Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj taky tě čeká IVF a chceš se o to s námi podělit? Každý je vítaný
Pojďte si držet palečky na cestě k vytouženému miminku.
Zdraví Jana
kde je ta doba když žena v 18-ti se vdala a hned při svatební noci přišla do jiného stavu.Už tak mladý lidé musí na umělé oplodnění.
Jančo jak dlouho se již snažíte?Jak to je u Vás?Proč to nejde?Ty jsi už vdaná ?
Jojo mě mamka měla v 19 a bylo to naprosto normální, jiná doba, jiné problémy. Ale můžeme být rádi, že žijem v této době, kdy nám medicína dává možnost mít děti i když je příroda proti nám ![]()
Snažíme se plánovaně rok a půl, předtím to nešlo, léčím se se štítnou žlázou + porucha imunity a nějaké další věci (možná neprůchodné vejcovody) a hlavně manža má dost špatný permiogram, takže rovnou IVF. Za sebou máme genetiku i testy naštěstí OK.
Vdaná jsem šťastně 5 let
a co ty? Omlouvám se už si jdu lehnout takže si to o tobě přečtu zítra, dobrou ![]()
ahoj, já sice zatím nejdu na IVF, snažíme se rok a půl, manža má spermio dobrý, já teď 4. měsíc beru clostilbegyt, když se do dvou měsíců nezadaří, tak pravděpodobně budu řešit to samé co vy ![]()
nulu86 píše:
ahoj, já sice zatím nejdu na IVF, snažíme se rok a půl, manža má spermio dobrý, já teď 4. měsíc beru clostilbegyt, když se do dvou měsíců nezadaří, tak pravděpodobně budu řešit to samé co vy
Ahoj tak ti budeme držet palečky aby se zadařilo
a když náhodou ne, tak nebuď smutná doporučuji rači začít to řešit hned, kdyby náhodou něco našli tak ať se dočkáte co nejdříve vytouženého miminka
myslím že IVF určitě není žádná ostuda, ničeho se neboj a hlavně máš pocit, že už se to konečně blíží
Ahoj Holky.Hold přírodní cesta je přírodní cesta,ale IVF to je teď běžná věc je to takové veřejné tajemství.Držím palce. ![]()
Nové info odemě:Dnes jsem byla u doktora a oznámil mi že mám málo vajíek …Tak tedy jako slepička nebudu snášet doberé vajčka.Jsou jen 3 ale i stěma to půjdu zkusit.A když se nepovedou …svět se nezboří,koupím si dalšího psa nebo koně. ![]()
Zagy - škoda že jich není víc, ale jak píšeš i s tím se to dá. A máš už termín odběru, nebo ti je už odebrali?
Jinak jaký máš hafany? Já jsem taky taková zvířecí máma ![]()
ve čtvrtek jedem …přítele děsí tapředstava že bude muset do komůrky sám .....
Když jsme byly na spermi. šla jsem mu pomoct a povím Ti děs běs a to byla Podolská nemocnice.
Tam by měl problém i Roko si Freddy ![]()
Já si to tam moc nedovedu představit, manža tam šel sám, ale vždycky když jsme byli v CARU tak ty chlapy v čekárně se tvářili hrozně až mi jich bylo líto…
Nejhorší bylo že my jsme se špatným spermiogramem vůbec nepočítali, problémy byly spíš ve mě. No a pak jsme si volali na výsledky a sestřička nám řekla že manžel má pouze 10.000 pohyblivých
no mohlo to být i horší, ale ve spojitosti se mnou šance na přirozené otěhotnění prý téměř nulová… No nejdřív depka a pak vlastně úleva, že už víme proč to nešlo a že už to snad brzo půjde (je jedno jak, hlavně že budu těhotná) ![]()
na ty hafany jsem se musel jít podívat ven abych zjistila co nám to lítá po zahradě
.
ne dělám si srandu .Máme černou věčně přežranou labradorku,labrdorku kříženou s novofundlaňanem hyperaktivní ps nejen na souši aport…,Kafkazkého psa ke kozám a ovcím,zlatého retrívra (postiženého na hlavu)Lesbického bišonka a ano ovšem nesmím zapomenout na Foxteriera Foxe který je svůj vlastný pán a opravdu si děla co chce.
Nechci nějak zveličovat ,ale do naší domacnosti patří 5 koček domácích (každá má podobný příběh. Věčně protivný kocour Jerry ,šilhajíci baleťák Tom,zdrhající Sabina (sama si otevře ,ale už zavírat si ji nechce), a velká matka (která ostatní fackuje)Miley ,málem jsem zapoměla Montty nažerese a jako paragán z okna vyskočí ven.Pak ještě 2 koně Robina- Bobin a Májka- vznešena všechny sundá až na mě a švagrovou .Kozy,ovce,prasata,slepice..králíky jsme už vymlátily jo a přítel začal chytat ryby ..tak máme na zahradě jezírko aby měl kam dávat své úlovky.
Jsem hrozná co …
Jak jste na to u Vás ?
Co děláš za práci?
Jak to vlastně prožívá manžel?.....To slovo se krásně píše…Manžel ..tamtamtadáám asi ho dotáhnu k oltáři
samozřejmě žert
Ty jooo
to máte pěknou farmu, úplně závidim
my máme jednoho pejsánka - fenku křížence bordeauxský dogy s boxerem (je to náš milášek) a pak dvě domácí rozmazlený sibiřský kočičky
pak želvu vodní (300litrové akvárium) želvu suchozemskou ta je minimálně 40let stará a pak gekončíka nočního. Jezírko teprve chystáme
Měli jsme toho víc, původně jsem pár let pracovala ve zverimexu a práci jsem si nosila domu… Teď pracuji v oční optice, co děláš ty?
A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli to vaše zvířectvo obstaráváte sami dva? To musí být náročné, ale určitě krásné!
Jo a manžel to prožívá moc (někdy si myslím že snad i víc než já) je fakt úžasnej a moc ho za to miluju ![]()
teď v té optice si práci domů nenosíš.Taky jsem zpoměla na dvě vodnice podvodnice Karla a Kralu želvičky vodní,teď je jedna znich nemocná má málo vitamínu A.
Na zvířátka: máme na to tchýni, bratra od přítele se slečnou a adoptivního dědu.Každý to má pěknš rozdělané co má dělat a já jen z okna velím ![]()
Teď jsem doma tak dělám Vše co je potřeba.
Hodně jsem pracovala,jedna práce byla málo.Máme s kamarádkou vlastní kolekce bot,do toho jsem dělala recepční (od zmrzliny až po kosmetiku a neb křížem krážem aquaparkem)mé stále místo bylo na Fitness centrum.
Přítel to nechával náhodě ,právě každým neúspěchem jsme si kupovaly a pozbírávaly zvířata.
On emoce nadávaá moc najevo ale když to přijde brečí jako želva.
Ahoj koukám že práce si měla tedy dost, hlavně mě zaujala ta vlastní kolekce bot, pověz o tom něco víc, jak se člověk dostane k vlastní kolekci? Ptám se - mám vystudovanou uměleckou školu a vedle byl i obor módní návrhářství, já ale dělala grafiku.
jo a práci si domu nosím i teď - mám doma spouuustu brýlí i když je nutně nosit nemusím, líbí se mi jako módní doplněk
manžela to taky chytlo (asi je to nakažlivý) no a tak jsme si otevřeli vlastní obchod a dobře jsme udělali, daří se zatím dobře.
Dneska jsme si zaplatili zájezd do řecka na ostrov Tassos, úplná samota a klid, hezká pláž i příroda. Moooc se těšíme už jsme nikde nebyli ani nepomatuju. No a takhle před IVF je poslední možnost odcestovat a až se vrátíme (krásně odpočatí) tak začne stimulace a snad se zadaří. Dneska se mi dokonce zdálo jak mám malý a chystám se kojit
už sem z toho fakt mišuge ta dovolená je fakt potřeba ![]()
ahojky holky, muzu se pridat… je mi 26 a stimulujeme na prvni IVFko…