Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
máte některá zkušenost s tím, že jste měly mimoděložní těhotenství a hladina hcg Vám stále stoupala? Já bych měla být ve 3tím týdnu a od včerejška mám nějaké zvláštní tlaky v hlavě, jinak trošku citlivá prsa a sem tam mírné bolesti v podbříšku, k dr. ještě nejdu, je brzy. Tak se chci jen zeptat zda-li jste měla některá něco podobného a bylo to mimo.
Děkuji ![]()
Ahoj Mimoděložní těhu na sobě nepoznáš ve 3 týdnu a rozhodně se neprojevuje tlakem v hlavě ![]()
A ano hcg při mimoděložní roste, jen ne tak jak by mělo. Roste pomaleji. Držím palce ať je vše v pořádku ![]()
Proč se děsíš mimoděložního, když jsi ještě ani nebyla u doktora?
@Zanyy ve třetím týdnu ani nemáš jistotu, že jsi vůbec těhotná
natož mimoděložně
@RadkaCh Dělala jsem si nespočet testů a všechny byly pozitivní a čárka mi stoupá, tak asi předpokládám, že v tom budu… ![]()
@Zanyy píše:
@RadkaCh Dělala jsem si nespočet testů a všechny byly pozitivní a čárka mi stoupá, tak asi předpokládám, že v tom budu…
Pak nerozumím tomu, proč zakládáš diskuzi o mimoděl. těhotenství ![]()
@Zanyy píše:
@RadkaCh Dělala jsem si nespočet testů a všechny byly pozitivní a čárka mi stoupá, tak asi předpokládám, že v tom budu…
to ti nikdo nebere, ale proč řešíš mimoděložní? A jsi si jistá, že počítáš dobře týdny těhotenství? Ve třetím týdnu je embryo ve vejcovodu, není ještě zanořené v děloze a HCG není v moči detekovatelné.
@dendule4 Protože i když byl test pozitivní, tak se stalo, že bylo i mimo..
@terinka4444 Já nevím..
zažívám to poprvé ale kamarádka co má už tří letou dcerku se mě na to vyptávala a říkala, že se to počítá od dne kdy mi měla přijít poslední MS, což je 17.6. a tím pádem jsem prý ve třetím týdnu, já se v tom moc nevyznám ještě.. taky jsem psala, že bych měla být ve 3tím týdnu a ne, že jsem.
Všechno zjistím až po návštěvě lékaře. ![]()
Ahoj já mám taky problém mám poslední MS byla v řádném termínu 23.6 až. 27.6. jelikož neberu antikoncepci dělám si náhodně test. S manželem jsme to neohledali 28.6 jsem to tedy schytala v plné palbě. Jelikož jsem těžká migrenoticka. Tak jsem dostala na noc léky na epilepsii beru je cca měsíc po ránu jsem ale dost otupela. 30.6 jsem začala lehce špinit a lehce mě pobolivalo v podbřišk. 2.7 jsem ráno jen tak udělala test vykoukli na mě dvě čárky, kvůli těm silným lékům jsem volala na gyndu. Mudr mě okamžitě chtěla na krev. odpoledne byli výsledky a volala ze jsem těhotná hcg 119 ale ze mam okamžitě ráno dorazit ze to vypadá na mimodelozni nebo potrat. tak 3.7 ultrazvuk kde bylo malinké množství volné tekutin, jinak nikde nic. Přesto opět zopakovala ze musim do nemocnice na výkon. nechtěla mě vnímat když jsem ji říkala ze to není z minulého měsíce ale ze se to muselo stát toho 28.6 vzala jsem papíry a jela tedy do usti stim ze si mě tam nechají. opět mě vysetrili a nikde nic konzultovala jsem to s lékařem a ten mi řekl že ta možnost oplodnění může sedět tak jak tvrdím já a tím pádem jsem na úplném začátku ty léky jsem vyhodila a odběr byl za tři dny 5.7 hcg 187,6 tentokrát jsem konzultovala s lékařkou v mostecké nemocnici ta mi řekla opět mimodelozni mezitím jsem přestala špinit ani bolesti jsem neměla jen bradavky jsou opuchle a citlivé. řekla jsem ji že hcg jde nahoru ať udělají ještě testy po dlouhém přemlouvání jsme se dohodly na krev 7.7 a pokud klesne jdu okamžitě pod narkozu, 7.7 hcg 250,1 ještě jsem chtěla udělat ultrazvuk pokud jeto mimodelozni tak už by tam mělo být někde vidět.. ale opět nikde nic a to mě opět jiný lékař vyšetřovat opravdu dlouho jen mi řekl že mám ovulaci. když mě viděl ze jsem ztoho všeho úplně na prášky tak mě uklidníl na 90% to není mimodelozni, a připustil ze jsem tedy to těhotenství objevila na úplném začátku máme se prý těšit.. další krev mi budou testovat až 14.7 a další týden ultrazvuk. dnes ráno jsem ale opět měla trošičku krve byla ale naruzovela bolesti nemam a cítí se dobře. máte prosím někdo podobnou zkušenost? miminko by bychom mooooc chtěli. bojím se ze pokud půjdu do nemocnice tak ze si do mě hrabnou abych jim tam furt neprudila… ![]()
Rézi, pokud víš, že jsi nemohla otěhotnět jindy, než toho 28.6. respktive, že to byla oplodňující soulož a jindy nebyla, zkus se nestresovat. Pokud je tp těhotenství takhle mladé, i kdyby to bylo mimoděložní, nijak tě zatím neohrožuje. Krev roste, sice malinko méně, než by měla, někde tam to těhotenství je, ani jedna z nás ti tady nedokáže říct, jestli je nebo není tam, kde má být. Nicméně ještě nezoufej, pokud je tak malinké, nic se neděje. Ještě ve všech laborkách ti udělají oděr krve jako samoplátci, stojí to kolem dvou stovek, tak si klidně zítra dojdi, uvidíš, jak to roste.
@terinka4444 Tak se omlouvám, dneska jsem se dozvěděla, že jsem už v 8. týdnu a ne ve 3tím.
![]()
@Zanyy píše:
@terinka4444 Tak se omlouvám, dneska jsem se dozvěděla, že jsem už v 8. týdnu a ne ve 3tím.![]()
no a co, je v děloze a je všechno v pohodě?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.