Miminku se natahuje při jídle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4368
7.11.23 18:24
@Annie999 píše:
@maminaAJ
A jak přesně propláchnout?
Stříknu mu do nosu nosko mořskou vodu, počkám chvilku a pak ještě vysaju odsávačkou…
Nebo jak jinak ještě?

to by melo stacit, my teda nikdy nic nevytahli kdyz mudra mluvila o zadni ryme, ale kdyz to nevytahl vysavac tak jsme netrapili vic… chudatka maly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6125
7.11.23 18:29
@Annie999 píše:
@Markéta188
A co by jste třeba tak dávali na snídani?

Já jsem měla dceru na UM, takže jsem ráno dala UM, dopoledne jsem dávala ovocnou přesnídávku, oběd masozelenina, odpoledne jsem dávala ovoce a na večeři husté polévky a na noc zase UM. V 8m pak můžeš dávat i bílý jogurt, ale ten se při rýmě taky moc nehodí.
Kaše jsem dávala 3× týdně spíše jako zpestření stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6125
7.11.23 18:30
@Annie999 píše:
@maminaAJ
A jak přesně propláchnout?
Stříknu mu do nosu nosko mořskou vodu, počkám chvilku a pak ještě vysaju odsávačkou…
Nebo jak jinak ještě?

Já se příznám, že já kapala dětský nasivin. Dcera když měla rýmu, tak vždycky pořádnou a to bylo jediný, co ji pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
7.11.23 18:38

@Markéta188
A to jste dávala v 7 měsících?
Napsala by jste mi prosím v jaké časy přibližně, jste kdy co dávala?
Jen pro představu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7534
7.11.23 18:40
@Annie999 píše:
@KKK85 Řídím se podle této tabulky…

za mě děsivá tabulka… tam je kaše 3× denně… Dcera v 7m měsíci měla ráno UM, dopoledne ovoce, přesnidávku, pak oběd příkrm masozeleninový (maso 3-4× týdně), a pak odpoledne třeba kousek ovoce do ruky, ale spíše už jen zase UM až do večera… kolem osmého jsme dávali na snídani kaše, domáci jsem dělala. Ale i tak bylo hodně UM, na večeři ji mléko stačilo až snad do 10m,, a to jsme pak dělali na večeři zeleninové polévky (různé druhy, mixy, nemixy, zahuštěné vločky, jáhly, rýži…nebo nezahuštěné a jen zelenina). A tak nějak od 11m už měla UM jen ráno a večer před spaním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7534
7.11.23 18:42
@Annie999 píše:
@Markéta188
Jen pro představu.

pokud má ucpané dutiny, a nemůže dýchat aspon dvakrát za den jsem taky nasivin dávala, kapky. rozhodně aspon na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7534
7.11.23 18:43
@Markéta188 píše:
Já jsem měla dceru na UM, takže jsem ráno dala UM, dopoledne jsem dávala ovocnou přesnídávku, oběd masozelenina, odpoledne jsem dávala ovoce a na večeři husté polévky a na noc zase UM. V 8m pak můžeš dávat i bílý jogurt, ale ten se při rýmě taky moc nehodí.
Kaše jsem dávala 3× týdně spíše jako zpestření stravy.

Skoro totožné jako u nás… Kaše jsem začala dávat kolem 8-9m ráno na snídaní a nee denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6125
7.11.23 18:57
@Annie999 píše:
@Markéta188
Jen pro představu.

Ano v 7m.
Já už si to úplně přesně nepamatuji.
Ale u 7m miminka ten jídelníček ještě prostě pestrý není. Tam se dává v podstatě to samé dokola a hlavní složka je do 1 roku mléko. Nemusí mít ještě sytou stravu.
Já dávala po probuzení, většinou kolem 7. UM. Mezi 9-10h přesnídávka. 12-13 masozelenina, někdy jen zelenina třeba s těstovinami, rýží (samozřejmě pomixované), v 15-16 ovoce - rozmačkané + UM, v 18h polévka (uvařená zelenina, s ťestovinami, s masem, bez masa, záleží co si mi dostalo pod ruku), v podstatě takový dalo by se říct příkrm.
A na noc zase UM.
Občas jsem vyměnila přesnídávku za tu kaši.
Od 8m pak ten jogurt a myslím že už jsem začala dávat i kousky (rozmačkaná zelenina a brambory, těstoviny a tuším, že už začala i chleba na malinké kousky) a sem tam si dala kukuřičné křupky.

V 7m toho prostě moc nevymyslíš :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7534
7.11.23 19:02

@Annie999 Za mě v tomto věku je základ mléko (UM či mateřské), pak učit na ty obědy… Já třeba jak jsme začínali dávala dva měsíce opravdu jen obědy (zelenina jen, pak s masem, přílohy postupně) Je to stále kojenec hlavně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí