Miminko na JIPce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24723
25.2.25 16:09

V životě mě nepropustili z nemocnice bez propouštěcí zprávy, a to už jsem tam byla hodněkrát. K vyšetřením jistě měli nějaký důvod, UM dali, jaké měli, myslíš, že mají na výběr z desítky druhů? Kdyby aspoň jeden z rodičů u dítěte pořád byl, mohl se na místě na všechno zeptat. Fakt nechápu, co to má za smysl se v tom rejpat po letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
25.2.25 16:28

@lucad77 kombinace trolla a trotla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15313
25.2.25 16:51
@Anonymní píše: Více

Asi v nemocnici používají jen určitou značku um, proč dělali lumbální punkci se rodice mohli zeptat hned. Nejspíš nějaká záznamy budou, tak ať si zajdou do nemocnice a zeptají se. Ze necha někdo měsíční miminko samotné v nemocnici taky nepovažuju za normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
25.2.25 17:00

navstevovali nekolikrat denne, to se jim nehodilo do kramu, aby tam s nim zustali? a ano, neschopny rodic necha mesic sve miminko v nemocnici, nezajima ho jeho stav (kdyby ano, tak maji veskere otazky zodpovezene).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
25.2.25 17:02

proc davali diteti jine UM, tak asi proto, ze v nemocnici maji jen jeden druh. kdybys byla poradna matka, tak tam dite nenechas a muzes si to osefovat sama. a kdo by mel po cem patrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.25 18:10

@markytka3 na tyto soudy bych byla opatrná ;-) Nevíš, jaké byly okolnosti.

Tak to asi uzavřeme, většina si stejně myslí, že taková situace se nikdy stát nemohla.

• Citovat
  • Upravit
6626
25.2.25 18:13

Tak nám ty okolnosti konečně prozraď. Ale pokud jeden z nich nezemřel, tak pro mě neexistuje omluva pro opuštění miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.25 18:18

Naše miminko na JIP bylo po narození, já byla na ubytovně a po 3h jsem se chodila o miminko starat a kojit…lékaři se mnou každý den mluvili, takže jsem vše věděla…a jestli to není tvoje dítě, tak rodiče snad s lékařem mluvili…děti s vírou se na JIP nedávají…naše občas mívá od narození i teploty přes 40 a vždy jsme to doma zvládnuli…

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
25.2.25 18:32

Děti s virovými onemocněními se nedávají na JIP?

• Citovat
  • Upravit
15430
25.2.25 18:40

Tak píšeš, že tam chodili několikrát denně, tak nechápu proč se nezajímali a neptali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
25.2.25 18:44

Jestli to není troll, tak možná rodiče moc dobře vědí, ale nechtěli to řešit před hloupou příbuznou. Bohužel nepočítali s tím, že má eMimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.25 15:40

Dané UM nemocnice asi neměla, tak podala jiné vhodné. Běžná situace.

Proč bylo dítě na JIPce těžko říct. Zásadní otázka je - proč bylo dítě v nemocnici? Pokud by dítě bylo jenom subfebrilní, neměli by rodiče důvod ho do nemocnice vézt a i kdyby ho tam z nějakých důvodů vzali, neměli by lékaři důvod jej hospitalizovat. I kdyby subfebrilie byly dlouhodobé, primárně by je rodiče řešili se svým děckařem. K těm subfebrilim muselo být ještě něco dalšího. Pokud lékaři pátrali po neuroinfekci (lumbální punkce), tak nejspíš důvodem hospitalizace byly záchvaty nebo nadměrná spavost a obtížná probuditelnost dítěte. A ano, pokud se lékaři obávají poškození mozku, tak je to důvod k umístění na JIP, kde je dítě pod intenzivnějším dohledem. Protože v takovém případě se zdravotní stav může lehce zhoupnout, zvlášť pokud lékaři zatím netuší, co je příčinou zhoršeného stavu.

Vyžádat si (za poplatek) od nemocnice kopii staré zprávy rodiče mohou, tam je povinnost archivace dokumentace hodně dlouhá (myslím 40 let po poslední hospitalizaci), ale pokud je to nezajímalo v době nemoci jejich dítěte, nejspíš nemají důvod pídit se po tom několik let poté.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA