MLM obecně - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10287
15.6.16 09:45
@Malina15 píše:
Ahoj, já mám (aspoň zatím :) ) dobré zkušenosti s MLM u Amway, který vedou 2 vysokoškoláci, kteří spočítali, jak se dá na MLM vydělat aniž byste si museli kupovat hromadu výrobků, které nevyužijete. Funguje to tak, že s vámi uzavřou nějakou smlouvu, ve které garantují výdělek 600 000 Kč za rok, když budete plnit měsíčně 2 podmínky - 1)Odeberete zboží za 1000 Kč 2) Přivedete 1 člověka, který bude dělat to samé. + si koupíte startovací marketingový balíček za 5000, ve kterém si vyzkoušíte asi 20 výrobků. Zatím jsem s tím spokojená. Ty produkty od Amway jsou fajn a aspoň ty které kupujeme cenově srovnatelné (např. těstoviny za 35 Kč, Kafe za 110 atd.), takže mě to za měsíc o moc víc nestojí… stejně bych to kupovala, akorát jinde :) + je super, že má Amway spoustu partnerských firem (např. O2, kasa.cz), takže ta tisícovka se dá udělat úplně v poho :) Zatím jsem tam 2 měsíce a z lidí podemnou mi chodí pár tisíc měsíčně, snad to půjde stejně i dál:)

Moc hezky to spočítali. A kolik takových příkladů z praxe konkrétně je? :-)
Pamatuji si taky jednoho takového vysokoškoláka, jak mě před léty k Amway lákal. Vyprávěl mi, jak přeci každej chlap chce jezdit v Porsche, jak chce mít hromadu volnýho času, potkávat zajímavý lidi… Tak jsem si ho vyslechl a s díky odmítl, že svou práci shledávám zajímavější a Porsche poavžuji za auto sice zajímavé, ale veskrze nepraktické. No a on pak od restaurace odjížděl Felicíí s vzadu nalepenou kanadskou vlaječkou a já… no autem o něco lepším…
A ktomu příkladu - taky jsem si trošku započítal. Takže díky tobě by k Amway přišlo 2.047 lidí, kteří by během prvních 12ti měsíců za výrobky Amway utratili 14.335.000,– korun. A na tebe by zbylo 600.000,– Což je mimochodem hodně slabá provize, protože pokud bys stejný objem drogistických výrobků prodala ve vlastním obchodě, měla bys marži cca 4 miliony. A teď mi řekni, kdo by těch 2.047 lidí tím zbožím zásoboval. Ty, jako nejvyšší v tomto obchodním kmenu? Takže bys po 12ti měsících musela se zbožím každý pracovní den navštívit minimálně 10 lidí. Ok, to se dá, sice je to už pracovní doba minimálně 8 hodin, ale o. k. A kdo by ti platil palivo? Aha, to by sis platila ze své provize. A jakým autem bys jezdila? Aha, vlastním… Atd., atd. Takže vysokoškoláky srdečně pozdravuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.6.16 17:03

@Premek_Orac Přemku, to, že jsem na mateřské, ze mě ještě nedělá hloupou súvu. Přece obyčejným selksým rozumem z těch 14 milionů není to provize jen pro mně. Navíc to snad nemůžete srovnávat s vlastním obchodem. Já nemám 10 milionů, abych si někde koupila a provozovala obchod… To už rovnou můžete říct „a kdybyste měla vlastní továrnu, tak máte marži ještě větší“. A s tím zásobováním je to už od pohledu nemysl. Pro zboží jezdíte jen když je to pro vás nebo známé, tak to dělá kamarádka v Oriflame. Ale když už jste sám členem, tak si to řešíte sám. Mám pocit Přemku, že jste si to trošku s něčím spletl :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.6.16 17:40

Ale co je hlavní. Včera jsem napsala na ten mail multilevelam@gma­il. com co sem dávala @Malina15 . Popsali mi vesměs podobně to co Malina říkala a už dneska jsem se s jedním z nich sešla. Přijel nějakým nablýskaným fárem (né jak Přemkův kamarád Felicií) :) a vypadal celkem fajn. Povídal, že vlastní nějaké eshopy a pak něco s reklamama v aplikacích. Říkal, že lidi se Amwaye bojí hlavně kvůli devadesátým létů, kdy to pokazili hlavně prodejci, jak už tu zaznělo. Že byly, a někteří jsou stale vlezlí a pořád to vnucují… Povídal, že tady o nějaké vnucování vůbec nejde, že chce lidi hlavně naučit využívat těch partnerských obchodů, že to je hlavní. Třeba říkal, že Amway má od O2 neomezený tarif za 500,–. Tatínek má firmu, a platí asi 650,–. A mají myslím 10 čísel, takže to by byla úspora ročně 18.000,– :D Už jen kvůli tomu bych to vzala. Toho kluka to pobavilo, říkal, že tím bych měla ten měsíční limit za sebe bohatě splněný, ale že o tom to je. Ať nekupuje nikdo co nechce. Ale samozřejmě když mě nějaký produkt zaujme, tak proč ho nevzít. Říkal, že tam je i elektřina, kancelářské vybavení… Takže né každý má 10 telefonů, ale je to čím doplnit. Prý že už to dávno není o tom, prodávat kamarádům čističe oken, a že on, ani ten jeho kamarád něco takového dělat nechtějí. Že je zaujal ten koncept, ty partnerské obchody a chtějí to lidem vysvětlit.
Zkrátka, já do toho půjdu, už jen kvůli tatínkově firmě a jestli na odměnách dostanu fakt 600.000,– jak bylo na té smlouvě, nebo třeba jen 20.000,– to už nechám v rukou osudu :D Kdyžtak klukům napište taky, oni vám to asi vysvětlí líp než já tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.16 18:03
@Nicollca píše:
Ale co je hlavní. Včera jsem napsala na ten mail multilevelam@gma­il. com co sem dávala @Malina15 . Popsali mi vesměs podobně to co Malina říkala a už dneska jsem se s jedním z nich sešla. Přijel nějakým nablýskaným fárem (né jak Přemkův kamarád Felicií) :) a vypadal celkem fajn. Povídal, že vlastní nějaké eshopy a pak něco s reklamama v aplikacích. Říkal, že lidi se Amwaye bojí hlavně kvůli devadesátým létů, kdy to pokazili hlavně prodejci, jak už tu zaznělo. Že byly, a někteří jsou stale vlezlí a pořád to vnucují… Povídal, že tady o nějaké vnucování vůbec nejde, že chce lidi hlavně naučit využívat těch partnerských obchodů, že to je hlavní. Třeba říkal, že Amway má od O2 neomezený tarif za 500,–. Tatínek má firmu, a platí asi 650,–. A mají myslím 10 čísel, takže to by byla úspora ročně 18.000,– :D Už jen kvůli tomu bych to vzala. Toho kluka to pobavilo, říkal, že tím bych měla ten měsíční limit za sebe bohatě splněný, ale že o tom to je. Ať nekupuje nikdo co nechce. Ale samozřejmě když mě nějaký produkt zaujme, tak proč ho nevzít. Říkal, že tam je i elektřina, kancelářské vybavení… Takže né každý má 10 telefonů, ale je to čím doplnit. Prý že už to dávno není o tom, prodávat kamarádům čističe oken, a že on, ani ten jeho kamarád něco takového dělat nechtějí. Že je zaujal ten koncept, ty partnerské obchody a chtějí to lidem vysvětlit.
Zkrátka, já do toho půjdu, už jen kvůli tatínkově firmě a jestli na odměnách dostanu fakt 600.000,– jak bylo na té smlouvě, nebo třeba jen 20.000,– to už nechám v rukou osudu :D Kdyžtak klukům napište taky, oni vám to asi vysvětlí líp než já tady

tak pochopitelně, že Vám to dobře vysvětlí, když chtějí aby jste jim na to skočila…už jen to, že používají platformu gmail a né nějakou svojí vlastní placenou, když mají na nablýskaná fára, je v skutku zarážející…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.6.16 19:31

Už jsem sem psát nechtěla, když jsem si tu vyslechla, že všichni, co mají něco společného s Amway jsou snad plesniví… Ale nakonec mi to nedá, protože jediné, co jsem chtěla, je poradit a teď jsem z těch reakcí trochu smutná… 1) Nutí vás kupovat produkty - znovu, nikdo mě k ničemu nenutí, kupuji si to, protože je to levnější (tarif, těstoviny a kafe určitě) nebo protože jsem s tím spokojená. Kdybych nechtěla a nic si nekoupila, nic se nestane. 2) Otravujete kamarády - je to na každém, jak si to nastaví. Já se zařekla, že se o tom před kamarádkami zmíním poprvé a naposled. Koncept, který se mně zalíbil, jsem jim představila. Mnoho z nich řeklo, že nemají zájem, ale 4 se toho chytly a zatím jsou rády. 3) Vymývárna mozků - jediné, co jsem měla s Amway byly 3 2hodinové kurzy, které byly zdarma, kde nám jen představili produkty a vysvětlili systém odměn. Ano, opravdu. Neukazovali nám drahé domy, ani drahá auta, ani nám netvrdili, že budeme za rok milionáři. To, že máte hloupé kamarády, kteří otravují svoje kamarády je holt jejich problém.
Mrzí mě, že z toho, že jsem chtěla poradit nějaké pisatelce mojí dobrou zkušeností se stala akorát kritika mojí osoby.
Moje poslední zpráva, opravdu si už nechci číst příspěvky, z kterých jsem pak akorát zklamaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.6.16 20:25
@Zahradnice Roku píše:
tak pochopitelně, že Vám to dobře vysvětlí, když chtějí aby jste jim na to skočila…už jen to, že používají platformu gmail a né nějakou svojí vlastní placenou, když mají na nablýskaná fára, je v skutku zarážející…

Skočila? Jistě, určitě z toho mají peníze, ale jak by mě mohli podvést? Vždyť jim nic neplatím a budu si kupovat jen co chci. Už teď jsem rodině ušetřila 15.000. To je treba plat kuchařky. Vám přijde, že je to málo nebo že jsem se nechala okrást? Já lidi nehodnotím podle toho jaký mají e-mail. Nekdo se holt snaží aby měl dobré auto, jiný má čas si dělat pěkné maily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4224
15.6.16 20:38

Nedá mi to sem nepřispět. V Amway jsem více jak 3 roky, první reakce, když mi to manželova kamarádka řekla a já jsem si zagooglila, všude jsem četla jaká je to sekta, jací jsou to vymývači mozků apod… a asi ano, je to vymývání mozků a proč? Protože mozek člověku vymývá všechno co na něj má vliv zvenku… televize, kecy v novinách, prostě nás ovlivňuje okolí a kdo říká, že ne, tak kecá :nevim: Za mě má Amway špičkový výrobky v poměru cena a kvalita jsou TOP, a co se týče kosmetiky se může jít Oriflame a Avon zahrabat, stejně jako MaryKay a to píšu z vlastní zkušenosti, ne jako reklamu. Do systému jsem nepřidala ještě jediného člověka, takže tím nikoho neobtěžuju a výrobky nedoporučuju, pokud je nemám odzkoušené a nejsem s nima spokojená. Pokud se do toho člověk opře, může vydělávat slušné peníze a vybudovat si pasivní příjem a ne jen ten aktivní prodejem výrobků. Nemyslím si, že je v tomto případě nutné házet všechny „Amwayáky“ do jednoho pytle, protože lidi jsou různí a každý si to buduje po svém… někomu to funguje a někdo tím jen obtěžuje okolí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.16 08:25
@Nicollca píše:
Skočila? Jistě, určitě z toho mají peníze, ale jak by mě mohli podvést? Vždyť jim nic neplatím a budu si kupovat jen co chci. Už teď jsem rodině ušetřila 15.000. To je treba plat kuchařky. Vám přijde, že je to málo nebo že jsem se nechala okrást? Já lidi nehodnotím podle toho jaký mají e-mail. Nekdo se holt snaží aby měl dobré auto, jiný má čas si dělat pěkné maily.

Nikdo nemyslel podvést jako že si odskočíte na wc a Vám z peněženku štípnou litra, ale že Vás prostě potřebovali dostat tam kde jste tedka- tedy tam kam chtěli…ve vidině šetření člověk koupí i to co nepotřebuje.
Jinak hodnotit dle emailu je třeba z přípony gmail je vidět, že je to soukromý email a že tedy nemají peníze na to aby si nechali založit placené stránky a měli email vlastní, nebo naopak, že to vážně nemyslí a účelně je mít nechtějí…to že měli nablýskané auta a saka neznamená, že je to jejich :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.16 08:26
@VeHE píše:
Nedá mi to sem nepřispět. V Amway jsem více jak 3 roky, první reakce, když mi to manželova kamarádka řekla a já jsem si zagooglila, všude jsem četla jaká je to sekta, jací jsou to vymývači mozků apod… a asi ano, je to vymývání mozků a proč? Protože mozek člověku vymývá všechno co na něj má vliv zvenku… televize, kecy v novinách, prostě nás ovlivňuje okolí a kdo říká, že ne, tak kecá :nevim: Za mě má Amway špičkový výrobky v poměru cena a kvalita jsou TOP, a co se týče kosmetiky se může jít Oriflame a Avon zahrabat, stejně jako MaryKay a to píšu z vlastní zkušenosti, ne jako reklamu. Do systému jsem nepřidala ještě jediného člověka, takže tím nikoho neobtěžuju a výrobky nedoporučuju, pokud je nemám odzkoušené a nejsem s nima spokojená. Pokud se do toho člověk opře, může vydělávat slušné peníze a vybudovat si pasivní příjem a ne jen ten aktivní prodejem výrobků. Nemyslím si, že je v tomto případě nutné házet všechny „Amwayáky“ do jednoho pytle, protože lidi jsou různí a každý si to buduje po svém… někomu to funguje a někdo tím jen obtěžuje okolí :nevim:

mamka taky dělala kdysi amway, jak sem psala výrobky an sporáky byla špica, ale bylo to o tom obvolávání a vnucování lidem no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
16.6.16 09:00

@Nicollca Jen jsem ti chtěl ukázat, že ten matematický model, který jsi tu reprodukovala, je jen matematický model vzdálený realitě. Mimochodem, kdyby opravdu všichni lidi dodržely tempo jeden nový přivedený člověk za měsíc, tak jsou všichni občané ČR 18+ zapojení v Amway za 26 měsíců…
Podle auta atd. lidi nehodnotím, to byl jen příklad konkrétní zkušenosti. Na operativní leasing si dnes lidi co nemají na Fabii mohou vzít Mercedes (cca 10 tis. měsíčně)…
Netvrdím, že zapojení do MLM je pro 100% lidí kravina. Stojím si ale za tím, že nejvíce na tom vydělá ten, pod koho patříš a také za tím, že většinu nabízeného zboží a služeb stejné kvality seženeš mimo MLM levněji. I ten neomezený tarif :-) Každopádně počítej, že jakmile se jim upíšeš, budeš v kontaktu s pánem z naleštěného bouráku častěji. Bude tě motivovat k lepším prodejním výkonům, nebo k tomu, aby sis alespoň něco suervýhodného koupila ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.16 09:04
@Premek_Orac píše:
@Nicollca Jen jsem ti chtěl ukázat, že ten matematický model, který jsi tu reprodukovala, je jen matematický model vzdálený realitě. Mimochodem, kdyby opravdu všichni lidi dodržely tempo jeden nový přivedený člověk za měsíc, tak jsou všichni občané ČR 18+ zapojení v Amway za 26 měsíců…
Podle auta atd. lidi nehodnotím, to byl jen příklad konkrétní zkušenosti. Na operativní leasing si dnes lidi co nemají na Fabii mohou vzít Mercedes (cca 10 tis. měsíčně)…
Netvrdím, že zapojení do MLM je pro 100% lidí kravina. Stojím si ale za tím, že nejvíce na tom vydělá ten, pod koho patříš a také za tím, že většinu nabízeného zboží a služeb stejné kvality seženeš mimo MLM levněji. I ten neomezený tarif :-) Každopádně počítej, že jakmile se jim upíšeš, budeš v kontaktu s pánem z naleštěného bouráku častěji. Bude tě motivovat k lepším prodejním výkonům, nebo k tomu, aby sis alespoň něco suervýhodného koupila ty.

ale paní to nechce slyšet, paní chce slyšet jak je šikovná a že za chvíli bude měsíčně šetřit statisíce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
16.6.16 09:12

Když se plebs dohaduje, vždy je dobré nechat promluvit autoritu, ideálně ze světa šoubyznysu:
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
16.6.16 09:39
@Malaga píše:
@Elenloth jj kdysi mě též kamarádka vytáhla na fajn odpoledne…bylo z toho shromáždění amway a verbování nových duší…a všichni všem hrozně tleskali… ;)
Výrobky špatné nebyly, ale tím jak to byly koncentráty, tak pořizovací cena byla vyšší…a hlavně mě odradila ta vlezlost prodejců…

Fired up, tlesk, tlesk, fired up :-) Okolosedící mě sprdli, že jsem seděl a netleskal :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
16.6.16 09:40

@Zahradnice Roku Já zastávám heslo: Ať si každý dělá co chce, ale je připraven za to nést následky a nestěžuje si pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.16 09:49
@Premek_Orac píše:
@Zahradnice Roku Já zastávám heslo: Ať si každý dělá co chce, ale je připraven za to nést následky a nestěžuje si pak…

to né přeci…tady jste na emiminu, tady musíme pak litovat a nyní je v dosavadním jednání podporovat…a taky hlavně tleskat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat