Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Krásné dopoledne,našla by se tady nějaká mamča,jejíž dítko má minicross,minibike nebo miniquad?Zajímalo by mě pár věcí a nemám se s kým poradit ![]()
Ahoj
,
naše malá princezna jezdí na čtyřkolce a na motokrosu je jí 6 let a jezdí od 3 let co potřebuješ vědět. Pokud mude v mích silách pomůži. ![]()
Jééé tak to je supr.Zajímalo by mě všechno kolem toho
Syn má 4 a chcem mu pořídit něco s těch tří věciček.A přemýšlíme co bude lepší jestli motorku nebo tu 4kolku.Taky by mě zajímalo jaké měla malá chráníče krom helmy,za jak dlouho se naučila jezdit a tak ![]()
Teď nevím jestli se chytám nebo jsem mimo.
Syn jezdí na minicrosce.
Mavi ten je parádní
.A jak dlouho jezdí?Mě by hlavně zajímalo i to,jak jste „překously“ vlastně to,že to je „nebezpečné“.Já si pořád říkám,jestli to je správné mu to koupit,přece jen zranit se může vždy
Nebo jste to neřešily?A taky kolik vás stála ta počáteční výbava,motorka,obleček,chrániče helma,boty atd atd.Prozatím neuvažujem že by jezdil nějak závodně,spíš jen tak „kolem“ baráku.
Malej dostal motorku na vánoce. Vyjel letos v únoru a od té doby jezdí.
Bojím se, to víš, že jo. Ale my s manželem máme silničku, taky jezdíme.
Libča jezdí zatím po polňačkách, cestách a tak. Už jsme teda byli omrknout závody malých, ale ještě jsme crosovou trať nezkusili. Teď zas něco ladí na motorce.
Taky každým dnem čekáme na chrániče /lokty, kolena/. Je to tak týden, co mu motorka podklouzla na blátě a padl na koleno. Takže manžel hned obejdnával.
Jinak zatím má helmu, brýle, vestu s nárameníky, kalhoty, motorkářské boty, rukavice. Čekáme na ty chrániče na ruce a nohy a na límec na krk.
Jo ještě k tomu zranění.
Vybourat a domlátit se může i na kole. Tady je fakt obalenej chrániči. Navíc má motorku zatím omezenou na nejmenší rychlost, i když valí mu to dost.
Ale jak říká, stát se ti něco může, i když půjdeš pěšky.
Libča je rozumnej. Poslouchá tátu, jede podle něj. Táta má taky crosku, jezdí před ním.
To víš, že mám vždy strach. Malá začala na čtyřkolce, koupily jsme jí chrániče, hadry jsem zatím neřešily a helmu na lyže. Neměli jsme jistotu jestli jí to bude bavit. Minulý rok jsem jí koupily oblečení ceny jsou různé jak u koho. Stačí ale obyč rači investujte do chráničů: lokty 500,–, koleny - holeně 700, páteřák 800nebo rovnou celý krunýř1500 - 3000, helmu má stále na lyže Jinak hela kolem 1000 obyč.., Rukavice 300-500 i více polde kde to koupíte. Já koupila rukavice na kolo plné s prsty 100,–. Kalhoty + tryko (set pro prcky 700,–) je to pomalované motorky nebo čtyřkolky podle toho jakou značku má rád.
Boty jsou dobrá věc mi začínyly z kozajdama jinak boty okolo 2000,–.
Mi nakupujeme u hodně značek, ale skoro všechno u Beikres Crown mají tam i ten set. Jinak samotné kalhoty tak 700,– a vršek 500,– i více.
Jinak bych ho nechala nejprve vyzkoušet co ho bude víc bavit jestli moto nebo čtyřkolka podle toho pak koupila. Mi nyní jdeme na moto tak uvidíme. ![]()
Jo a abych ještě dodala mi jsem malé na káru koupily chcípak, kdy by něco, aby se dal motor hned vypnout.
Opravdu doporučuji stojí kolem 1000,– , ale investice se vráti, hlavně, když se teprve učí. ![]()
Katka86 píše:
Krásné dopoledne,našla by se tady nějaká mamča,jejíž dítko má minicross,minibike nebo miniquad?Zajímalo by mě pár věcí a nemám se s kým poradit
Prosim vas potřeboval bys ce zepta na minicros jestli na ni potřebu ju motoškolu nebo něake papiry ![]()
dadly píše:
Prosim vas potřeboval bys ce zepta na minicros jestli na ni potřebu ju motoškolu nebo něake papiry
nepotřebuješ, nesmíš s tím na veřejnou komunikaci ![]()
Holky, jak rychle crosska jezdí na nejmenší rychlost?? Uvažuji, že jí koupím prckovi na narozeniny.
Myslíte, že jdou přidělat na ní postranní kolečka jako na kolo? Má 5let, tak by jí už mohl zvládat co tady tak píšete. Lze jí nějak pojistit, aby si dítko nepřidalo plyn víc než bych mu dovolila? ?:D
Na technickou se s tímto asi nejezdí že
No omlouvám se za blbé otázky jsem na toto zatím mimoň. ![]()
Ne na technickou se s tím určitě nejezdí. A vlastně s tím nesmíš ani na veřejné komunikace.
Kolečka bych tam asi nepřidělávala. Mohlo by mu to spíš vadit do zatáček.
A v pěti letech už by na kole měl umět i bez koleček.
Rychlost se omezit dá. Nejmenší je 10km/h a bez omezení 50km/h.Do karburátoru se dává taková trubička, musí se koupit zvlášť /jmenuje se to omezovací sada/.
A určitě helmu, chrániče, boty. On i pád v té malé rychlosti dost bolí.
Ahoj, chceme synovi koupit minibike, nebo minicros k 5. narozeninám. Minibike se mi líbí víc, ale minicross je asi praktičtější. Od tří let jezdí na Harleyovi (asi 10km/h). Snažím se ho přemluvit na minicross, protože je mi jasné, že na minibike si tady na vesnici moc nezajezdí.