Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lilith1 píše:
Ja vim, ale za nas ani nic takoveho nebylo..
Já vím, stejně jako autosedačky třeba
však to je v pohodě, jen dneska to existuje, tak proč to nevyužít, když to někoho uklidní. Mě to třeba jedním falešným poplachem tak vyplasilo, ze jsem nakonec taky skončila s malým v jedné posteli a monitor zůstal nevyužitý. Ale byl donošený a neměl žádné zdravotní obtíže.
@lilith1 Tak pokud bys měla nedonošence nebo děti diagnozu s predispozicí, tak by ti to tak happy nepříšlo. Já jsem rodinu se SIDS viděla na vlastní oči (a tam bylo normálně donošené!) a nikdy bych to zažít nechtěla.
Zakladatelko, neboj, to spinkání prcka se bude rapidně zlepšovat a brzo už se ti bude pelíškovat ve tvé posteli, ale teď to nějakou dobu musíš s tím usínáním vydržet. Ale věř, ŽE BUDE LÍP
Jen bacha, jestli kojíš, ať ti nezmizí mlíko, mně se takhle málem ztratilo z nevyspání a stresu. Drž se ![]()
@Capelucia píše:
@Aduš8 já si to overovala, jak to je a je to oblíbený 1000× opakovaný mýtus, že máma se na mimi naladí a nic mu neudělá. Statististicky výrazně více úmrtí novorozenců se děje u mámy v posteli, ne jenom sids - i když to se neví celkem proč, ale taky zalehnutí, máma usne u kojení s mimi v blbé poloze a to přestane dýchat… Já se třeba v tomhle období budila na změnu dechu kohokoli, nejenom mimča i když jsem spala na jiném patře, abych se vyspala. A stejně byli dny, že jsem byla tak unavená, že mě třeba vyplo i s mimčem i v sedu u kojení a úplně jsem stratila povědomí, co dělám.Já bych asi zkusila tu přiraženú postýlku, ale aby se nedotýkala postele a ověřit, jestli monitor nesnímá i rodiče. U nás na dřevěné podlaze někdy snímal i kroky nebo tak. Taky jsme měli jeden poplach - u donošeného zdravého mimča a nemyslím, že byl planý, ale že se pak mimčo vzbudilo na ten zvuk a začalo dýchat samo. To si aspoň myslím, protože jinak jsme za asi 8m něměli žádný
.
No vidis, a na kazdou studii s vysledkem „A“ najdes pet dalsich s vysledkem „B“
.
Ja se zase setkala s tim, ze vysledky techto studii zkresluji matky, co jsou pod vlivem leku, alkoholu nebo drog
.
Proste co tam nasypes za data, to ti vyleze.