Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Pokud už nekojis z prsu, tak ji asi MM chutná méně než Kendamíl.
Jinak nevim, jsou to malé potvůrky. Ma nejmladší vydržela odmítat odstrikane mléko skoro cely den (respektive asi 12 hodin). Byla jsem na operaci a manžel už byl na nervy - mléka plný mrazak a mimino nepilo. A pak najednou jo. Těžko říct.
Teď to teprve čtu - ty k tomu ještě kojis. Tak to je zajimave. Vytrvej a nabízej; uvidis.
Příspěvek upraven 22.11.23 v 20:45
@Anonymní píše:
Předem avizuji, nepotřebuji přemlouvat ke kojení, nebo jiné komentáře. Moc prosím k věci.Holky, mam skoro 3 měsíční holčičku. Plně jsem kojila, minulý týden jsem zkusila dat UM Kendamilk lahvickou Sauvinex (z osobnich duvodu jsem musela vyzkouset, zda ji bude chutnat a bude v pohodě s lahvičkou) Vše ok, malé to sedlo a nemá problém s kojením.
Prosim jen k veci.
Nicméně, dnes jsem ji chtěla na noc jeste z lahvičky odstrikane moje mlicko, ale to mi ze stejné lahve nevypila. Mate nekdo zkusenost, ze mimi nechce odstrikane mlicko? Lahvickou to neni, UM vypije bez problemu.
Syn mi vypil odstrikane dva večery, přišel mi hladový, tak se jakoby dokrmil, pak už to odmítal. Takže co jsem měla zamrazených pár kelímku, tak jsem poté rozmrazila a vylila.
Jo znám to, z prsu baštil, ale potřeboval dokrmit, hrozný žroutik s refluxem
UM v pohodě a odstříkaný už pak nechtěl. Věděl, že mu to UM prostě dám
potvůrky no. A taky jsme na Kendamilu. On fakt chutná, je to pěkně tučný mlíko, to moje bylo samozřejmě slabota ![]()
@Tuhy_LU Moc děkuju. Právě, že kojím. S tím UM je to už týden a od té doby jen plně kojím, ale dnes z te lahvičky moje mliko nechtěla. Zkusim zitra znova. ![]()
@Veru49 píše:
@IwetasMoc diky! Takže jsi kojila a k tomu dokrm UM?
Ano 3 měsíce to šlo, pak už jen UM. Myslím, že pokud si ale chceš kojení zachovat co nejdéle to není úplně cesta. Lepší navýšit laktaci. U nás marný
Ale zkoušet to zkoušej pořád s tím odstříkaným, třeba se fakt chytne
držím palce
@Veru49 píše:
@IwetasMoc diky! Takže jsi kojila a k tomu dokrm UM?
Co tam přihodit jednu odmerku UM? Třeba si pamatuje, ze z flašky má byt hutnejsi
jinak kluk mi vypil cokoliv a holka ani moje čerstvý mliko z flašky nechtěla… ta má jen přesně svoji značku ‘máma natural’ ![]()
@Iwetas Upřímně (a prosím neodsuzovat!) nějak na tom kojení nelpím. Jsem samozřejmě ráda a kojím co to jde ale jsem taky neustále ve stresu, abych nesnědla něco špatného, aby se dobře najedla apd. Mám neustále strach, že třeba vyjedem na vylet a ja nebudu mit mliko, tak sebou vzdy taham UM. Zkusim to teď občas kombinovat ptz jednou/dvakrat za mesici nejsem na prijmu.
@Veru49 píše:
@Iwetas Upřímně (a prosím neodsuzovat!) nějak na tom kojení nelpím. Jsem samozřejmě ráda a kojím co to jde ale jsem taky neustále ve stresu, abych nesnědla něco špatného, aby se dobře najedla apd. Mám neustále strach, že třeba vyjedem na vylet a ja nebudu mit mliko, tak sebou vzdy taham UM. Zkusim to teď občas kombinovat ptz jednou/dvakrat za mesici nejsem na prijmu.
No jasný, to je samozřejmost a navíc tvoje věc. Já jsem do kojení fanda, ale sama jsem se tak dokonale vystresovala vážením před a po a proč pořád brečí a zvrací, že jsem nejedla skoro nic, no vlastně ne skoro
prostě fakt nic a dopadlo to tak, že nekojím.
Mám pochopení, nám se na UM ulevilo oběma velmi
jíme i spíme. A to jsem neměla problém, že by mléko nebylo
Dulezity je opravdu jen to, abys ty byla v pohodě pro ni
Pak bude i ona
@Iwetas Tyjo, to je mi líto. Ale rozumím Ti, ani nevíš jak. Mě to kojení stresuje, ale zároveň jsem samozřejmě ráda… musim to spis pustit z hlavy a treba nám to kombo 3 mesice vydrzi, pak uz ji bude pul roku ![]()
@Veru49 píše:
@Iwetas Tyjo, to je mi líto. Ale rozumím Ti, ani nevíš jak. Mě to kojení stresuje, ale zároveň jsem samozřejmě ráda… musim to spis pustit z hlavy a treba nám to kombo 3 mesice vydrzi, pak uz ji bude pul roku
Tak držím palce ![]()
@Veru49 píše:
A nebylo by lepsi nejak zapracovat na tech panickych stavech??
Absolutne neni duvod se u normalniho mimina hlidat v jidle a absolutne neni duvod si myslet, ze „MM z niceho nic nebude“.
To je uplna kravina.
To bych se daleko vic bala toho, ze UM bude mit treba nejaky vypadek (dneska clovek fakt uz nevi u niceho), zapomenes ho s sebou, omylem se ti vyleje, atd atd, zlaty prso.
Tvoje strachy jsou uplne iracionalni.
Předem avizuji, nepotřebuji přemlouvat ke kojení, nebo jiné komentáře. Moc prosím k věci.
Holky, mam skoro 3 měsíční holčičku. Plně jsem kojila, minulý týden jsem zkusila dat UM Kendamilk lahvickou Sauvinex (z osobnich duvodu jsem musela vyzkouset, zda ji bude chutnat a bude v pohodě s lahvičkou) Vše ok, malé to sedlo a nemá problém s kojením.
Nicméně, dnes jsem ji chtěla na noc jeste z lahvičky odstrikane moje mlicko, ale to mi ze stejné lahve nevypila. Mate nekdo zkusenost, ze mimi nechce odstrikane mlicko? Lahvickou to neni, UM vypije bez problemu.
Prosim jen k veci.