Mít něco pro sebe?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.2.21 19:52

Já se tedy, radeji anonymne, přiznám, že za sebe měsíčně utratim aktualne i 7-8 tisíc měsíčně. Za pěkné oblečení, sportovní věci/náčiní, kosmetiku, kadeřnici, knihy. Ale nemám děti a slušně vydělávám. Neco i tak ušetřím. Moc se nelicim, ale potrpim si na masky, kremy, vlasovou kosmetiku. A ceske znackove obleceni.

• Citovat
  • Upravit
22565
21.2.21 20:01
@Anonymní píše:
Děkuji za názory, myslím, že se to dost zvrhlo někam, kam nemuselo - urážky. Možná o vyznělo jinak, ale zas tak zle na tom nejsme, abych si něco nemohla dovolit (samozřejmě s mírou), spíš je ve mně zakořeněné, že je to blbost, takže jsem třeba peníze z narozenin na podzim zatím neutratila :nevim: Manžel má poměrně nákladného koníčka a někdy mu vadí, že nad každým nákupem uvažuju a často si to nakonec rozmyslím, což je asi blbá vlastnost
Jinak je hezké, že radíte sebepéči, ale u dvou dětí s malým věkovým rozestupem moc nejde, na druhou stranu to snad nemusí hned znamenat, že jsem nějaká nechutná špindíra. Nejsem se sebou spokojená, ale lidi se mě zatím nestraní, aspoň většinou.
Jsem si vědoma toho, že mě muž může opustit, ale to může udělat kdykoliv, a i kdybych si malovala na obličej Mona Lisu, vždycky tu budou mladší, milejší a hlavně bezdětné, tj. nevynervované, klidné, co si ty obličejíky malujou hodiny…
Každý asi považuje za krásu něco jiného, samozřejmě vypadají líp ty namalované, ale já zas třeba nesnáším hlavu s osmi melíry, gelové nehty s miliony kytiček a flitrů + osm voňavek ve vražedné kombinaci… Díky za názory, jen se prosím vzájemně neurážejte

Tak mě třeba ani nenapadlo, že byste byli chudí, ale jen to, že nemáš potřebu investovat do sebe. Ani si nemyslím, že bys byla špindíra. Jen ta zmínka o poustevnici by mě asi nakopla, oni tohle chlapi neříkají jen tak. Ale samozřejmě, že opustit může kdokoliv kteroukoliv z nás, upravenou i lesanu.
Jinak teda Výmluvy na děti s malým věkovým rozdílem nějak neberu. Sama jsem měla děti brzo po sobě a o sebe jsem teda pečovat nepřestala. Těch 10 minut na řasenku a pudr, případně zdravíčko, jsem si našla vždy. Stejně tak na to hezké oblečení.

A za mě ještě, barevný hlavy taky nesnáším, sama mám 1 barvu, gelové vymalovane drápy jsou vyloženě hnus. Sama mám nehty svoje, kratší, nalakované červeným gellakem, takže krásně upravené cca 3 týdny. A voňavky typu ruská mafiánka to je taky kapitola sana o sobě.
Upravená neznamená nic z toho, cos uvedla. Naopak to už považuju spíš za komediantské

Příspěvek upraven 21.02.21 v 20:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
21.2.21 20:10
@Anonymní píše:
Já se tedy, radeji anonymne, přiznám, že za sebe měsíčně utratim aktualne i 7-8 tisíc měsíčně. Za pěkné oblečení, sportovní věci/náčiní, kosmetiku, kadeřnici, knihy. Ale nemám děti a slušně vydělávám. Neco i tak ušetřím. Moc se nelicim, ale potrpim si na masky, kremy, vlasovou kosmetiku. A ceske znackove obleceni.

Já klidně neanonymně. Uttatim tak 3500 - 4000,– za mani, pedi, kosmetiku a online fitness členství, jednou za 2 měsíce kadeřnice kosmetička.
Oblečení ted nekupuju, páč jsem na HO. Ale mám dost drahy koníček, takže mě čeká investice do oblečení.
Za normálního stavu chodím pravidelně 1× týdně na Prosseco dýchánek spojený s večeří, dámská jízda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
21.2.21 20:12
@Anonymní píše:
Děkuji za názory, myslím, že se to dost zvrhlo někam, kam nemuselo - urážky. Možná o vyznělo jinak, ale zas tak zle na tom nejsme, abych si něco nemohla dovolit (samozřejmě s mírou), spíš je ve mně zakořeněné, že je to blbost, takže jsem třeba peníze z narozenin na podzim zatím neutratila :nevim: Manžel má poměrně nákladného koníčka a někdy mu vadí, že nad každým nákupem uvažuju a často si to nakonec rozmyslím, což je asi blbá vlastnost
Jinak je hezké, že radíte sebepéči, ale u dvou dětí s malým věkovým rozestupem moc nejde, na druhou stranu to snad nemusí hned znamenat, že jsem nějaká nechutná špindíra. Nejsem se sebou spokojená, ale lidi se mě zatím nestraní, aspoň většinou.
Jsem si vědoma toho, že mě muž může opustit, ale to může udělat kdykoliv, a i kdybych si malovala na obličej Mona Lisu, vždycky tu budou mladší, milejší a hlavně bezdětné, tj. nevynervované, klidné, co si ty obličejíky malujou hodiny…
Každý asi považuje za krásu něco jiného, samozřejmě vypadají líp ty namalované, ale já zas třeba nesnáším hlavu s osmi melíry, gelové nehty s miliony kytiček a flitrů + osm voňavek ve vražedné kombinaci… Díky za názory, jen se prosím vzájemně neurážejte

Když ti manžel řekne, že rozjíždíš styl poustevníka. Tak by ti měla začít blikat kontrolka, že to není úplně OK. A dvě malé děti brzo za sebou jsou výmluva. Já mám taky děti brzo za sebou. A jednu hodinu týdne jsem si na sebe vždycky našla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.2.21 20:24
@Anonymní píše:

Samozřejmě že to jde i s dětmi, to si jedeš typické výmluvy. Nejsi spokojená a zanedbáváš se, všiml si toho i tvůj manžel, tak s tím začni něco dělat. A nech si prosím tě ty řeči o osmi melírech a gelových nehtech, to snad není nutné mít. Žena se může upravit i elegantně a decentně. A ano, vždycky tu budou jiné ženy, ale není nutné se dostat do stavu, kdy se manželovi přestaneš líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
21.2.21 20:32
@Anonymní píše:

Napsala jsi to hezky, jen k těm urážkám - nesouhlasím, tentokrát tu bylo všechno v pohodě, spíš s nadsázkou. Ty dělej jak uznáš za vhodné, manželovy připomínky si ale aspoň trošku vezmi k srdci a třeba ho víc nech (popostrč) hlídat děti, abys měla pro sebe bud´ chvilku na nějakou masku na obličej, víno s knížkou ve voňavý vaně, nákupy čehokoli…doplň si sama, aby teda na vlastní oči viděl, že se snažíš o sebe pečovat a hýčkat se.
Mnoho úspěchů :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
21.2.21 21:13
@Anonymní píše:

Myslím ze jdeš zbytečne do extrému, to ze žena chodí namalovana, neznamená ze chodí jako stetka. Jinak můj manžel byl asi podobny typ jako ty, naštěstí už není. Lezlo mi to popravdě na nervy. Ne, ze by chodil jako smudla, to vůbec, ale třeba potřeboval kalhoty a než nějaký vybral, to byl šílený proces. Porad je to šetřivých typ, ale myslím, ze byl vic dřív jak to rict - v křeči. Teď už si umí věci vic užívat. Popravdě, kdyby se v tom trochu nezměnil, pravdepodobne bychom spolu nebyli. Ono si člověk přijde i trochu nepatricne když pak utrácí za sebe a ten druhy furt nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
22.2.21 05:23
@pet p píše:
@terien Třeba ty ženy mají sebereflexe dostatek. Akorát mají jiný životní názor, jiné priority anebo jednoduše mají sebevědomí (a dobrý pocit) založené na něčem jiném než vzhledu :-)

Moje sebevědomí také není založené na vzhledu. To ještě neznamená, že k tomu všemu nemůžu ještě vypadat dobře. Je mi 38 a mám pleť jako miminko, žádné vrásky (ani kolem očí), žádné akné. A to nechodím na kosmetiku ani za různé přípravky nedávám přehnaně moc. Pro mě je decentní makeup, upravené vlasy s pěkným účesem, padnoucí oblečení a boty naprostý zaklad, o kterém se nemá ani cenu bavit, natožpak na něm zakládat nějaké sebevědomí. O základní hygieně typu umyté vlasy, deodorant a parfém už se snad nebavíme vůbec.

Občas to není a vůbec nic se nestane. Jezdíme na dovolené po kempech, tam se nelíčím, ale to je úplně jiná situace.

Včera jsem si třeba koupila jarní tenisky a kabát na chození s kočárkem, ať jsem trochu šmrncovní mamina a ne nějaká olezlá unavená troska v bundě po sestře. To mi prostě přijde jako základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
22.2.21 05:36
@Anonymní píše:

Myslím, že by sis měla najít zdravou míru v péči o sebe. Mezi „nic nepotřebuje“ - „vypadá jak kašpar“ je opravdu velký prostor, jak se o sebe starat. Určitě se přestaň vymlouvat na děti, názory rodiny a bůhvíco. To je jen lenost, nic jiného. Jsi velká holka a je škoda, když se necítíš dobře a nesluší ti to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.2.21 05:45
@kacz píše:
Moje sebevědomí také není založené na vzhledu. To ještě neznamená, že k tomu všemu nemůžu ještě vypadat dobře. Je mi 38 a mám pleť jako miminko, žádné vrásky (ani kolem očí), žádné akné. A to nechodím na kosmetiku ani za různé přípravky nedávám přehnaně moc. Pro mě je decentní makeup, upravené vlasy s pěkným účesem, padnoucí oblečení a boty naprostý zaklad, o kterém se nemá ani cenu bavit, natožpak na něm zakládat nějaké sebevědomí. O základní hygieně typu umyté vlasy, deodorant a parfém už se snad nebavíme vůbec.

Občas to není a vůbec nic se nestane. Jezdíme na dovolené po kempech, tam se nelíčím, ale to je úplně jiná situace.

Včera jsem si třeba koupila jarní tenisky a kabát na chození s kočárkem, ať jsem trochu šmrncovní mamina a ne nějaká olezlá unavená troska v bundě po sestře. To mi prostě přijde jako základ.

Já třeba makeup nepoužívám, někdy do práce řasenku, vlasy mám většinou stažené v culíku nebo volném hodně ledabylém drdolu, a nepřijdu si kvůli tomu ošklivá, méněcenná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6654
22.2.21 06:23
@lucenka píše:
Já třeba makeup nepoužívám, někdy do práce řasenku, vlasy mám většinou stažené v culíku nebo volném hodně ledabylém drdolu, a nepřijdu si kvůli tomu ošklivá, méněcenná :nevim:

A k tomu rifle, triko a mikinu a dobry, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.2.21 06:26
@Ernais píše:
A k tomu rifle, triko a mikinu a dobry, ne?

Záleží kam jdu. Ale klasické modré rifle vůbec nemám.

• Citovat
  • Upravit
34473
22.2.21 06:33
@lucenka píše:
Já třeba makeup nepoužívám, někdy do práce řasenku, vlasy mám většinou stažené v culíku nebo volném hodně ledabylém drdolu, a nepřijdu si kvůli tomu ošklivá, méněcenná :nevim:

Strašná spousta lidí se spokojí s podprůměrem, hlavně když pohodlíčko. Mě tohle přijde jako nejhorší druh lenosti, když člověk není schopný udělat nic ani sám pro sebe a radši najde bambilion důvodu, proč to nedělat. Nebýt ošklivá a vypadat nejlíp jak můžu pro mě nejsou synonyma, to tedy nevím kde je ta hranice, kdy člověk o sebe začne pečovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.2.21 06:35
@terien píše:
Strašná spousta lidí se spokojí s podprůměrem, hlavně když pohodlíčko. Mě tohle přijde jako nejhorší druh lenosti, když člověk není schopný udělat nic ani sám pro sebe a radši najde bambilion důvodu, proč to nedělat. Nebýt ošklivá a vypadat nejlíp jak můžu pro mě nejsou synonyma, to tedy nevím kde je ta hranice, kdy člověk o sebe začne pečovat :think:

Tak já si nepřijdu líná ani podprůměrná. Vyhovuje mi to tak. Nemám potřebu si na obličej dávat make-up. Každý člověk je jiný a vyhovuje mu něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
6654
22.2.21 06:36
@terien píše:
Strašná spousta lidí se spokojí s podprůměrem, hlavně když pohodlíčko. Mě tohle přijde jako nejhorší druh lenosti, když člověk není schopný udělat nic ani sám pro sebe a radši najde bambilion důvodu, proč to nedělat. Nebýt ošklivá a vypadat nejlíp jak můžu pro mě nejsou synonyma, to tedy nevím kde je ta hranice, kdy člověk o sebe začne pečovat :think:

Hele tenhle typ jako je lucenka stejne nepresvedcis, ze „vstala a sla“ fakt nestaci a zena by o sebe mela pecovat a snazit se z toho vytriskat maximum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat