Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky chci se s vámi podělit o dnešní rozporuplný zážitek, nevím co si o tom myslet - dnes jsem byla v CARU na poslední kontrole ultrazvukem (zda není nějaká cysta). Doktor ke kterému sem se dostala, nebyl zrovna dobře naladěn. Hned před kontrolou jsem mu hlásila, že mě v posledním měsíci trápil trochu výtok (sorry že to tady řeším ale souvisí to s tím) takže si myslím že by mohlo jít o kvasinky nebo zase zánět. Tak že se na to podívá… Začal vyšetřovat a hodně mě to bolelo. Když viděl že trpim tak se zeptal co se děje? Říkám že se omlouvám ale že to bolí. Když přestal udělal ultrazvuk a to už nebolelo. Pak se mě ptal, jestli jsem si dělala výplachy, nebo zaváděla tablety, řekla sem že ne. Prý jestli sem se tedy myla vodou?
říkám že samozřejmě že než jsme jeli že sem se myla!!! A on mi vynadal, že prý když sem umytá tak neví o jakém výtoku mluvím, že tam nic nevidí a mam tam jen trochu krve
A že sem se tedy před tím neměla mýt! Kvasinky tam prý nejsou. Po vyšetření jsem měla špinavý kalhotky od krve
Nicméně mám to za sebou a už mám doma i stříkačky, pro léky samotné si mám přiject až se mi rozjede MS počítám tak v sobotu, nebo příští týden. Stimulovat budu začínat 3.den MS
Další věc je, že sestra mi vysvětlila aplikaci injekcí, ale já jsem si chtěla připlatit ty dražší léky (v peru) ptám se zda je to možné. Ano, tyto léky máme také ale vám doktor předepsal ty levnější tak musíte mít ty. Proč mi je předepsal? Na nic se mě nikdo neptal, nikdo mi nenabídl nic jiného/lepšího. Prý doktor tak rozhodl na základě mé anamnézy. Ale když jsem byla u něj v ordinaci a on vyplňoval papíry, zvedl telefon a někam volal, co mají v lékárně za léky. Sestra mu řekla název a ten mi tam napsal do karty, Takže ne ty nejvhodnější pro mou anamnézu, ale ty nejvhodnější pro ně! Ani nemluvím o tom, že mi nikdo neřekl o dlouhém protokolu, rovnou zvolili krátký a nic jiného mi nenabídli.
No nic, budu muset navštívit svojí doktorku, předpokládám že mám pěkný zánět ať mi udělá alespoň stěr, nebo něco, necítím se dobře a v Praze jsem neuspěla… Je to normální?!
ahoj Jani, co se týče výtoku, tak dr. postupoval spravne a bohuzel je to tak, ze kdyz mas potize tohoto razu, je treba se aspon pul dne nebo den dole nemyt, aby videl priznaky a za druhe aby mohl pripadne udelat ster z pochvy. myslim, ze se bude jednat spis o zanet, ale musela bys mi dat podrobnejsi info-svedeni?paleni?doporucila bych ti posevni globule nebo cipky GYNOPEVARYL. ten je vybornej a dal taky treba Clotrimazol mast(nelekej se, pouziva se i na plisne nohou). oni ti stejne nic jinyho nedaji, kdyz nebudou delat ster na bakteriologii.
co se tyce leku. nevim, jestli mas na neco alergie nebo tak, ale jista vec je, ze ac si to lidi casto myslivaji, dr. z leku nemaji ani korunu. rozhodne nechci obhajovat to, ze ti nevysvetlil, proc ti nezvolil tyto, ale chci rict, ze pro nej neni vyhodnejsi nic. pokud si na neco alergicka, je mozny, ze zvolil tenhle typ proto, ze neobsahuje pro tebe pripadne nebezpecny alergen nebo ze je alergikum davan kvuli lepsi snasenlivosti. ty leky se totiz finalne od sebe moc nelisi. ty levnejsi jsou dokonce prirodniho puvodu a ty drazsi jsou vysoce cistene synteticky ziskane hormony. mozna tyhle proste nejsou pro aplikaci perem vhodne, bohuzel.
dlouhy protokol zvolili u me, ale pro hodne zen neni vhodnej. u me rovnou rekl dlouhej. neni ale co zavidet myslim. budu stimulovat dyl a cpat do sebe hormony delsi dobu. opet neobhajuju postup lekare, kdy ti nevysvetlil proc. to by se opravdu v takovem zarizeni dit nemelo. jsem zvedava na patek, to jdu na UZ ja. takze se taky dozvim co a jak.
Fakt jo? to slyším prvně, vždy když jsem měla zánět tak mi jen dr udělala stěr a dala antibiotika… O tomhle jsem nevěděla, to je pro mě novinka. No očistu jsem provedla kolem půl 11 a na vyšetření jsem byla v půl 3 takže 4 hodiny. Žádný jiný příznaky nemam, ani pálení ani svědění jen ten výtok (občas) a bolestivost při vyšetření a taky při posledním sexu ale to bych rači nerozebírala…
Tak nevím co se mnou je, ale rozhodně se necítím dole úplně v pohodě… Mám strach abych něco nezanedbala takhle těsně před IVF
Alergická nejsem na žádný lék. Máš pravdu s tím co píšeš, jen bych ocenila od dr trochu lepší přístup toť vše ![]()
nemusi to byt jen alergie na lek, ale alergie vseobecne, to nemas?jinak my jsme se to takhle opravdu ucili, ale vis co-nekde to taky neresi a nedodrzuji. pokud neni zadny jiny priznak, napada me vice prokrvene pohl.organy a tim i zvysena citlivost-nekdy proste i ty nase hormony blbnou nebo zacatek prochůadnuti mocaku. vytok jak vypada?
a takova babska rada, protoze se ti proste jen mohla malinko narusit mikroflora v pochve, oz muze byt i morem a koupanim, antibiotickou lecbou atd.-muzes pro podporu koupit lactobacilus na polykani a dat si ho rozpustit do pochvy. zni to divne, ale nejeden gyndar uz doporucil. pokud nejsou dalsi priznaky, na zanet to nevypada.
a finiš-vic hlav, vic vi, nestyd se jit se zeptat i jinam, pac je lepsi mit vic nazoru kocko!!!kazdej na to muze koukat jinak ![]()
Je jen občas a trochu hustější světlé, nebo bílé barvy ale třeba včera malinko do hněda a dnes od té kontroly špiním, ale na MS je strašně brzo… Velice podobné se zánětem dělohy co sem měla, to sem začla špinit uprostřed cyklu a vyšetření taky bolelo
Jinak když mi tady před nějakou dobou dělali kultivaci tak se nějaké kvasinky našli a ještě jedna bakterie, dostala jsem léky, ale bez aplikátoru (problém se zaváděním) tak jsem požádala lékaře o něco s aplikátorem a on mi řekl, že jestli mi to nezpůsobuje problémy, tak je to běžný nález a ani to zaléčit nemusíme. No a teď jsem myslela že se to asi nějak rozjelo a chtěla jsem to tedy zaléčit ale na nic se nepřišlo tak to asi nechám být. Na lístek mi doktor napsal nějaké tablety na dezinfekci, tak si je zkusím koupit a uvidíme. Nevím jestli nepíšu nějak zmatečně
už usínám tak zase zítra ahoj
hm-zanet delohy, pokud si ho prodelala tak vis, to ja presne nevim, tak nechci kecat.ale kdyby to byly nejaky vyznamny bakterie, myslim, ze by vytok vypadal treba do zelena, zapachal by…ale na stopro ti to nereknu, to by musel byt ten ster. vzdycky se nejaky bakterky najdou, jde o to, jak se s tim tvoje telo vyporada, tak hlavne at je vse ok a muzes rozjet stimulku, uz se tesim za tebe, brou, papa
Zdravím
holky to bude prča, musim se smát -dovedete si představit někoho kdo má fobii z jehel a bude stimulovat
to sem totiž já
už se na to fakt těším, jsem rozhodnutá, že to dám, ale uvidíme po první injekci… Dám vědět jak to proběhne, ať se taky pobavíte. Zatím jsem jen naštudovala teoretickou část a zdá se to lehké haha už se vidím
no ještě mám na přípravu pár dnů.
Térouš - dík za příspěvky, ty bakterie a záněty jsou prevíti, mám totiž poruchu imunity a myslím že se mě tyhle věci hned chytí. Než jsem onemocněla s tou štítnou žlázou (která je spojená s tou poruchou imunity) tak jsem nikdy žádný takový problémy neměla. Je to blbý, doufám že při těhotenství bude vše OK už se na to těším ![]()
ahoj Jani, tak ja hned hazim info ode me z UZ.stal se zazrak. temer operatibilni cysta se sfoukla na 1cm zbytecek, takze jsem fakt happy
. jinak diky tomuto jani, budu mit taky kratky protokol. takze zacinam nejspise za necely mesic a chci znat tvy dojmy, kdyz to budeme mit stejny. ![]()
Ahoooj já mám taky novinky. Začnu tím, že jsem dnes byla u pana doktora, který vyrábí ty zázračné bylinné preparáty a strašně moc mě potěšil. Řekla jsem mu o problémech co mě trápily a on mi vysvětlil z čeho to nejspíš bylo. A uklidnil mě že to IVF neohrozí. A hlavně je to primář gynekologie který se zabývá i alternativní medicínou a dělal mi akupunkturu, která prý zvýšila úspěšnost IVF o 50%. Jinak po preparátu který od něj užíval manžel, se mu zlepšil spermiogram - o 100% více spermií takže mu fakt věřím, že v tom umí chodit
a to ten jeho zázrak manžel neužíval tak jak měl (protože byl z toho moc nadrženej…).
Další věc, je že nám doporučil jednoznačně zavedení dvou embrií (pokud to bude možné) a hodně mi dodal sil. Myslím, že na člověka působí hodně i energií, ale neřekne to (já jsem to ale poznala). Znám i lidi, kteří když od něj odcházeli tak plakali aniž by chtěli, je to silný zážitek. Já vždy když tam jedu, tak dostanu menstruaci, nevím zda to s tím souvisí
ale tentokrát jsem jí dostala přímo v čekárně a o pár dní dříve…záhada to se mi nikdy nestalo. Musim se tomu smát, když to někde čte musí si myslet, že sem blázen, ale vím jaké má tento pán neuvěřitelné výsledky (dle moderní vědy by se jednalo už o zázraky)
Jo a hlavně, díky tomu, že jsem dostala menstruaci dřív, tak jsem hned jela pro léky a stimuluju od pondělí hurááá
sice jsme dnes najezdili přes 600km kvůli doktorům, ale každopádně to stálo za to! Cítím se skvěle a strašně se těším