Mimoděložní těhotenství, co teď?

466
11.3.16 21:09

Mimoděložní těhotenství, co teď?

Ahojky, jmenuji se Martina, je tu prosím někdo, kdo letos prodělal mimoděložní těhotenství, ráda bych se podělila s někým o svoji zkušenost a o názory od doktorů co teď po mimoděložním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1224
11.3.16 21:28

@dacík ahoj.sice ne letos ale v lete 2013 a v lete a prosinci 2015.takze 3 mimotehu. dvakrat ve vejcovodech a v prosinci v rohu deloznim po ivf takze zkusenosti mam obsahle bohuzel. pokud mas v poradku vajecniky a aspon jeden vejcovod tak se neboj. ditko prijde normalni cestou pokud jste ova zdravi :hug: ale vim jak se asi citis :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.16 21:47

Ahoj taky jsem po mimodeloznim od unora vzali mi pravy vejcovod ted cekam prvni ms snad brzy prijde pry ms prijde do 6 tydnu tak uvidime… vim jak se citis snazim se uklidnovat ctenim jinych diskuzi kde devcata otehotnely po mimo tehu a hlavne byt pozitivni… jen si davat pozor az se znovu zadari kdyby nahodou se to opakovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
11.3.16 22:11

Ahoj. Určitě ti doktoři řekli, kdy se můžeš zase snažit. Já měla mimoděložní před x lety, přišla jsem o levý vejcovod. Pak se mi narodil kluk a další otěhotnění bylo neplánovaně plánované. Bohužel nedopadlo dobře. Ale mimoděložní nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
12.3.16 20:53

Ahojky děvčata, no bohužel toho už mám více za sebou, tak už to beru trochu jinak, psychicky se cítím docela dobře, ale mrzí mě, že mi vzali vejcovod, doktorovi jsem říkala, že kdyby to šlo mi ho zachránit, tak bych byla ráda, prý když to žena chce a je zárodeček po krajích vejcovodu, tak ho lze odsát, pokud je ve středu vejcovodu, tak ho většinou berou, což byl můj případ. Naštěstí máme doma dvě holčiny, což je pro mě pozitivum, kdyby se třetí nedařilo i nadále, tak mám doma alespoň dvě dětičky, nedovedu si představit, kdybych je doma neměla a stalo se mi to při zkoušení prvního dítka, to bych se cítila asi hrozně. Jinak jsem mezi holkami měla spontánní potrat v 15 tt a zamlklé těhu v 8 tt (nakonec byla zjištěna parciální mola) a teď to mimoděložní, snad už mám za sebou ty špatné pokusy a teď mě čeká pozitivní těhu. Můj doktor mi řekl, že se máme snažit hned, menses jsem měla 4 den po zákroku a to 6 dní, prý by takto měla hned po zákroku být, tedy pokud ženě nedělají i revizy dělohy při zákroku. Takže dnes ráno jsme poprvé zkusily sexík a bylo to dobré, nic nebolelo, tak snad se brzy zadaří. Jinak prý se máme snažit hned kvůli tomu, že se často vytváří srůsty po laparoskopii a je pak riziko opakování mimoděložního, což ale není u každé ženy. Co řekli Vám doktoři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
12.3.16 20:53

@palomadorantez Tobě nedorazila menses hned po zákroku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
12.3.16 23:09

Jinak děvčata jak to máte se cvičením, já cvičila každý den, už jsem něco začala, ale sedy lehy radši nedělám, ale už bych nejraději taky začala, břicho už nebolí, ale nevím kdy bych mohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
13.3.16 07:41

@dacík ahoj.ty jsi nemela 6tinedeli? ja teda mela jakbu obou vejcovodu tak samo u te praskle delohy. u prvniho mi delali i revizi a stahli sliznici a ms dorazila az asi za 3 tydny a u druheho ve vejcovodu mi revizi nedelali a ms dosla par dni po laparce a u delohy mi ji akorat sesili a sliznici nechali a ms dosla asi po 11 dnech po laparce. prvni ms se rika hormonalni spad a neni to prava ms pry.coz je logicky pac se deloha dostava po tehu do formy a snizuje se ti hcg. u normalni ms nemas zadne hcg. jinak ja nemam zadne dite a uz trikrat jsem mela mimotehu. zadne jine tehu jsem neprodelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
13.3.16 08:03

@leleczech Teda, prosilam velke objeti a drzim palce do dalsiho snazeni :hug: 3× mimodelozni a k tomu praskla deloha, to je pech jak blazen. Zkousite dal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
13.3.16 08:28

@Cuddy diky dik :) jj ted musim pul roku cekat nez se deloha shoji a pak muzem dalsi ivf.cas leti a od opirace uz jsou to 3 mesice a v dubnu volam do caru a objednavam nove kolecko. nejdriv budem muset zas na vsecky testy krev spermio utz a doufam ze konec kvetna nebo az cerven jdem na to. tovis bojim se ale ditko bych rada mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
13.3.16 08:34

@leleczech Budes mit, ta smula se jednou unavi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.16 08:35

Dancik dorazila ms ale myslela jsem tu prvni ms…ta mi taky uz taky dorazila i ovulku jsem mela vse v terminu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
13.3.16 14:09

Mě se ty srůsty udělaly. Při MS jsem měla šílené bolesti, které se upravily až tím těhotenstvím. Ale protože jsme se s tím partnerem rozešli, na syna jsem si musela počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
13.3.16 19:45

@leleczech Prý po mimoděložním se šestinedělí nedrží, doktor říkal alespoň 14 dní bez sexu a pak vesele do toho snažení a nevím jak je to s tou menses, ale mě říkal, že by se měla 3-5 den po laparoskopii dostavit klasická menses při které se odloučí nahromaděná sliznice připravená pro oplodněné vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
13.3.16 19:49

@leleczech Ty jo, to je hrůza, a to nezjistili nějaké důvody proč máš stále mimotěhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty