Mít Květinařství?

10
31.7.18 07:31

Mít Kvetinarstvi ?

Zdravím :mavam:
Před rokem jsem dokončila školu Aranžérku květin.. mám jen výuční list..
zatím jsem na mateřské, ale přemýšlím, že si potom otevru své vlastní Kvetinarstvi.. co vše k tomu potřebuji mít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
31.7.18 07:59

@tamca12 zeptám se asi blbě,ale to vás ve škole neučili? Já jsem vyučená kadeřnice a okrem všeho jsme měli i ekonomiku a v jednom z hlavních předmětu nás učili,jak a za jakých podmínek si otevřít kadeřnictví. Ale důležitá je hlavně klientela a konkurence :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
31.7.18 08:40

Tak u toho květinářství je nevýhoda „rychle se kazící zboží“…možná by bylo lepší se nechat na chvíli zaměstnat, dále se rozvíjet a pak bych až rozjížděla něco vlastního…ušetří to spoustu starostí a i financí…
Jinak výuční list v oboru by měl stačit.
Možná si sestav podnikatelský plán se všemi riziky a možností růstu. Čím se odlišíš od konkurence, co „navíc“ můžeš nabídnout. Jak a z čeho to budeš financovat, jaké budeš mít personální zajištění. Od koho budeš brát zboží a za jaké ceny, jak širokou budeš mít nabídku, jakou zvolíš formu reklamy a propagace, kdo a za kolik ti bude dělat účetnictví …
Jako je toho dost…
už jen co mě napadá - rozjet firmu chce čas…a u těch kytek jde kromě vazby i o čerstvost…než se o tobě bude vědět, tak to potrvá…když někdo k tobě přijde, tak nemůžeš mít na výběr jen 3 druhy (růže , karafiáty a gerbery :) )…a co s tím neprodaným rostlinným materiálem? tohle máš vyřešeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
31.7.18 10:03

Týjo… to ti moc držím palce.

Nevím co všechno potřebuješ co se papírů týče… každopádně květinářství je docela masakr. Z pohledu potenciálního klienta můžu říct, že největší odstrašováci jsou ceny! Proboha řezané květiny jsou dneska tak příííšerně drahé. Přijde mi to až přehnané, vzhledem ke konkurenci např. v Lidlu, v Tescu. Tam, krásně vázané kytičky za pakatel.
A chytře vymyšlené akce, na konci školního roku tam jsou k výběru skutečně krásné květiny za hubičku.
To v květinářství u vysoké školy naopak na promoce vždycky slušně přirazí ceny! :cert: :roll:

Za mě - já už jezdím jen do Lidlu a Tesca… za 100,– nakoupím směs řezaných, doma rozbalím a sama si naaranžuji. Vyjde to podstatně levněji. Kdyby byl rozdíl 50,– tak to člověk neřeší, ale rozdíl 300,– už je kurnik dost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
31.7.18 20:01
@FreeLady12 píše:
Týjo… to ti moc držím palce.

Nevím co všechno potřebuješ co se papírů týče… každopádně květinářství je docela masakr. Z pohledu potenciálního klienta můžu říct, že největší odstrašováci jsou ceny! Proboha řezané květiny jsou dneska tak příííšerně drahé. Přijde mi to až přehnané, vzhledem ke konkurenci např. v Lidlu, v Tescu. Tam, krásně vázané kytičky za pakatel.
A chytře vymyšlené akce, na konci školního roku tam jsou k výběru skutečně krásné květiny za hubičku.
To v květinářství u vysoké školy naopak na promoce vždycky slušně přirazí ceny! :cert: :roll:

Za mě - já už jezdím jen do Lidlu a Tesca… za 100,– nakoupím směs řezaných, doma rozbalím a sama si naaranžuji. Vyjde to podstatně levněji. Kdyby byl rozdíl 50,– tak to člověk neřeší, ale rozdíl 300,– už je kurnik dost. :nevim:

Máme to stejně. Já v kvetinarstvi nebyla už dva roky a ty jejich ceny mi ani nechybí. Zdá se mi, že i ty kytky z toho Tesca vydržejí daleko více, než z květinářství. :lol:

Ale pokud se na to cítíš a nebudeš mít přehnané ceny, tak šup do toho ;) :kytka: . Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
31.7.18 20:05

@tamca12 radila bych ti se v nějakém nechat zaměstnat. Tím získáš informace z první ruky a budeš vědět, co je potřeba.

• Citovat
  • Upravit
Pandulka
31.7.18 20:13

znám pár holek co při mateřský podnikají aranžováním květin na svatby apod… na objednávku rovnou nakoupí ve velkoskladu, nic neriskují. přijde mi to ideální na získání „jména“ a až za pár let si otevřít to květinářství…

• Citovat
  • Upravit
364
31.7.18 21:08

Víš,já měla kromě jiného, i květinářství v Praze 2.Dva dny v týdnu jsem vstávala ve 4hod,abych už kolem 5-6h byla ve velkoskladě,tak brzo jezdili kamiony s kytkami,abych si odvezla ty nejčerstvější.
pak v krámě cca 2h kytky připravovala na prodej-čistila růže,gerbery ap.V 8h se otvíralo a až do večera v květinářství,jestli lidi chodili,nebo ne.Nemůžeš napsat na dveře „přijdu hned“ to si zakazníky jen odradíš.Musíš tam být.Mýt krám je řehole.Velká řehole.Kor,když si ho chceš sama vést.Když si tam někoho dáš,tak tě budou normálně okrádat.

Měla bys mýt zajištěn i jiný odbyt kytek,např.dodávat kytky do hotelů,svatby,pohřby a podobně,ale je to fakt těžké toto sehnat.navíc,v létě se kytky skoro neprodávají,na jaře jdou zase hrnkové-muškáty ap.+bylinky.

Také jsme sušily starší,neprodané růže,dělaly jsme kytice a ty pak do košíčků,to se hezky prodávalo ap.

Já bych si už květinářství nepořizovala.

Holky ti radí dobře,vydrž času a pořádně je to třeba promyslet. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
31.7.18 21:11
@Lalelale píše:
@tamca12 radila bych ti se v nějakém nechat zaměstnat. Tím získáš informace z první ruky a budeš vědět, co je potřeba.

Jojo,toto bych i já velice doporučovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marcelinka1234
28.6.19 03:37

Jasně. Někde si to nejřív vyzkoušej. Potom… klientela a konkurence jsou důležité. chce to se odlišit. A pak i jiný druh příjmu než ten přímý prodej. Já třeba más záložní plán… dělám i kvetiny ve firmách. Ne jenom výzdobu, ale starám se i o hrnkovky, které mají. Ve vstupních halách a tak. I o zelené stěny. Z toho mám jistý pravidelný příjem. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
31596
28.6.19 10:24

@tamca12 je lepší se nejdříve rozkoukat, obhlídnout si velkoobchody, jen řezané a hrnkové květiny pro obchod nestačí. Obejít pár soutěží-třeba jako divák, sledovat trendy, zůčastnit se pracovních seminářů - naučí tě novým trendům, ukáží nové materiály, nové možnosti - je toho opravdu spousty. Provozovat obchod, než ti něco vynese i chvilku trvá. Nabídka by měla být pestrá, barevná a různorodá. Rozkoukat se i po lokálních dodavatelích - například sezonní sadba - jarní, letní, podzimní. Nespoléhat se že povadlé květy prodáš pod cenou - zákazník to pozná a nižší cena ho neuspokojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
28.6.19 13:47
@tamca12 píše:
Zdravím :mavam:
Před rokem jsem dokončila školu Aranžérku květin.. mám jen výuční list..
zatím jsem na mateřské, ale přemýšlím, že si potom otevru své vlastní Kvetinarstvi.. co vše k tomu potřebuji mít?

Především čistý trestní rejstřík, aby sis mohla vyřídit živnostenský list. Pak prostory, kde to budeš provozovat - vlastní nebo pronájem, peníze na vybavení provozovny a na zboží. Dostatečnou rezervu peněz minimálně na půl roku až rok, abys měla z čeho platit nájem, energie a odvody na zdravotní a sociální a čerstvé zboží za staré, neprodané, znehodnocené. Pak samozřejmě dodavatele zboží. A taky znalost květin, co která potřebuje, které květiny spolu vydrží a které se navzájem negativně ovlivňují, abys je co nejdéle udržela při skladování životé a čerstvé…
Doporučuji začít si zjišťovat dodavatele a cenu vybavení provozovny a zboží…
Chlaďáky na kytky, regály, vázy, květináče, registrační pokladna… S tím by se snad dalo vejít do nějakých 200-300 tisíc kč a pak už by ti odhadem tak milion mohl stačit na přežití, než se natáhne klientela a obchod se rozběhne, nebo taky ne… :nevim: 8)
Pokud v místě, kde o tom uvažuješ, už někde v blízkosti květinářství je, bylo by dobré udělat si důkladný průzkum trhu. Buď si na zpracování najmout specializovanou firmu za pořádnej balík, nebo si ho udělat sama zadarmo - pár měsíců sledovat provozovnu, jaké mají prodejní ceny, jací zákazníci a kolik jich tam chodí a co nakupují… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.10.20 18:34

Doporučuju se na nějakou dobu zaměstnat někde v květinářství - získáte kontakty na dodavatele, zjistíte co je potřeba, dneska je potřeba přijít s dobrým nápadem - květinářství je poměrně hodně takže je potřeba mít jiné nápady, aby jste získala zákazníky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.12.20 00:23

Myslím, že hlavně ten výuční list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie