Mirena a vedlejší účinky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
petrunula
1.4.13 20:16

Ahoj ja mam mirenu zavedenou necely rok, ale zacly se mi delat na zadech vyrazky a taky mam tak 3 krat do tydne migrenu, ale jen kdyz bych mela mit menzes, ktere nemam jen obcas spinim. Doktor rikal, ze to z teliska neni, ale pred tim sem takove problemy nemela.Tak nevim, ale vytahnout si ji asi nenecham manzel by me asi nepochvalil skrz to kolik to stalo..no jeste uvidim snad se to zlepsi.

• Citovat
  • Upravit
14637
1.4.13 20:19
@petrunula píše:
Ahoj ja mam mirenu zavedenou necely rok, ale zacly se mi delat na zadech vyrazky a taky mam tak 3 krat do tydne migrenu, ale jen kdyz bych mela mit menzes, ktere nemam jen obcas spinim. Doktor rikal, ze to z teliska neni, ale pred tim sem takove problemy nemela.Tak nevim, ale vytahnout si ji asi nenecham manzel by me asi nepochvalil skrz to kolik to stalo..no jeste uvidim snad se to zlepsi.

Manželovi by mělo jít více o tvé zdraví a pohodlí než o peníze za antikoncepci ne? :think: Přece jen, takhle stejně na sex třeba budeš mít menší chuť a ostrouhá hlavně on. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petrunula
2.4.13 11:18

No to jo to mas pravdu.No prave ze nemam ani chut na sex tak nevim jestli je to tim teliskem nebo mnou? Treba se to casem zlepsi az si telo zvykne..

• Citovat
  • Upravit
Kukinka Pája
5.4.13 22:21

Mirena a akné

Ahoj, chtěla bych se zeptat všech, kdo mají zkušenost s Mirenou, jak je to s akné? Po horm. antik. Cerazette jsem se celá „osypala“, tak bych nerada dala přes 5 tis. a dopadla stejně… Akné mi trvá už 5. měsíc a nemůžu se toho zbavit, takže bych si to ještě nerada zhoršila. Nebo mi může Mirena snad pomoct? Prosím, napište. Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
dashuch
11.4.13 14:05

Ahoj, včera jsem zrovna konzultovala se svým doktorem, že bych si nechala dát Mirenu a ptala jsem se i na akné apod. neřesti, uklidnil mně, že nemusím mít strach… Říkal mi, že u prášků ten hormon jde do krve, ale u tělíska prý ne, tak si myslím, že by to mohlo být v pohodě… Já do toho asi půjdu a budu věřit doktorovi. Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
dashuch
11.4.13 14:10

Ahoj čtu si Tvůj odkaz a mám před sebou letáček o Mireně, jelikož mi ho dal včera doktor a musím říct, že je tam psáno cituji: Trpíte-li některým z následujících onemocnění, nebo se objeví poprvé po použití nitroděložního systému, poraďte se se svým gynekologem o dalším užívání systému, nebo o jeho vyjmutí. A na prvním místě je migréna… Asi bych to ještě s někým probrala, aby to neuškodilo. Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
phs444
23.4.13 14:12

Mirena

Ahoj, mám uplně stejnou zkušenost s Mirenou, mám ji 1,5roku a přibrala jsem snad 10kg, což je hrůůůůza a taky mám podle mě pořád blbou náladu…velmi silně uvažuji o vyndání

• Citovat
  • Upravit
Melori
12.5.13 22:05

vycestovaná Mireny

Dobrý den, chci se s Vámi podělit o mé zkušenosti s tělískem Mirena. Po druhém porodu, jsem se dlouho nerozmýšlela o zavedení. Viděla jsem jen super recenze, bez menstruace, bez myšlení na nějaké braní prášků atd. Takže jsem do toho šla a vůbec jsem se nedívala na negativa, jsem povaha, která si řekne,,mně se to nestane". Jenže po měsíci na kontrole pan doktor tělísko nenašel, myslel si, že mně vypadlo. Jenže bohužel je ještě jedna varianta, perforace do dutiny bříšní. Následovalo laparoskopické vytažení, nic příjemného k vuli takové blbosti. Teď postupně sleduji recenze a není těch negativních zrovna málo. Určitě je tělísko super věc pro ty, kterým sedne. Jen je rozdíl, když berete prášky, které nesednou, tak je lehce vysadíte. :D

• Citovat
  • Upravit
yvik
4.6.13 20:25

Mirena

Chtěla bych reagovat, ohledně Mireny, kamarádky ji doporučily, ale pozor, každý jsme jiný, já ji mám 4 roky, od 40 let, a bohužel, sice mám menses slabší a pravidelnou, ale migrény mám stejně každý měsíc, navíc psychika není nic moc a také kožní problémy, kožní lékařka mi Mirenu neschválila, také se mi začaly křivit prsty na rukou, a to prý také souvisí, také váha je vzestupná, musím se hodně hlídat, abych si váhu udržela. Už bych ji vícekrát nevolila. Ale každý to má jinak, já mluvím pouze za sebe.

• Citovat
  • Upravit
Judy.plzen
11.6.13 10:11

Jdu zrovna za dva dny na odstranění, nejsem spokojena, od doby zavedení tělíska stále :? markantně přibírám na váze, vždy jsem sportovala a i proto jsem do mireny šla, nemít menstruaci…tu stejně mám, sice slabší, ale ten týden projdu vším co k menstruaci patří. je to asi hodně individuální

• Citovat
  • Upravit
Judy.plzen
11.6.13 10:12

Jdu zrovna za dva dny na odstranění, nejsem spokojena, od doby zavedení tělíska stále :? markantně přibírám na váze, vždy jsem sportovala a i proto jsem do mireny šla, nemít menstruaci…tu stejně mám, sice slabší, ale ten týden projdu vším co k menstruaci patří. je to asi hodně individuální

• Citovat
  • Upravit
Judy.plzen
11.6.13 10:23

Ještě jsem také chtěla dodat, že jsem stále náladová a podrážděná, co mám mirenu a také nemám od té doby moc chuť na sex…jdu se jí fakt po třech letech zbavit!!! :twisted:

• Citovat
  • Upravit
verbama
8.7.13 10:29

Miréna

Mám Mirénu, již potřetí!!!. Je mi 54 let. Jsem navýsost spokojená!!! Menzes nic, nebo jen 1 den špinění. Jen MUDr. mi říkal, že musím již na vejškrab!!!Že to není normální, že špiním. Odmítla jsem a podepsala revers. Podle mě to je vše fysiologické! Nechám si ještě zavést další, /jen pod podpisem /dle Dr. léčebnou kůru!!! Dle mně je to prostředek proti návalům a negativním projevům menopauzy. Doufám, že se to povede. Ahoj Marie :lol:

• Citovat
  • Upravit
verbama
8.7.13 10:37

Podle mě to není z Mirény. Jsem navýsost spokojená s používáním této antikoncepce. U mě je to naopak, že nemám žádné projevy menopausy, ač bych ji mohla již mít!!! Žádné návaly, migreny…, vše v pohodě!!! Naopak si ji nechám ještě zavést, neb nechci zažívat traumata kolegyně, která již 10 let trpí návaly, bolestmi hlavy apod.!!! Zdravím verbama

• Citovat
  • Upravit
fibina
10.7.13 16:23

Mirena

Měla jsem Mirenu 2 roky, jako antikoncepce a bezproblémová menstruace super. Ale: 9kg navíc, akné i v dekoltu a co mne trápilo nejvíc, to byly bolesti zad mezi lopatkami, z toho migrény, nepomáhal ani silný prášek. Rozhodla jsem se pro vyndání. Samozřejmě mi MUDr tvrdil, že je to pouze psychického rázu, ale jsem bez Mireny 3 měsíce a žádné bolesti zad ani hlavy nemám, pupínky žádné. Kila ale bohužel dolů nejdou. Znám spoustu žen, které si ji nemohou vynachválit, ale já už bych do ní nikdy nešla a nevěřím, že je tak „kouzelná“.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1