Mít něco pro sebe?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Tak ted je stejne vsechno zavreny a nakupovat pres net se bojim, aby mi to sedelo a libilo se. Utracim za sebe fakt malo i za normalni situace, ale ted se ty penize utratit ani nedaji. Pred koronou jsem i s detmi zasla na obed, ale do krabicky to pro me nema zadne kouzlo. Mam svoje uspory, takze bych si mohla koupit, ale vetsinou kupuji, kdyz ty veci uz fakt potrebuji. U nas si naopak nejvic dopreje babicka, ktera si kupuje modni kusy obleceni a neustale meni dekorace v byte
. Dela si takto radost docela casto. Ja ani tak moc po nicem netouzim. Kdyz uz utracim tak za vylety/zazitky/koupaliste, coz taky ted moc nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem byla s dětmi doma, tak jsme žili velmi skromně. Hezké oblečení jsem měla z doby před dětmi a nechala si kupovat jako dárek k svátku a narozeninám. Ke kadeřnici jsem chodila a upravená byla taky. A když jsem začala vydělávat frčely peníze do dětí a jejich kroužků. Sebe opravdu rozmazluji tak od 35. A ano, je hodně špatný příklad pro děti, když je máma a její potřeby na posledním místě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To jsem asi neměla na mysli, kupuje si furt něco, spíš bych potřebovala mít vyhrazené něco pro sebe, abych neměla výčitky.. Protože si řeknu, že je lepší dát peníze bokem, než si koupit tu a tu věc… takže se mi třeba líbí letní šaty za tisícovku a pak si nakonec si je buď nekoupím/popř. koupím jiné v bazaru za stovku…
Tak pokud te tesi, ze jsi usetrila a ty saty za stovku se ti libi, tak nevidim duvod za kazdou cenu utratit tisicovku.
Nebo to pro jednou zkus a uvidis, co te potesi vic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ma k dispozici skoro cely svuj prijem, nedela mi problem " udelat si radost", ale ted zrovna mam neutracive obdobi a zacinaji mi vadit ta kvanta hadru a bot, ktere clovek stejne nevyuzije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová šaty jsou nejčastější kousek v mém šatníku, mám jich asi 30-většinu na denní nošení (žerzej, úplet, pletenina, bavlna..) a je fakt, že občas ulovím i super šatičky do 200kč z druhé ruky
víc jak litr se mi za ně dávat nechce, takže číhám často na Bonprix a tam jsou kolem 500Kč už fajn modely..
takže nic proti bazárkům a sekáčům vůbec nic nemám, ale chodit v tom od hlavy po patu a denně určitě ne.. Je potřeba si občas udělat radost ![]()
Jo a jsem ráda, že tu zazněly i bytové dekorace, to je taky můj mor ![]()
zvlášť když se ještě přidáte do skupiny Scandi a boho bydlení
tak to pak s takovými inspiracemi prachy fičí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
Tak jako nekoupit si nove saty ve 40, protoze to je zbytecne…a v cem chodi do prace? Ja nevim, ale clovek tezko v zivote uspeje bez toho, aby patricne vypadal. Chodit na materske v teplakach a teniskach je uplne v pohode, ale ve chvili, kdy nakluses na prac.trh, tak ty naroky jsou mnohem vyssi, samozrejme.Jinak prakticke veci do domacnosti jsou lepsi, nez aby ti nekdo venoval nejakou hruzu a potom vyzadoval, at ji nosis
A já si nemyslím, že teplaky jsou ok. Teplaky jsou ok na hřišti, v tělocvičně a možná u táboráku. I na mateřské jsem o sebe dbala a snažila jsem se vypadat jako žena a ne jako uválený vandrák.
- Citovat
- Upravit
@PaníBovaryová píše:
Tak jako nekoupit si nove saty ve 40, protoze to je zbytecne…a v cem chodi do prace? Ja nevim, ale clovek tezko v zivote uspeje bez toho, aby patricne vypadal. Chodit na materske v teplakach a teniskach je uplne v pohode, ale ve chvili, kdy nakluses na prac.trh, tak ty naroky jsou mnohem vyssi, samozrejme.Jinak prakticke veci do domacnosti jsou lepsi, nez aby ti nekdo venoval nejakou hruzu a potom vyzadoval, at ji nosis
Pracovala v družstvu, takže dresscode dodržovat nemusela, ale stejně byla tou dobou cca v půlce života…
- Citovat
- Upravit
Jako se vším, je špatně, když se to přehání. Není nic špatného na tom, naučit děti žít skromně. Ale čas od času si udělat něčím radost, je důležité. Aby sis za deset let neuvědomila, že přežívaš a nezijes, vše dáš jen rodině a sobě vůbec nic. Ono tě to pak může dohnat a začneš si ve čtyřiceti, s dvěma dětma a manželem, pro kterého si jen domácí spotřebič (protože se do tý role sama pasuješ), něco dokazovat.
Udělej si občas radost, kup si dobrý kafe, pěkný šaty, udělej si čas sama na sebe, přečti si knížku nebo udělej masku, nebo já nevím, na co bys měla chuť. Rozmazluje se a nech se rozmazlovat, aspoň čas od času. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já nevím, v určité části rodiny je toto ideál - skromná paní, co nic nepotřebuje
Ale to, že to vyhovuje ostatním ženám ve vaší rodině neznamená, že to musí vyhovovat i tobě. Sama si to napsala, máš to vžité od dítěte, že tvoje máma nic nepotřebovala. Chceš aby takhle žila i tvoje dcera když to vidí u tebe?
Já nejsem fanoušek sekáčů, ale občas se tam dá najít pěkný kousek. Každopádně nakupovat JEN v sekáči bych nemohla a ani nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupuju. Sport odhadem tak 1000 měsíčně (dokud to šlo), kosmetiku kupuju z větší části z benefitů, cca 2500 za půl roku, kadeřnice 6000 za rok, oblečení a boty jak kdy. Před Vánocema jsem ulovila ve slevách dvoje Vansky za 1300 dohromady, ale pak jsem si koupila šaty za 2500
měsíčně je to v průměru tak 1500-2000 za módu. Jakej tím dávám příklad dceři jsem nepřemýšlela, je pro mě prostě důležitý cítit se a vypadat jako matka dobře, věnovat se koníčkům a nezahrabat se do tepláků a lítání kolem děcek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem byla na mateřské, tak jsem si moc nekupovala. Vždy jsem na sebe natáhla leginy, bundu, tenisky. Moje cesty vedly na písek, do školky, obchodu. Když jsem šla s holkama ven, vždy jsem neco lepšího vyhrábla. Teď jsem nastoupila do práce a jedu
zjistila jsem, že fakt nemám co na sebe. Pořád si něco objednavam, promyslím outfity
, mám i sérum na řasy, který fakt zabralo, že mám dvojnásobný a cítím se líp. Pěkně jsem na sebe dlabala… Radim si čas od času udělat radost aspoň kouskem pěknýho lepšího oblečení. Ať jsi spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si třeba teď nic moc nekupuji, ale teď naposledy jsem řekla, že chci - potřebuju brýle, tak jsem šla a koupila si nové dioptrické brýle. Měla jsem na výběr, slušely mi a jedny drahé a jedny levné. A já si řekla, tak co, sice mám roční dítě a je nepraktické mít drahé brýle, ale co bych si je nekoupila?
můj muž má naopak radost když si kupuju věci pro sebe, protože ví, že nevyhazuju peníze oknem. A taky jsem si konečně koupila na starý kolena drahý šampon a hned dva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pracovala v družstvu, takže dresscode dodržovat nemusela, ale stejně byla tou dobou cca v půlce života…
Tak ji mela rict, ze si je kupuje do hrobu
nebo ze je bude po ni nosit ona
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neumím si představit být bez kadeřnice, manikúry, pedikúry, kosmetiky, wellness, masáží, nekoupit si nové oblečení, boty, kabelku, sarapatičky v drogerii,… Proč? Někdo to prohulí, já si to uziju pro sebe. Baví mě to, líbí se mi to, manželovi se taky líbím upravená, nebudu chodit jako šlupka jen proto, že se mi narodilo dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím, v určité části rodiny je toto ideál - skromná paní, co nic nepotřebuje