Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ono je to asi také tím, že vypadám hodně mladě
tak na 16. Moc děkuju za názory všem
jsem ráda když vidím, že je na tom někdo podobně nebo byl
![]()
@TerezaLade píše:
Jen bych se chtěla zeptat proč starší maminky na nás mladší koukají skrz prsty, proč se na mladé maminky dívají ostatní jako na nějaké dě*vkyje mi z toho vážně smutno, možná to jsou hormony ale já osobně jsem na své bříško a na naší holčičku strašně pyšná a miluju ji úplně stejně jako každá jiná matka své dítě.
Promiň, ale pokud máš vážně takovéto starosti, tak opravdu ještě nevyzrálá jseš… ???? Jak píší ostatní, neřeš blblosti
…ja si nemyslim, ze po zakladatelce blbe cumi, jen si myslim, ze dnesni mamy dospelych deti maj proste pocit, ze se jejich holky do toho nemusi za mlada hnedle hnat. Ony totiz vidi dnesni moznosti, co tenkrate nebyly a rady by je dopraly svym detem. Pochopitelne. Proti mladym maminam nic nemam
Ja jsem treba rada za to, ze jsem mela prvni ve 30. V 21 jsem byla jeste nevyradene koste
A nemam nic ani proti matkam 40 a vic- at si kazda rodi jak chce. A pokud obklopim normalnima lidma a jsem zdrave sebevedoma nebudu mit potrebu zakladat diskuse o ublizenosti mladych matek.Ze zadne tehule, at je ji kolik chce si svet nesedne na zadinku. Nic ve zlem ![]()
@TerezaLade píše:
Ono je to asi také tím, že vypadám hodně mladětak na 16. Moc děkuju za názory všem
jsem ráda když vidím, že je na tom někdo podobně nebo byl
![]()
Ty seš fakt trdlo ![]()
@maedel88 píše:
Promiň, ale pokud máš vážně takovéto starosti, tak opravdu ještě nevyzrálá jseš… ???? Jak píší ostatní, neřeš blblosti
Ale no ták, vždyť je tu rozněžnělá každá druhá ženská a je úplně jedno kolik jí je. A že to řeší… ono to v polovině případů má mnohem horší dopady než zlé pohledy. A proč by mělo být v pořádku řešit, že se třeba tchýně chová špatně ke své snaše, ale že je nějaká maminka diskriminována na základě nějakého předsudku, to by mělo být špatně, pokud si to nějak bere?
@TerezaLade pises ze mas dokoncenou skolu, aspon minimalni praxi a zazemi - jste samostatni a dospeli, dite je navic planovane. Nemas moc spolecnyho s tim typem mladych maminek, nad kteryma nekdo muze povytahnout oboci, nikdo ti objektivne nemuze nic vytknout!
Nechapu spis ten typ, co nedokonci skolu a povesi se na krk rodicum, protoze vyber partnera nebyl idealni, ale to neni uplne podmineny vekem:)
První dceru jsem porodila ve 23, vypadala jsem tak na 15-16. V krámu běžně ukazuji občanku ještě teď. Nějaké kecy nebo předsudky se ke mně nikdy nedonesly. I když ze třídy na gymplu jsem s dítětem zatím jediná, ze základky už je nás víc. Naši, respektive táta, taky nebyli z ‚brzkého‘ mateřství nadšeni, ale my jsme to tak chtěli. Teď v 27 budu mít druhé a to už neřeší nikdo, naopak se nás pořád ptali kdy už. Manželovi je o rok víc, takže na dnešní dobu je otcem taky brzy. Má to výhodu, že ve 40 budeme mít velké děti a zas nám začne život ![]()
@TerezaLade Já jsem stará a na mladý maminky nekoukám nijak jinak než na starý maminky…ono dost často 20 letá vypadá na 30 a čtyřicetiletá vypadá taky na 30 takže těžko bych mohla někoho soudit jen podle věku… ![]()
@TerezaLade co řešíš?
vyprdni se na to… A užívej si těhu… Taky budu mladá maminka je mi 20 za měsíc 21 jsme ve 4 měsíci a miminko jsme plánovali… Nikdo. s ena mě blbě nedívá a kdyby je mi to jedno ![]()
@TerezaLade ale prd, já vám to třeba závidím, pokud je to chtěné a bude to milované miminko, tak je dobře, když se moc zdlouhavě nečeká. Třeba já chtěla začít klidně po dvacítce, ale muž přišel až po třicítce, tak se nedalo nic dělat. Takže já vám věk a sílu závidím.
Jinak, blbé pohledy ostatních si nepřipouštěj, ono ti to tak může spíš jen připadat, ale nemusí za těmi pohledy být vůbec nic zlého.
@Doe_Jane píše:
40+… no tak já nevím co dělaly celou dobu, dvacet let se snažily? možná někoho takového znáš, já znám jen ty, co tak dlouho pracovaly až pak když už chtěly rodinu tak to nešlo nebo šlo s pomocí a mají 40+…
U nas snaha o druhe trvala 10 let, dceru jsem mela v 25, pak mam za sebou nekolik IVF, 5× SP, nyni jsem v 27.tt po prirozenem otehotneni, v lete mi bude 39, ver, ze takhle jsem si to neplanovala.
@Jindřiš tak hlavně že se povedlo.. Mám asi 3kamarádky kolem 21let které se naží už víc jak rok o miminko.. Chci tím říct že v dnešní době je to čím dál tím složitější s otěhotněním je to hrozný… a taky mám známí co se 11let snažili a na konec se jim to povedlo
@TerezaLade píše:
Jen bych se chtěla zeptat proč starší maminky na nás mladší koukají skrz prsty, proč se na mladé maminky dívají ostatní jako na nějaké dě*vkyje mi z toho vážně smutno, možná to jsou hormony ale já osobně jsem na své bříško a na naší holčičku strašně pyšná a miluju ji úplně stejně jako každá jiná matka své dítě.
Kdyz jsem cetla nadpis, tak jsem uz odpovidala - ano - mlade maminky casto MAJI predsudky, ze na ne budou druzi koukat pres prsty.
Mlade maminky, uklidnete se laskave, vase mladi muze byt vsem ukradene
Pokud na sebe nebudete upozornovat nejakou paranoiou, nikdo si vas ani nevsimne.