřeháním… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5889
16.8.22 11:11

Nevadilo by mi, kdyby tchýně brala moje dítě ke koním, ale do určité vzdálenosti jen. Minimálně do roka bych chtěla, aby se dítě dívalo pouze za ohradníkem. A pak třeba v roce, aby se povozilo s tím, že jeden by přidržoval dítě a druhý vedl koně. Ve dvou letech bych to zkusila klidně už bez přidržování dítěte a kdyby byla tchýně hodně akční, tak ve třech letech bych jí povolila pořídit dítěti poníka. Ale prostě vše postupně. Miminko může pozorovat koně v ohradě. Je fajn, když babička tráví čas s vnoučetem a učí ho lásce ke zvířatům, ale může se i stát, že kůň jen dítě vyděsí a v roce už ho na koně nedostane. Neříkala bych to tchýni jako zákaz, ale takto prostě. Ať do roka vydrží a od roka to zkouší s tím, že u toho budou 2 dospělí, protože reakce koně ani dítěte předvídat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.22 11:18

@Fiveone moc děkuji za reakci, tchýně má koně tři, jeden je takový více agresivnější, já mám s tchýni vztah hezký, plně jí důvěřuji, ale ten strach tam je, ale vím, že kdybych natvrdo řekla, že si to nepřeji, tak mě respektovat bude….(doufám). Ona ty koně má 30 let, ví co dělá, sama má dvě děti a byly cely život mezi koňmi, tak si furt říkám, že snad ví co dělá, ještě mě štve to, že nemají nijak zabezpečený výběh, ona ty koně má hned u baráku, takže vedle zahrady a je tam volně přístupno, žádný plot nic, jen ty pásky, takže já fakt mám strach, když ho jednou bude hlídat, aby tam nevlítl do výběhu a tak, jsem jak praštěná, ale když mě ta hlava fakt jede a nejde zastavit :-/ ale to mám jen v sobě (neventiluji to).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová