Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já si pamatuju jak sem se synem v kočáru jela autobusem v 1 ráno domů, syn slavil narozeniny a měli sme pronajatou kuželnua a nějak sme se zabrali do hry že si nikdo nevšim, že je půlnoc, syn byl pořád čilý a bavil se a já se pak úplně zhrozila když sem koukla na hodiny. A stejně mi bylo jedno jak na nás lidi venku koukají, když tak člověk nechodí denně, tak se stane, že se někde zasekne ![]()
Klidně jsme v lete zůstávali na grilovačce a jezdili domů s kočárem až po desáté. Co je komu do toho. Naše dítě třeba chodí v sedm spát, ale jsou děti, které to zvládají až třeba v deset ![]()
Ja bych tak male mimino do kramu netahala, kdyz ted radi chripky
@halflive píše:
To bys nesměla nikam …
@Anonymní píše:
Maminky doufám ze mě žádná za otázku neukamenuje. Mám 2 měsíčního prcka je hodný neplace cesty autem si užívá. Myslite že mužů s prckem třeba na nákup do obchodu v 19:00? Já aby na mě někdo někoho neposlal ze jsme s prckem tak pozdě venku.
Ahoj.
Pokud je mi známo, tak tu zatím Barnevernet neřádí, tudíž bych se zařídila dle toho, jak chci já. Dvouměsíční dítě spí pohodlně v kočárku a je mu to upřimně řečeno fuk. ![]()
A to jsem ročník, který ještě zažil Cvičme v rytme a po Večerníčku spat. ![]()
S mladší jsem se běžně vracela třeba kolem 11 večer domů a krom babiček to nikoho nepobourilo. Měla ten režim jinak, nevím proč, ale dřív jak o půlnoci neusla. Zase jsme pak spaly třeba do 11 dopo. Cca v půl roce se to srovnalo a chodila spát kolem 8. Nevím proč bych měla řešit co si o mě kdo mysli. V zahraničí, především v jižních částech na tebe nikdo divné nekouká ani když máš mimino venku o půlnoci a drepis někde v restauraci, nebo lamcas po kolonade.
@halflive píše:
V tom případě bych do bytu nepustila ani manžela, natož sourozence co chodí do školy a na kroužky…
Jé, mě jsi připomněla historku, když na mě v 19:30 zvonila sousedka pod náma, že děti dupou a oni se chtějí dívat na zprávy. Syn ještě nechodil a dcera měla 3,5 roku. Řvala na mě, že jsem kráva, matka na h*vno a že na mě pošle sociálku, protože v tuto dobu už mají děti spát
Úplně v klidu bych vyrazila, ať si každý trhne nohou. Syn teď, co začal spát ve školce, usíná ve 22 hod, takže v 19 hod nákup úplná pohoda ![]()
Mé dítě v tomhle věku nezabralo před jedenáctou. Sice jsme nikde netrajdali, ale stejně bylo dítě vzhůru a neuspatelné. Někdy kolem pl roku si to změnilo na devátou, tak dobrý. Asi ve čtyřech měsících jsme byli na dovolené a jeden z večerů měla nějakou plačtivou náladu a jediné, co zabíralo, bylo drncat kočárem po náměstí na kočičích hlavách, takže jsme drncali ještě před půlnocí, než vytuhla totálně. Pokud nemáš extra režimové dítě, kterému by to ten režim výrazně nabouralo…
@kve-tinka píše:![]()
Promin musim se smat,to vis ze muzes. Ja se zase citila blbe,kdyz jsem pod kocar davala flasku vina
Tak v súvislosti s týmto ma napadla kamarátka, ako mi rozprávala že sa v Lidli skoro prepadla od hanby, keď si naložila do tašky vysiacej na šporťáku nejak nešťastne toľko plechoviek obľúbeného piva, ktoré bolo v akcii, že jej to nejak prevážilo kočík a skoro vysypala dieťa
![]()
@kve-tinka píše:![]()
Promin musim se smat,to vis ze muzes. Ja se zase citila blbe,kdyz jsem pod kocar davala flasku vina
Já ve 20 hodin chodila s ročním dítětem v létě na hřiště. A co jako? Na grilovačky od jejích 4 měsíců. Odstavila jsem kočár kousek dál a bylo. Pak jsem jen přenesla do auta a pak do postýlky. žádný problém.