Mletí máku

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
cherrynka17
4.8.11 18:39

prosím,jaké je to značka mlýnku,nemůžu takový na netu najít? děkuju :-)

• Citovat
  • Upravit
Vak
5.8.11 10:13

Značku bohužel nevím, ale když mi napíšete na *** , tak vám pošlu úplně nejbližší info!

• Citovat
  • Upravit
1
22.8.11 14:59

Mám doma celokovový kousek

…a je to česká výroba. Zkoušel jsem najít na internetu, co to je za kousek a nepovedlo se. Ale je z nerezu, má opravdu dobré „nože“, které se hned neomelou do máku, jako ty čínské šmejdy, ten jsme hned vyhodili.
Ale zase stál přes 800 korun, ale kdybych měl vybírat dětem do výbavy, tak ho beru.

PS: tento účet jsem si založil, protože mě ten český kousek nadchl a chtěl jsem se podělit. Zkusím zjistit víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
václav pohanka
9.12.11 08:46

mlýnek na mák

taky marně sháním el.mlýnek na mák. mám robot bosh přikoupil jsem si mlýnek na mák.Stál 1500kč!asi po4 mletích se mi rozbil.Po druhé se mi rozbil těsně po záruce.V opravě mi zdělili že je neopravitelný.Je zajimavé že dělají tolik kravin na elektriku ale mlýnek ne.

• Citovat
  • Upravit
mojkoedy
8.1.12 21:48

k mletiu maku

Ahojte.
Tiež som po dlhom váhaní kúpil mlynček na mak. Je zneho moc radosti pretože to nie jeto mlynček to je drvič tak jednu násypku za 15 min.
Je to mlynek od Jihokovu České Budejovice MKS 215 výrobné družstvo.
Doporučujem tento šmejt nikdy nekupovať a ak tak ako darček na zahodenie z 11, poschodia a to výrobcovi do hlavy.
Pretože ja meliem mak a z neho pečiem tento som si dobrúsil pilníkom ,a mak mi melie až z neho je len kaša. Urobil som z drtiča maku mlynek na mak. Píšem aj výrobcovi ak nevedia ako mlynek má mleť mak ja im to predveiem. EDY

• Citovat
  • Upravit
Sisinka 07
16.2.12 21:52

mletí máku

Delší dobu se zajímám o zdravou výživu s čímž souvisí i drcení,mletí jak ořechů,máku,sezam. semínka aj. Chtěla bych jen podotknout,že elektrické mlýnky jsou naprosto nevhodné,neboť mák se znehodnotí vyvíjeným teplem při mletí.Dále je taky podstatné to,že mák obsahuje olej a jak je známo většina olejů rádo žlukne,takže jakýkoliv mák namletý delší dobu a špatně skladovaný je spíše jed a zabiják pro játra!!! Doporučuji namlít do zásoby a uskladnit v mrazáku,nezmrzne a krásně se s ním pracuje . . .

• Citovat
  • Upravit
bolecko
17.2.13 21:49

jak vylepšit drtič máku na mlýnek

Dobrý den, právě se sháním po nějakém lepším mlýnku na mák, mám taky drtič. co drtí strašně pomalu a složitě. Mohl byste mi prozradit, jak jste ho vylepšil? Zadala bych to jako úkol manželovi. Díky. blanka

• Citovat
  • Upravit
bolecko
17.2.13 21:53

To by mě zajímalo, to zjištění víc. děkuji. Blanka

• Citovat
  • Upravit
64943
5.5.18 16:33

Oživuji diskuzi, hledám nějaký mlýnek na mák, nechce se mi v tom ručním. DOba trochu poskočila od minulých příspěvků. Máte někdo nějaký? Samostatný, nechci dokupovat na robota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
5.5.18 21:26

Jedine, co z techniky obstojne funguje, je tristivy mlýnek na kávu (mam Bosch). Ručnímu mleti se to nevyrovná, ale pouzitelne to je. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný