Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@hmvpapir Drobounká??1.9 je nám rok a to co vy máte v 11m tak malá to nebude mít v roce…Prosím tě jsem na diskusi v zářiových miminek tudíž jsou tam děti jako máš ty a také pérují, nelezou naše El je tam skoro jediná už se jí povedli 2 pidi krůčky…Neboj vše je v pořádku a malá určitě také!!!
@omites S klukem jsem cvičila Vojtu do 6 let…nemám nic proti cvičení, naopak ale řekla bych že zakladatelčina dcerka je normální…
@jesenka33 píše:
@omites S klukem jsem cvičila Vojtu do 6 let…nemám nic proti cvičení, naopak ale řekla bych že zakladatelčina dcerka je normální…
já co vím, tak se hned vojtovka nedává, pokud to není potřeba. Jenom třeba ukážou, jak líp dítě nasměrovat.
Ale fakt, setkala jsem se s tím hodně v okolí - doktorka nás tam posílá, já tam jít nechci…
Asi 3 maminky, co si teď rychle vzpomenu.
Ahoj, syn má nyní 13m, ale v roce měl 75 cm a 10,5kg. Chodí kolem nábytku a už se snaží i pouštět a jít sám
při narození měl 49cm,3,3kg
@omites Jo já už jsem se ale setkala s tím že když chtějí tak ti řeknou že tohle a tohle..a šup si stálej pacoš a dítě je holt jen tochu pomalejší a došlo by k tomu samo…Já jsme se synem cviočila ze začátku asi tak do 4 let poctivě pak už mín se to nedalo se bránil a já ho neurvala..bohužel do ted chodí po špičkách a má i jiné problémy které bohužel žádná rehábka nenapraví ![]()
@omites píše:
Mimochodem nevidím nic špatného na tom, zajít na tu neurologii. Popřípadě na nějakou tu rehabilitaci. V roce už by měla lozit a nejenom plazit. Ukážou vám nějaké motivační cviky a půjdete domů. Třeba to do toho roka zmákne, pokud ne, bude jenom potřebovat trochu nasměrovat.
Já tak nějak moc nechápu, co všichni proti té neurologii a rehabilitacím mají. Než dětem trochu pomoci, pokud se výrazně opožďují (neřeším měsířní odchyl od tabulek), tak všude čtu - nechci na neurologii, nechci s ním cvičit.
Smím se zeptat proč?
Ne že nechci cvičit. A proč? No, ani nevím. Možná to je tím, že to beru na sebe, jakoby to byla má vina nebo tak podobně. Možná se to zdá blbost, ale je to tak. A já to neovlivním. Možná je to i v genech, ja jsem prý začala lézt až na roce
. A nezlobte se, ale je to taky dobou, všude čtete, všude slyšíte, že už by mělo umět toto a toto atd. Leze mi to krkem. Sice je to dobré, aby se něco nezanedbalo ve vývoji, ale je to svým zpoůsobem stres. No, ale vím, že zbytečně plaším… ![]()
@jesenka33 píše:
@hmvpapir Drobounká??1.9 je nám rok a to co vy máte v 11m tak malá to nebude mít v roce…Prosím tě jsem na diskusi v zářiových miminek tudíž jsou tam děti jako máš ty a také pérují, nelezou naše El je tam skoro jediná už se jí povedli 2 pidi krůčky…Neboj vše je v pořádku a malá určitě také!!!
Děkuju ![]()
@hmvpapir já si zas říkám než něco zanedbat, tak s ním radši zajdu ![]()
Ale máš pravdu, já to z toho druhého pohledu nezažila. Dělal všechno docela v normě. Když se mě všichni ptali, jaktože v roce nechodí, tak jsem je poslala do háje, že to nikde není dané
.
Ono taky záleží jak se dítěti věnuješ, jestli sama před sebou máš svědomí čisté. Pokud jo, tak bych se na blbé kecy doktorů vykašlala.
Znám maminku, co své dítě akorát furt tahá v kočárku. Klukovi je 21 měsíců a chodí teda hodně vratce. On má snahu chodit, moc chce. Ale ona ho drží furt přikurtovaného v kočárku. Kde si to má pak procvičovat. Oproti tomu můj 20m chlapeček létá jak ďábel, je jistý, stabilní… Ale ta dotyčná to zřejmě neřeší a chlapečka mi je akorát tak líto, co to má za matku.
Příspěvek upraven 23.08.12 v 23:41
Mám 18m holcicku jeji miry v roce byli 8140g a 72cm v roce uz chodila kolem nabytku a kosem mezi 13-14m se rozchodila uplne.
@hmvpapir píše:
Ne že nechci cvičit. A proč? No, ani nevím. Možná to je tím, že to beru na sebe, jakoby to byla má vina nebo tak podobně. Možná se to zdá blbost, ale je to tak. A já to neovlivním. Možná je to i v genech, ja jsem prý začala lézt až na roce. A nezlobte se, ale je to taky dobou, všude čtete, všude slyšíte, že už by mělo umět toto a toto atd. Leze mi to krkem. Sice je to dobré, aby se něco nezanedbalo ve vývoji, ale je to svým zpoůsobem stres. No, ale vím, že zbytečně plaším…
Opravdu, vem ji ven, je hezky. Moje mala na to prisla za hodinku, jak ma lezt, ze se preci nebude po zemi plazit. Na hriste, za detmi. Co mate doma za podlahu?? My „lino“ tak vim, ze jen byla pohodlna, kdyz ji slo dobre se plazit. Jinak jeste mala umela driv si stoupnout nez lezt ![]()
@omites píše:
Mimochodem nevidím nic špatného na tom, zajít na tu neurologii. Popřípadě na nějakou tu rehabilitaci. V roce už by měla lozit a nejenom plazit. Ukážou vám nějaké motivační cviky a půjdete domů. Třeba to do toho roka zmákne, pokud ne, bude jenom potřebovat trochu nasměrovat.
Já tak nějak moc nechápu, co všichni proti té neurologii a rehabilitacím mají. Než dětem trochu pomoci, pokud se výrazně opožďují (neřeším měsířní odchyl od tabulek), tak všude čtu - nechci na neurologii, nechci s ním cvičit.
Smím se zeptat proč?
jen se zeptam vy jste nekdy cvicili?
@palapa Jo máme lino i koberec, no ono to i tak vypadá už od samýho začátku, že je spíš pohodlná
Tak zkusíme trávu, děkuju za tip ![]()
@barca.hrosik píše:
jen se zeptam vy jste nekdy cvicili?
Psala jsem, že ne. Jedna kamarádka jo, od ní mám info, co se tam asi tak dělá. Několikrát přišla nešťastná, že z ní udělali matku kreténa
. A pak znám těch několik maminek, co tam jít nechtěli, aby nemuseli cvičit.
Já netuším úplně přesně, co se tam dělá. Ale hlava se tam asi netrhá, ne?
Jo a bratránek byl nedonošený a cvičil vojtovku. Takže vím jak u toho to dítě vypadá, jak řve. Ale i teta říkala, že to dělá pro něj, že mu to pomáhá.
@omites No snažím se jí dávat právě hodně prostoru a motivací ve formách hraček. Jsme častěji doma než venku, kort v těch 40, co byly. Nejsem u ní celou dobu, jinak si s ní hraji taky pochopitelně. Taky chci, aby se učila samostatnosti, nechtěla bych mít mamánka
Myslím to v dobrým slova smyslu.