Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Aaa, tak tohle me nenapadlo, mas pravdu. No dik za rady, este mam teda nastesti na reseni tyhle krasny casu dost ![]()
Mám jiný dotaz než původní zakladatelka.
Jak velká nemocnost mladšího by pro vás byla důvodem ke stažení staršího sourozence ze školky. Strší dítě nemocné není, je jen bacilonosič. Mladší dítě je už batole, co za rok nastoupí do školky.
Podrobnosti kdyžtak doplním v diskuzi.
@Taciras u nás je letos už druhý rok školky. Stažení navrhla doktorka.
Jestlize i to mladsi uz neni uplne mimino, pak bych nestahovala.Bude tim trpet to starsi ditko a beztak bude nejaky kolektiv vyhledavat, takze bacily muze tahat stejne
Navic si takhle driv odbydete ty rymicky a vse, co jinak na dite cekas nastupem do skolky. Ocenis to, pokud pujdes za rok do prace, jelikoz pravdepodobne uz nebude tak nemocne ![]()
@Taciras Ted jste nemocni teprve podruhe? Behem mesice? To ti prijde „teprve“? ![]()
@unuděná on nemá rýmičky. Rýmičky bych neřešila.
On je nemocný durch celou zimu. Bylo to tak od narození. Letos i loni začal už v září. Teď po prvním týdnu školky dostal atb a už má od té doby 3. a konečně snad začínají zabírat. On se vždycky vylepšil, pak něco starší dotáhl a ke stávající nemoci přibylo něco nového…
Stažení doporučila doktorka při poslední kontrole. Prý máme nechat starší dítě doma minimálně 2 měsíce, aby měl mladší šanci se uzdravit. To už tu bylo loni. Vždycky nám řekla, ať ho necháme pár týdnů doma, pak byl 3 dny ve školce, mladší něco lapl, tak další měsíc doma a najednou byl konec školky. Přes prázdniny byl zdravý a jak začala školka, jedeme znovu.
Hm, tak to je naprd..A starsi neni jeste predskolak? Pokud ne, tak bych ho asi stahla, pokud je to az takhle blbe…A zame doporucuju sirup stylu Multi-imun nebo Imunoglukan, davam na pozdim a v zime obema detem a zatim (klepy klep) zvladaji skolkove nemoci jen s lehkym prubehem.
Já bych asi ještě zkusila, jak se to bude vyvíjet a třeba na listopad, prosinec bych stáhla.. ale nevím..
Např. moje doktorka, mi říkala, že je to jenom imunitou.. Když to dítě nedostane od staršího dostane to to od mámy, táty, babičky, a nebo někde od někoho co mu zakašle v obchodě..
Asi bych pořešila imunitu malého..
Každopádně je normální, že podzimní, zimní období lidi marodí.. Třeba moje babička- trochu odbočení, ale uvedu příklad.. Nemá kde co chytit, nikde nechodí a prostě každých 3 týdny, prostě nám lehne.. Stačí, abych došla já, která nemocná, nejsem, nebo táta, a taky nejevíme nemoc, ale jsme přenašeči a šup… Takže, aby to nebylo všechno na toho staršího..
@Janasas imunitu řešíme už 1,5 roku a zatím to nemá efekt.
A ano, je normální, že se podzim zima marodí, já to tak taky beru, ale nahlodala mě doktorka, že jsou špatná ta opakovaná atb. Loni jsem podlehla, ale starší dítě má školku rádo, tak ho nechci opět kvůli mladšímu o něco připravit.
Ono stačí, že teď starší je ve školce od otevření do zavíračky, aby školku zvládal muž. Byl zvyklý chodit odpoledne po svačině, tak mu to vadí. Ale horší by bylo, kdyby bylo po školce úplně.
A na staršího to bude v 90%, všichni jsme zdraví, starší má rýmu, nebo stačí, abychom se mihli ve školce v šatně… No a malý to odskáče většinou atb.
Když loni starší nechodil do školky, tak nemocnost mladšího klesla. Za 2 měsíce bez školky jen obyčejné virózy, jak byla školka, tak 3× za sebou atb… a to naše doktorka dává atb, když už není zbytí. Asi proto mi to taky doktorka navrhla.
@unuděná podobné sirupy proběhly ve velkém, ale efekt jsem neviděla.
@Anonymní píše:
@Janasas imunitu řešíme už 1,5 roku a zatím to nemá efekt.
A ano, je normální, že se podzim zima marodí, já to tak taky beru, ale nahlodala mě doktorka, že jsou špatná ta opakovaná atb. Loni jsem podlehla, ale starší dítě má školku rádo, tak ho nechci opět kvůli mladšímu o něco připravit.
Ono stačí, že teď starší je ve školce od otevření do zavíračky, aby školku zvládal muž. Byl zvyklý chodit odpoledne po svačině, tak mu to vadí. Ale horší by bylo, kdyby bylo po školce úplně.
A na staršího to bude v 90%, všichni jsme zdraví, starší má rýmu, nebo stačí, abychom se mihli ve školce v šatně… No a malý to odskáče většinou atb.
Když loni starší nechodil do školky, tak nemocnost mladšího klesla. Za 2 měsíce bez školky jen obyčejné virózy, jak byla školka, tak 3× za sebou atb… a to naše doktorka dává atb, když už není zbytí. Asi proto mi to taky doktorka navrhla.@unuděná podobné sirupy proběhly ve velkém, ale efekt jsem neviděla.
Vím, jak se cítíš. Měli jsme to podobně. Nám se ale opakovaly tytéž nemoci pořád dokola. Mladší teď začal chodit se starší do jedné třídy a mlátím na dřevo, je už celý měsíc zdravý. Jediné co se změnilo je to, že mu na konci května vytrhly nosní mandli. Přes léto měl pár rým a dvě virozy. Ale teď celé září je naprosto zdravý. Pokoušel se o něj kašel (a teda i o starší), koupila jsem Prevapis Junior - za dva dny bylo po kašli.
Co mám vypozorované, tak je důležité se zbavit těch ATB - tzn. aby byl byl bez ATB co nejdýl. Můj syn když najel na ATB, tak pak chytal naprosto vše a všude. Teď jsme 4. měsíc bez ATB a nástup do MŠ zvládl skvěle…(předtím chodil do soukromé MŠ celý min. šk. rok, teď chodí do státní). Jsou mu 3 roky.
Ach jo, to je naprd no. Tak se na tom snaž vidět něco pozitivního - prostě minimálně to, že bude o to zdravější ve školním a dospělém věku. Alespoň se to říká ![]()
Sama nevím, co bych dělala.. Jak to bylo teď přes léto, když školka nebyla? Marodil taky nebo ne?