Mimoděložní těhotenství – hned to první

8.7.26 14:43

Mimoděložní těhotenství - hned to první

Zdravím, mám tu někoho kdo prodělal v nedávné době mimoděložní těhotenství? Jsem tedka doma docela v depce. Odebrali mi pravý vejcovod, dle zprávy ma levou stranu bez patologického nálezu, ale průchodnost dle všeho nedělali. U levého vaječníku odebrali dve cystičky které byly prý nejškodné. Mam strach ze se mi to same stane u druhého těhotenství … podařilo se nám tzv na první pokus kdy jsem vysadila antikoncepci a hned prvni cyklus otěhotněla. Hcg mi narostlo, klesalo a nakonec zase stoupalo… jak se s tím vypořádat a co poradíte? Bojovala jsem před antikoncepci s hormonální nerovnováhou - antikoncepci jsem brala jen 6 měsíců kvůli toho he cyklus bud nebyl a nebo trvalo krvácení 3 měsíce. Ze bych mela někdy zánět nebo neco.. o tom nevim. Nevim proč se to stalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1589
8.7.26 15:03

@Butterfly1307 mě se to nestalo teď ale před dětmi. A pak jsem se teda bála tak jsme půl roku čekali a dcera i syn pak byli napoprvé. Dcera dokonce z druhého vaječníku co neměl vejcovod ( natáhl se prý ten druhý). I teď ve "starším věku " se z jedním vejcovodem podařilo otěhotnět 3*.

Důvod byl prý, že jsem měla kdysi ureoplasmu co udělala srůsty ( měla jsem i přirostlé střevo ) to vše mi právě při tom odstranění rozvolnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.26 15:05

@LunaP mam také obavu ze to bude podruhé to samé.. ve zprávě nemam nic krom toho že okolní orgány v dosahu laparoskopie ok, a ze teda mimoděložní v tom pravém a levé ze je ok mimo těch dvou cyst. Děloha také ok… je mi 27 a dítě žádné nemám.. ted mám velký stres a obavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
8.7.26 16:24

@Butterfly1307 já měla hned první těhotenství mimoděložní. Bohužel jsem měla pouze jeden vejcovod kvůli VVV, tak pro mě byla jediná cesta IVF. Kamarádka taky měla hned první těhotenství mimoděložní a z dalších těhotenství má syna a dvojčata kluka a holku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.26 16:35

@Magda124 jak jste procesem ivf procházela? Řekli vám důvod proč bylo mimoděložní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.26 16:39

Já měla minulý rok podezření na mimoděložní. Nikdy se nepotvrdilo, ale ani nevyvrátilo, HCG kleslo na nulu, ale na histologii nenalezli žádné zárodečné struktury v děloze. Takže říkali, že možná to bylo někde ve vejcovodu, ale brzy to „zemřelo samo“. Dalšího těhotenství jsem se bála, furt jsem si říkala, že určitě někde v tom vejcovodu bude nějaká překážka, nicméně došlo k němu po IUI a zatím není na světě, ale v děloze je.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty