Mladé maminky a předsudky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3327
10.3.17 18:38
@boball píše:
Já mám vlastní zkušenost. Přes antikoncepční prášky a náhle mám rozdíl mezi nejstarší a nejmladším 20 let.Kde se vzal tu se vzal 8)

Jojo, no jak jsem ‚proti‘ pozdnímu mateřství ve smyslu honem kariéra, tohle tamto a v pětačtyřiceti jdeme do prvního, tak tyhle případy mě vždycky pobaví (sorry) :lol: od mýho spolužáka rodiče si taky takhle pořídili ‚omylem‘ mimino v jeho maturitním ročníku. No a i když jsem ‚proti‘ rodičovství v pozdějším věku tak mám obavu, že i kdyby se to stalo za těch 20 let mně, tak to pryč taky nezvládnu dát (bo proti potratům jsem víc jak proti pozdějšímu věku rodiček) :oops:

Edit. Proti jaem v tom smyslu že bych do toho já dobrovolně nešla a pořídit si moje máti mimino po čtyřicítce tak si klepu na čelo, jinak je mi to šumák, ať si ženský rodí třeba v padesáti, když se na to cítí a nemyslí si, že to bude vůči děcku jednou nefér co do šedesátiletých rodičů na maturiťáku atd.

Příspěvek upraven 10.03.17 v 18:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.3.17 18:40
@Taky jedna píše:
Neberu :think: Jen píšu, že jsem vždycky vypadala mladě, takže už jako těhotná (ve dvaceti) s břichem, jsem vypadala jako oběť pedofila. V dnešním věku mi to samozřejmě lichotí ;)

Taky jsem měla první dceru sotva dvacetiletá a hubená a měla jsem pocit, že se na mě každý hezky usmívá. Prostě to, co očekáváme od lidí, to se nám obvykle dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
10.3.17 18:43
@hanka.br. píše:
Taky jsem měla první dceru sotva dvacetiletá a hubená a měla jsem pocit, že se na mě každý hezky usmívá. Prostě to, co očekáváme od lidí, to se nám obvykle dostane.

To není až taková pravda, já ty reakce slyšela a viděla, možná jsem jen neměla klapky na očích ;) Ale je to dávno, opravdu dávno za mnou a některé z tehdejších hodnotících ty děti nemají doteďka :nevim: Proč - to netuším - ale že to nemohly zkousnout je prostě fakt, i kdybych si nakrásně chtěla myslet, že by mi to měly jen přát. Prostě některé baby jsou nepřejícné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
10.3.17 18:46
@TerezaLade píše:
Nene je mi 21, mám manžela kterému je 29 ale je mi smutno z blbých pohledů ostatních :-(

Taky jsem měla první dceru v 21 letech, manželovi bylo tenkrát 24 a pravda, v porodnici byla mladší jen jedna cikánka. Mě tam v tu dobu zase přišly matky hrozně staré, většině bylo přes 30.
Jinak blbý pohledy jsou možná teď, ale počkej za pár let. Pak si lidi myslí, že mám jen tu mladší (6let) a když zjistí, že už mám doma skoro 15ti letou slečnu, tak nechápou-že nevypadám a hned se ptají kolik mi je-bo jsou všichni zvyklý, že většina má první dítě 30+
Takže nesmutni, neřeš, ono se to otočí :lol: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.3.17 18:47
@Nowuka2 píše:
Jojo, no jak jsem ‚proti‘ pozdnímu mateřství ve smyslu honem kariéra, tohle tamto a v pětačtyřiceti jdeme do prvního, tak tyhle případy mě vždycky pobaví (sorry) :lol: od mýho spolužáka rodiče si taky takhle pořídili ‚omylem‘ mimino v jeho maturitním ročníku. No a i když jsem ‚proti‘ rodičovství v pozdějším věku tak mám obavu, že i kdyby se to stalo za těch 20 let mně, tak to pryč taky nezvládnu dát (bo proti potratům jsem víc jak proti pozdějšímu věku rodiček) :oops:

Edit. Proti jaem v tom smyslu že bych do toho já dobrovolně nešla a pořídit si moje máti mimino po čtyřicítce tak si klepu na čelo, jinak je mi to šumák, ať si ženský rodí třeba v padesáti, když se na to cítí a nemyslí si, že to bude vůči děcku jednou nefér co do šedesátiletých rodičů na maturiťáku atd.

Příspěvek upraven 10.03.17 v 18:41

A vida, tady je třeba opak toho, co vadí zakladatelce. Mladá odsuzuje starší ročníky.
Já teda nějak nechápu, co je každému do toho, kdo kdy otěhotní a porodí…? Vždyť je to rozhodnutí každého dotyčného člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
10.3.17 18:49
@radúna píše:
A vida, tady je třeba opak toho, co vadí zakladatelce. Mladá odsuzuje starší ročníky.
Já teda nějak nechápu, co je každému do toho, kdo kdy otěhotní a porodí…? Vždyť je to rozhodnutí každého dotyčného člověka.

Souhlasím :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
10.3.17 18:51
@radúna píše:
Četla jsi i to za slovem ‚edit‘? Mně jsou rodící ženy v pozdějším věku naprosto šumák, ani se na ně blbě nečučím, ani se neptám, jestli jim bouchla guma. Jsou mi prostě šumák, jenom mi přijde přirozenější mít dítě ve věku do dejme tomu 30 let. Že je to i pro tělo vůbec nejlepší, o tom tu snad nemusím nikoho dlouze přesvědčovat, koneckonců to potvrzují i ženský, co to srovnání mladyho a pozdního mateřství maji :nevim:

Příspěvek upraven 10.03.17 v 18:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
10.3.17 18:54

@TerezaLade A nemůžeš si myslet jen, že si to myslí i ti ostatní a vůbec to tak ve skutečnosti třeba není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.3.17 18:56

Prvni jsem mela planovane v 22r. Otehotnela jsem pul roku po svatbe. Takze taky mlada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
10.3.17 18:56

@Nowuka2 Taky bych do toho dobrovolně nešla. Nicméně ty ultrazvuky. Koukneš a vidíš tam člověka. Pak jdi na potrat. Mě už stejně moc času nezbývalo, tak jsem to riskla.Na podzim jde do školy. Jelikož mi naštěstí tipujou tak o těch pět, šest let méně, zatím kdo mne nezná se ničemu nedivil, jakože babička vede vnuka.Ted je s babičkou v cirkuse, ta je aktivní až až :lol: i v sedmdesáti. Na maturiták když tak můžou vyrazit dcery, pokud se budeme už sotva plazit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
10.3.17 19:01
@boball píše:
@Nowuka2 Taky bych do toho dobrovolně nešla. Nicméně ty ultrazvuky. Koukneš a vidíš tam člověka. Pak jdi na potrat. Mě už stejně moc času nezbývalo, tak jsem to riskla.Na podzim jde do školy. Jelikož mi naštěstí tipujou tak o těch pět, šest let méně, zatím kdo mne nezná se ničemu nedivil, jakože babička vede vnuka.Ted je s babičkou v cirkuse, ta je aktivní až až :lol: i v sedmdesáti. Na maturiták když tak můžou vyrazit dcery, pokud se budeme už sotva plazit :)

Jo, já to nemyslela špatně, jak jsem psala, je to každýho věc, no já jsem spíš pro mladý rodiče (pokud mají zázemí atd.), právě už třeba skrz to dítě a jeho vztah k rodičům, podle mě i to udělá hodně - jestli je mezi rodičem a dítětem 20 nebo 40 let. Jasně, není to pravidlo :jazyk: A taky vidím (já osobně, opět) rozdíl mít po té čtyřicítce první nebo druhý a další :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.3.17 19:03
@Nowuka2 píše: Četla jsi i to za slovem ‚edit‘? Mně jsou rodící ženy v pozdějším věku naprosto šumák, ani se na ně blbě nečučím, ani se neptám, jestli jim bouchla guma. Jsou mi prostě šumák, jenom mi přijde přirozenější mít dítě ve věku do dejme tomu 30 let. Že je to i pro tělo vůbec nejlepší, o tom tu snad nemusím nikoho dlouze přesvědčovat, koneckonců to potvrzují i ženský, co to srovnání mladyho a pozdního mateřství maji :nevim:Příspěvek upraven 10.03.17 v 18:57

Jo jo, četla jsem, jak je ti to šumák :lol: :lol: :lol: a jak tě to vždycky pobaví ;) :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
10.3.17 19:07

21 mi prijde uplne normalni, kdyby ti bylo 16, tak si asi taky myslim svoje :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.03.17 v 19:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.3.17 19:09
@TerezaLade píše:
Nene je mi 21, mám manžela kterému je 29 ale je mi smutno z blbých pohledů ostatních :-(

Já měla první ve 20ti a s ničím podobným jsem se nesetkala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
10.3.17 19:11

Co blbes? Neres blbosti. Me je 24 dceri 3. A tuhle si pani myslela, ze jsme sestry. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí