Miminko odmítá spát v postýlce

Anonymní
6.7.22 21:22

Miminko odmítá spát v postýlce

Zdravím holky,
mám tu takový nešvar. Mám měsíční dcerku, která mi odmítá spát v postýlce. Nejdřív tam spala bez problémů, ale jednou v noci když jsem ji kojila jsem u kojení usla, takže malá spala se mnou v posteli a od té doby v postýlce ani za nic. Ani když ji mám zabalenou, nic. Když mi usne při kojení, tak ještě chvíli počkám než usne tvrdě a pak jí dávám opatrně do postýlky, ale ve chvíli, kdy ji do postýlky položím se okamžitě vzbudí. Nemáte nějaké rady, jak ji zase naučit spát v postýlce?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
6.7.22 21:23

Ne, nechej si ji u tebe. Budete lepe vyspane obe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
6.7.22 21:29

Nechat ji u sebe, mě v tomhle věku v postýlce nespalo ani jedno dítě, prostě sem je vzala k sobě a aspoň sem se trochu vyspala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.22 21:35
@VitaminC píše:
Ne, nechej si ji u tebe. Budete lepe vyspane obe.

Právě, že já jsem akorát víc ve stresu, mám tvrdé a celkem divoké spaní, takže se bojím, abych ji neublížila. Navíc v postýlce má monitor dechu, který mě nechával klidnější když spala v postýlce.

• Citovat
  • Upravit
18677
6.7.22 21:52

Me zas nechtěla do postýlky přes den už od porodnice. Jen nosit, vozit, houpat, satek… až teď v 5 týdnech - dneska dopoledne dala 2 spanky bez kecu. No já cumela jak puk. Ze dne na den. Musím vychytavat kdy - pod vickama se nehybou oči, dech má pravidelný a moc nefuni. To pak spi, ze vedle ni muzu rubat rudu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
6.7.22 21:53
@Anonymní píše:
Právě, že já jsem akorát víc ve stresu, mám tvrdé a celkem divoké spaní, takže se bojím, abych ji neublížila. Navíc v postýlce má monitor dechu, který mě nechával klidnější když spala v postýlce.

Pokud nejsi zlita nebo sjeta praskama, neublížis ji. Jedine, na co si dej pozor, abys ji neprikryla perinou, kterou by si mohla vytahnout pres hlavu.
Novorozenec je naprogramovany na to, byt a matkou. Ze ti doted spala v postylce nic neznamena, tahle období se u deti meni lusknutim prstu a neni to nesvar :roll:
Muzes ji to odnaučit jedine vyrvanim, což prokazatelne dite poskozuje. Minimalne do pul roku bych se vykaslala na nesvary, učení, strachy z rozmazleni a podridila se miminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
6.7.22 21:56
@Anonymní píše:

Pokud není matka opilá, zdrogovaná, nebo nebere prášky na spaní, tak pro ni není fyzicky možné dítě zalehnout nebo ublížit. A při společném spaní monitor dechu nepotřebuješ, protože tě miminko cítí, vnímá tvůj dech a podle toho dýchá, taky má lehčí spánek, právě díky tomu, že spí vedle mámy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
6.7.22 21:57

To není nešvar, ale základní biologická potřeby tvého dítěte. Některá miminka ten kontakt potřebují prostě víc, jiná jsou naopak spokojená v postýlce. Je to kus od kusu. Rozhodně to není ničí vina, prostě to tak je, tvoje dítě potřebuje tvoji blízkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
6.7.22 21:58

Evidentně už v tomhle věku ví, co potřebuje a postýlka to není. Radu, jak ji naučit zase na postýlku, teda nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
6.7.22 22:01

Pokud jde dát jedna bočnice úplně dolu, tak doporučuji dát ji dolu a přistrčit k postelia po kojení dítě jen kousek posunout do jeho postýlky, to nebude tak vnímat jako přendavání a zároveň bude furt velmi blízko, ale na svém, takže nebude žádný stres kvůli možnému zalehnutí apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
6.7.22 22:01

Moje druhá taky nechce do postýlky už od porodnice, mám ji v posteli. Nech ji taky u sebe, vyspíte se lépe.

• Citovat
  • Upravit
34322
6.7.22 22:07
@K92 píše:
To není nešvar, ale základní biologická potřeby tvého dítěte. Některá miminka ten kontakt potřebují prostě víc, jiná jsou naopak spokojená v postýlce. Je to kus od kusu. Rozhodně to není ničí vina, prostě to tak je, tvoje dítě potřebuje tvoji blízkost.

Presne tak.
Miminku nestaci najist-vyspat-prebalit. Ten fyzicky kontakt potrebuje taky. Navic miminko se ve spanku ladi na dech matky. Uplne stejne, jako kdyz bylo v brise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4968
6.7.22 22:10

Nech ji u sebe. A jestli jsi nervózní bez monitoru dechu, dá se pořídit nějaký klip na plenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
6.7.22 22:34

Sice jsem dala srdíčko holkám, co ti radí společnou postel (protože u nás od 1 roku bylo) ale ten monitor dechu - hele, pokud k tomu máš fakt důvod (nedonošenost, diagnoza atd.), tak to určitě neriskuj. Já měla nedonošence, takže monitory dechu od narození a bylo několik neplaných poplachů, přestože zdravé a „jen“ nedonošené. Jeden případ SIDS jsem znala a vážně to nebylo pěkný. Ten první půlrok je fakt riziko (my to měli do roka). Od roku už se mi taky všechny děti nakýblovali do postele, nakonec jsem rozšířila lože na 3×2 m, bysme se vešli. Ad usínání- moje děti byly rozmazllené hned od narození, musela jsem je kolíbat v náručí (pevně sevřít, aby to připomínalo stísněnost v děloze, to dítě uklidňuje) chodit po chodbě v šeru a k tomu jim zpívat (zabíraly lidovky a Zagorka :D ) - počkat, dokud nebyly vážně v hlubokém spánku a teprve pak dát do postýlky. Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
6.7.22 22:35
@ProfZav píše:
Nech ji u sebe. A jestli jsi nervózní bez monitoru dechu, dá se pořídit nějaký klip na plenku.

U toho monitoru na plenu myslim pisou, ze pro takove pouziti (spolecne spani) neni vhodný. Ja jsem bez monitoru totiz taky nervozni, tak jsem si chtela koupit ten na plenu, zaroven mame postylku jen takovou rozsirovaci, co se nasadi na postel a tu musim mit postavenou samostatne, aby se nedotykala postele, jinak monitor snima i me, takze by to vyresilo i tento problem. Ale bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí