Miminko neroste - 2. trimestr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.3.19 12:00

@t-jani Super :) Naprosto ukázkové miminko. Někdy si říkám, jestli jsou všechna ta vyšetření spíš ke škodě nebo k užitku. Asi to člověk nesmí brát tak absolutně. Ale to se těžké dělá, když jde o vlastní miminko.
Ještě bych s vás chtěla zeptat, jestli na špatný růst mimča může poukázat malé těhotenské bříško. Já pořád ze všech stran slyším: Kde to miminko máš? Vždyť nemáš žádné bříško! To já jsem na konci 5. měsíce měla už pěkné panděro…Vždycky jsem se tomu jen smála, ale teď mi to tak směšné nepřipadá.

• Citovat
  • Upravit
16077
19.3.19 12:56
@Anonymní píše:
@t-jani Super :) Naprosto ukázkové miminko. Někdy si říkám, jestli jsou všechna ta vyšetření spíš ke škodě nebo k užitku. Asi to člověk nesmí brát tak absolutně. Ale to se těžké dělá, když jde o vlastní miminko.
Ještě bych s vás chtěla zeptat, jestli na špatný růst mimča může poukázat malé těhotenské bříško. Já pořád ze všech stran slyším: Kde to miminko máš? Vždyť nemáš žádné bříško! To já jsem na konci 5. měsíce měla už pěkné panděro…Vždycky jsem se tomu jen smála, ale teď mi to tak směšné nepřipadá.

No já když v tom 35tt ležela v nemocnici, tak mi všichni říkali, že mám malé břicho. Mně až tak malé nepřišlo :wink: ale je fakt..že rodit jsem šla s 62kg :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
19.3.19 12:58

Jak píší ostatní, nestresuj se a vyčkej do toho čtvrtka. Lehce se to napíše a hůře dělá, že. Já vím. Mě takto vystrašili v prvním těhotenství. Syn taky nerostl a velikost bříška neodpovídala velikosti hlavičky. Hospitalizovali mě kvůli tomu a za 2 dny bylo na ultrazvuku vše v pořádku. Ale ty nervy ty dva dny byly šílený. Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 13:02

@t-jani Já mám teď - na začátku 6. měsíce - necelých 51 kilo :D Ale jsem docela malá, měřím jen 166 cm. Před otěhotněním jsem měla 48-49 kg, před ms nebo po přežrání i 50. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7257
19.3.19 13:05
@Anonymní píše:
@t-jani Já mám teď - na začátku 6. měsíce - necelých 51 kilo :D Ale jsem docela malá, měřím jen 166 cm. Před otěhotněním jsem měla 48-49 kg, před ms nebo po přežrání i 50. :mrgreen:

Takze jsi vlastne nic nepribrala..Doktor na to nic nerekl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 13:10

@jannina1 Tak většinou pronese něco ve smyslu, jestli dost jím (spíš mi přijde, že ve srandě), ale nic extra nikdy neřešil - že by mě někam posílal. Jím jím hodně, opravdu se dá říct, že za dva - tedy dvojnásobné porce oproti mému běžnému stavu. Problém je, že jsem první trimestr měla velké nevolnosti a úplně na začátku i průjem, takže jsem až do nějakého 15. týdne nepřibrala ani gram. Pak jsem někdy mezi 15.-20. tt přibrala kilo a teď to asi 14 dní zase stagnuje.

• Citovat
  • Upravit
6180
19.3.19 13:11
@Anonymní píše:

na mně bylo těhotenství vidět až koncem 6. měsíce a ani potom jsem neměla velké břicho - mám normální slovanskou postavu, žádná obéza :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 13:14

@Lily Evans Taky jsem spíš slovanského typu, hruškoidní postava. Za netěhotna prsa slabé jedničky, ale širší boky a pořádný zadek :D Tedy v poměru ke zbytku těla. Opravdu velký zadek při 48 kilech mít snad ani nejde ;)

• Citovat
  • Upravit
16077
19.3.19 13:14
@Anonymní píše:
@t-jani Já mám teď - na začátku 6. měsíce - necelých 51 kilo :D Ale jsem docela malá, měřím jen 166 cm. Před otěhotněním jsem měla 48-49 kg, před ms nebo po přežrání i 50. :mrgreen:

A bylo nějaké hubnutí třeba v důsledku nevolností? Na kg opravdu moc nemáš. Já jsem teď 18+1tt a mám nahoře asi dvě kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 13:16

@t-jani Nezhubla jsem nic, ale ani nepřibrala. Prostě do cca 15. týdne jsem se držela furt na 48 - 49 kg.

• Citovat
  • Upravit
16077
19.3.19 13:19
@Anonymní píše:
@t-jani Nezhubla jsem nic, ale ani nepřibrala. Prostě do cca 15. týdne jsem se držela furt na 48 - 49 kg.

Chápu, že s nevolností přibrat nejde. Já za první trimestr dala dolů 6kg. Ale měla jsem z čeho brát. Ačkoliv to bylo na úkor těžce vybudovaných svalů :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
19.3.19 13:24

Zakladatelko, moc mě mrzí, že máš takové trápení, ale jak píší holky, z jednoho uzv se nedají dělat závěry. Držím palce,abys to nervově do čtvrtku vydržela a vše dobře dopadlo. Bohužel, ze svého blízkého okolí mám i opačné zkušenosti. Ale to asi číst nechceš, jednalo se o špatnou placentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13204
19.3.19 13:34

Ono taky záleží na tom, jak se mimino podaří změřit, jak už někdo zmiňoval… Já šla na císaře kvůli velkému váhovému odhadu (a i teda kvůli dalším věcem, ale ten odhad byl zásadní), syn se narodil s necelými třemi kily… Jo a já teda přibrala jen čtyři kila a nikdo nic neřešil. Takže vydrž do čtvrtka, nestresuj se a držím palce, ať je všechno v pořádku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
21.3.19 11:54

Ahoj zakladatelko, tak jak jsi dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.19 14:09

@Lathi: Ahoj, tak nějak napůl. Dneska bych měla být 22+6 a podle ultrazvuku jsem 22+5, takže o týden míň. Ale aspoň už to není rozdíl 14 dní, trochu mimčo porostlo. Byl to stejný přístroj jako ve 21. tt velký ultrazvuk. Průtoky, srdíčko i množství plodovky ok. Další kontrola za týden, dali mě do rizikovky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky