Míry a vývoj na 11.-12.měsíci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3182
23.8.12 23:52
@omites píše:
Psala jsem, že ne. Jedna kamarádka jo, od ní mám info, co se tam asi tak dělá. Několikrát přišla nešťastná, že z ní udělali matku kreténa :-(. A pak znám těch několik maminek, co tam jít nechtěli, aby nemuseli cvičit.
Já netuším úplně přesně, co se tam dělá. Ale hlava se tam asi netrhá, ne?
Jo a bratránek byl nedonošený a cvičil vojtovku. Takže vím jak u toho to dítě vypadá, jak řve. Ale i teta říkala, že to dělá pro něj, že mu to pomáhá.

ja se jen ptam jen by me zajimalo zda by jsi takhle mluvila kdyby jsi s ditkem musela cvicit ty a ne teta apod.....ono joe to docela narocny na psychiku jak pro dite tak pro matku samo ze to delam pro jeho zdravý ale ten kdo to sam neskusil nemuze vedet jake to je :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
23.8.12 23:54
@hmvpapir píše:
@palapa Jo máme lino i koberec, no ono to i tak vypadá už od samýho začátku, že je spíš pohodlná :-D Tak zkusíme trávu, děkuju za tip :-)

Pak dej vedet. odkud jsi?? Ven s ni muzes chodit k veceru. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
23.8.12 23:56

@omites Co se tam dělá??Chytnou to naše malé křehké mimi za nohu a po hlavě ho pouští na podložku, vyhazují je do vzduchu a to všechno aby zjistili reflexy dětí…vypadá to strašně..leč ví co dělají a miminku neublíží…Vojtovka nebolí-děti pláčí protože terapií je nutíme dělat to co se jim nechce a to je jejich obrana!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
23.8.12 23:58
@barca.hrosik píše:
ja se jen ptam jen by me zajimalo zda by jsi takhle mluvila kdyby jsi s ditkem musela cvicit ty a ne teta apod.....ono joe to docela narocny na psychiku jak pro dite tak pro matku samo ze to delam pro jeho zdravý ale ten kdo to sam neskusil nemuze vedet jake to je :-(

Ale tady jde o to, jestli tam vůbec jít a s tím cvičením začít. Musí to být naročné, to nepopírám. Když si vezmeš vojtovku, jenom to organizačně sladit - nesmíš cvičit brzo po jídle, 4× denně a ještě jít na procházku, obstarat domácnot… Tohle prostě musí být náročné.
Ale pokud by k tomu byl důvod, dělala bych to, nevyhýbala bych se tomu. To je můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
24.8.12 00:00

@palapa Praha :-) Moc čisto tu není :-D A vědět dám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
24.8.12 00:01
@hmvpapir píše:
@palapa Praha :-) Moc čisto tu není :-D A vědět dám…

Taky jsem z Prahy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.8.12 00:02

Já chtěla jenom vědět, proč tam skoro nikdo nechce a brání se tomu zuby nehty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
24.8.12 00:03

@omites No snad nejsou maminy, které by se tomu vyhýbaly? :nevim: Pro děti všechno. Jetli to tak ode mě předtím vyznělo, tak to se omlouvám. :?

Příspěvek upraven 24.08.12 v 00:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
24.8.12 00:04
@omites píše:
Já chtěla jenom vědět, proč tam skoro nikdo nechce a brání se tomu zuby nehty.

Ja treba proto, protoze si myslim, ze dite ma svoje tempo. Ted se to hrozne resi a ono neumi tamto a ono!! Ale zase umo jine veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
24.8.12 00:05
@palapa píše:
Taky jsem z Prahy ;)

Super, já jsem z Podolí a také se pohybuji na Řepích.. co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.8.12 00:06
@hmvpapir píše:
@omites No snad nejsou maminy, které by se tomu vyhýbaly? :nevim: Pro děti všechno. Jetli to tak ode mě předtím vyznělo, tak to se omlouvám. :?Příspěvek upraven 24.08.12 v 00:04

Mě se určitě neomlouvej. Mě se spíš vybavily ty ostatní, co poznám zas já a nechtěly tam. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
24.8.12 00:06
@hmvpapir píše:
Super, já jsem z Podolí a také se pohybuji na Řepích.. co ty?

Ja z osmicky z Ladvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
24.8.12 00:09
@omites píše:
Ale tady jde o to, jestli tam vůbec jít a s tím cvičením začít. Musí to být naročné, to nepopírám. Když si vezmeš vojtovku, jenom to organizačně sladit - nesmíš cvičit brzo po jídle, 4× denně a ještě jít na procházku, obstarat domácnot… Tohle prostě musí být náročné.
Ale pokud by k tomu byl důvod, dělala bych to, nevyhýbala bych se tomu. To je můj názor.

ja jsem to s malou cvicila poctive nikdy jsem se tomu nevyhybala ale male kdyz bylo 11m zacla se vzpirat rvlala jako tur a pkazde kdyz jsme sli na kontrolu mi rekli ze mala je zdrava ale cvicit musime dal ano sla jsem domu cvicila dal ale pak to doslo do te faze kdy mala jakmile vycitila ze se ma jit cvicit dostala hystericky zachvat zacla me stipat a pak dokonce zacala zvracet a kdyz jsem to resila s pediatrickou ktera me tam poslala odpovedela mi ze dokud to neutnout oni ona nemuze tak jsme sli k druhe mudr ta se musela presvedcit ze to je opravdu takhle jak rikam a paknajednou se cvicit nemuselo holka byla zdrava a vlastne to ani nepotrebovala, takze se nedivim ze spousta maminek se toho boji asi tak z me zkusenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
24.8.12 00:10
@omites píše:
Mě se určitě neomlouvej. Mě se spíš vybavily ty ostatní, co poznám zas já a nechtěly tam. ;-)

No ona je svým způsobem pravda na obou stranách. To záleží na určitým a dotyčným mimču. Mělo by to být individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
24.8.12 00:12

Tak malá má v 11 a půl měsících 80 cm, 11,15 kg a chodí už tak měsíc sama, kam zvedne nohu, tam vyleze, na postel vyleze už od osmi měsíců, slézat se naučila tak o týden dva později… při narození měla 4,72 kg a 55 cm… celkově je taková „sportovkyně“, už v bříšku to bylo poznat, v půlroce se stavěla, otáčet se z bříška na záda a zpět uměla už ve třech měsících…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí