Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak i při Mireně může být menstruace, to ti snad doktor řekl. Nejspíš jsi krvácela/špinila, protože se usazovala a teď se uvidí, jak to bude. Je dost možné, že budeš v čase periodi krvácet či špinit i teď.
Tamponu se nemáš proč bát. Já si ho do bazénu dávám preventivně, chytám tam ráda výtok.
No to jo, to s tim pocitam, ze tu ta moznost je, ale ja uz spinim/krvacim 6.den a spis se to zesiluje… Takze se bojim, abych treba trvale nespinila 14 dni v mesici… To bych o ni fakt nestala, teda…
Berry: a neni tam riziko vyndani mireny s tim tamponem? v pribalaku to nedoporucujou..
Já bych teda vydržela, u mně se usadila asi za 3 měsíce, ale Dr. mi říkal, že to může trvat až 8 měsíců..
Tak já mám mirenu rok a půl a usazovala se mi 8 měsíců,,, každopádně i teď cca po 2 měsících 4 dny špiním a 3 dny slaboučce krvácim, takže u mě MS nezmizela, ale vyndávat ji nebudu, vystačím si se slipovkama a to i při MS
@Anonymní píše:
Berry: a neni tam riziko vyndani mireny s tim tamponem? v pribalaku to nedoporucujou..
Mne se prvni telisko vyloucilo samo, tak mam ted holt strach trochu..
Mam Mirenu bez mala pul roku, prvni dva a pul mesice jen krvaceni, pak stridani se spinenim, ted dva mesice klid a uz jsem se tesila, ze uz mam po krvaceni a je usazena, ale ted jsem tri dny spinila a ted uz dva dny slabe krvacim… Uz me to proste nebavi, clovek si nemuze naplanovat bazen, nic, navic se to tahne. Vystacim treba s jednou slipkou, ale… No je to neprijemny.. Navic se bojim pouzivat tampony, takze si pripadam porad „spinava“.. Zvazuji vyndani… Mate nekdo podobnou zkusenost?