Mít něco pro sebe?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
20.2.21 20:22

@pet p to jiste muze. Ale taky se to nevylucuje s tim byt smudla. Protoze kdyz se zena zanedbava, tak to k tomu trochu smeruje. Ja nenechazim stesti v kadernici, nebo novem tricku :D. Mam z toho dobry pocit, ale ten mam i z hezke prochazky nebo prijemne soboty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.21 04:10
@pet p píše:
Podle mě je naprosto v pořádku přemýšlet o tom, co skutečně potřebuji pořídit. A co nepotřebuji. A taky je podle mě naprosto v pořádku (a dobrý příklad dětem) umět nacházet radost nemateriálním způsobem.
Zrovna mám rozečtenou jednu knížku a tam autorka píše, že víc než nejroztomilejší hračka se dětem do budoucnosti bude hodit schopnost tvořit si odstup od přehnaného materialismu.
Takže spíš bych si být tebou položila otázku, co vlastně za hodnoty chceš dceři předat. Podle mě tím, jak to děláš, tak spíš pochopí, že její štěstí nemusí být závislé na tom, jestli si koupí nový hadřík, boty, kabelku apod. A když už se něco pro radost kupuje, tak to může být něco jiného než kabelka, např. knížka.

Můžu vědět, co je to za kniha?

• Citovat
  • Upravit
pet p
21.2.21 09:02
@Anonymní píše:
Můžu vědět, co je to za kniha?

Jmenuje se to Klub nerozbitných dětí. Zatím jsem přečetla jen pár kapitol, ale určitě doporučuji k přečtení. Věnuje se tam např. i technologiím - mobily, tablety, internet, hry atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.21 09:06
@pet p píše:
Jmenuje se to Klub nerozbitných dětí. Zatím jsem přečetla jen pár kapitol, ale určitě doporučuji k přečtení. Věnuje se tam např. i technologiím - mobily, tablety, internet, hry atd.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.21 09:09

Díky za tip… Pořád jsem tak nějak v rozporu, manžel se občas směje, že chci nastoupit cestu askeze a poustevnictví:)

• Citovat
  • Upravit
22565
21.2.21 09:21
@Anonymní píše:
Díky za tip… Pořád jsem tak nějak v rozporu, manžel se občas směje, že chci nastoupit cestu askeze a poustevnictví:)

Chápu dobře, že. Manžel chce, abys do sebe víc investovala? Tak toho bych se držela. Ta zmínka o poustevnici by mě klidnou nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.2.21 09:40
@Anonymní píše:

Hlavně aby tebe smích nepřešel, až se kolem něj začne motat nějaká pěkná, pěstěná a upravená a on tě uvidí reálnýma očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
21.2.21 09:41
@terien píše:
Hlavně aby tebe smích nepřešel, až se kolem něj začne motat nějaká pěkná, pěstěná a upravená a on tě uvidí reálnýma očima.

Asi tak. To byla moje první myšlenka, když jsem o té poustevnici četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.21 11:40
@terien píše:
Hlavně aby tebe smích nepřešel, až se kolem něj začne motat nějaká pěkná, pěstěná a upravená a on tě uvidí reálnýma očima.

Asi pravda, on mě myslím reálnýma očima vidí, žádná krasavice jsem nebyla nikdy. Ale sympatická a upravená se může objevit kdykoliv, to je bez debaty

• Citovat
  • Upravit
pet p
21.2.21 12:36
@terien píše:

Tak jestli stačí, aby se kolem začala motat pěkná, pěstěná a upravená a on kvůli té pěkné, pěstěné, upravené rozbije rodinu a vykašle se na zakladatelku, tak je otázka, jestli ten chlap za tu krásu, pěstění a upravenost vůbec stojí.

• Citovat
  • Upravit
pet p
21.2.21 12:38
@Anonymní píše:

Askeze a poustevnictví nevím :-) Ale vědomě budovat protiklad k tomu materialismu a konzumu, ve kterém žijeme, je podle mého názoru správně.

• Citovat
  • Upravit
34473
21.2.21 13:01
@pet p píše:
Tak jestli stačí, aby se kolem začala motat pěkná, pěstěná a upravená a on kvůli té pěkné, pěstěné, upravené rozbije rodinu a vykašle se na zakladatelku, tak je otázka, jestli ten chlap za tu krásu, pěstění a upravenost vůbec stojí.

Nestojí, to musí dělat člověk kvůli sobě ne kvůli chlapovi. A i pěkná pěstěná ženská je mnohdy k tomu fajn a proti tomu se hodně špatně bojuje, když si člověk připadá jak Popelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.21 13:08
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám asi trapný dotaz - jsem na RD, nechodím na kosmetiku, ke kadeřníkovi, cvičit, s kamarádkami se kvůli koroně taky tolik nevídám - a v posledních letech stejně doma /na pískovišti, oblečení kupuju v sekáči… Cestování v rámci ČR, SR. Snažím se žít relativně skromně, ale občas si říkám, jestli nedávám blbý příklad své dceři - u příbuzných mi vadilo, jak se prostě u matek/babiček bralo, že už nic nepotřebujou a mají kupovat především praktické věci do domácnosti.
Otázka zní - máte nějaké peníze měsíčně na svoje opravdu „capiny“ a kolik?
Díky za odpovědi, chci si v tom udělat nějak vnitřně jasno…

Ano, mám pro sebe kolik potřebuji, ale děti už mám velké a mám dobrou práci. Ale zbytečně neutrácím. Šetřím na cestování s dětmi. To ted sice padlo kvuli coroně, tak jezdíme po čr. Když jsem byla na MD či byly děti malé a měli jsme hypotéku, byla jsem na tom jako ty, peníze jen pro mě nikdy nezbyly. Moje děti jsou už na SŠ, pomáhají v domácnosti, dostávají kapesné a šetří si na co potřebují. Nikdy mě nenapadlo, že jim dávám špatný příklad, když jsme museli opravdu šetřit.

• Citovat
  • Upravit
22565
21.2.21 15:48
@pet p píše:
Tak jestli stačí, aby se kolem začala motat pěkná, pěstěná a upravená a on kvůli té pěkné, pěstěné, upravené rozbije rodinu a vykašle se na zakladatelku, tak je otázka, jestli ten chlap za tu krásu, pěstění a upravenost vůbec stojí.

Pěkná, pěstěná a upravená jsem především sama kvůli sobě. A muž je samozřejmě rád. Rád se na mě kouká, chválí mě a je rád, že se se mnou může i pochlubit.

Taky mi záleží na vizáži muže, s nějakým pobudou ušmudlanym bych být nemohla. Pokud by se kvůli mě změnit nechtěl, asi bych se taky poohledla jinde. Partner se mi musí líbit se vším všudy. Povaha, chování, oblečení, celkový dojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
21.2.21 16:03

@terien @Kockazvysocan Tak to je určitě dobře, když má žena ze sebe dobrý pocit a dělá to pro sebe :-) Ale co je potřeba k tomu, aby ten dobrý pocit měla? Stačí jí umyté vlasy a čisté jednoduché oblečení, žádné šminky a domácí manikúra? Nebo potřebuje pravidelné návštěvy kadeřníka, masáží, kosmetiky, obchodů s oblečením?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat