MLM obecně - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16
16.6.16 10:21
@Zahradnice Roku píše:
Nikdo nemyslel podvést jako že si odskočíte na wc a Vám z peněženku štípnou litra, ale že Vás prostě potřebovali dostat tam kde jste tedka- tedy tam kam chtěli…ve vidině šetření člověk koupí i to co nepotřebuje.
Jinak hodnotit dle emailu je třeba z přípony gmail je vidět, že je to soukromý email a že tedy nemají peníze na to aby si nechali založit placené stránky a měli email vlastní, nebo naopak, že to vážně nemyslí a účelně je mít nechtějí…to že měli nablýskané auta a saka neznamená, že je to jejich :)

Proč bych měla kupovat co nepotřebuji? :D vy nepoužíváte elektřinu a telefon? Vy doma neperete? Já když jdu do obchodu, kupuju jen to, co mám na lístečku, nekupuji věci jen proto že jsou ve slevě. Pokud to někdo tak dělá, je nesvéprávný nebo velice hloupý. :jazyk: Vy snad kupujete zbytečné věci jen abyste dostala samolepku z Alberta? Ale podle toho, jak se tady všemu vysmíváte, bych se ani nedivila :D
No a k těm věcem. @Premek_Orac I kdyby to bylo na OL, tak vy jste měl při studiu měsíčně 10 tisíc na splácení auta? :lol: Jenže já byla drzá, a tak mimo řeč jsem se ho zeptala, jestli je to jeho. Bez problému vytáhnul z peněženky techničák a ukázal mi, že je fakt jeho :) A ještě měl košili z vlastním jménem a s knoflíčky, a tu asi nikde neukradl :D A web dneska stojí asi 300Kč, to opravdu není záruka ničeho. Navíc na co by jim byl? Očividně se neživí tím, že někde verbují stovky lidí, ale mají jinou práci, která jim slušně vydělává a tohle je přivýdělek.
A k tomu vyčerpání lidí. On říkal, že je možné oslovovat i lidi ze zahraničí, navíc že se nepočítá, že budou všichni aktivní, že bude spousta lidí po roce odcházet, takže posutpem času se to ustálí.
Na to jak často mně budou kontaktovat bych se zeptala @Malina15 ať nám to řekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4224
16.6.16 10:34

@Zahradnice Roku Pri predavani maturitniho vysvedceni se taky tleska za uspech, proc by si nezatleskali i jini, kdyz maji uspech :roll: Vsechno je jen o tom, jak je clovek nastaveny a jestli mu staci bezny prijem a nebo ma cile a chce neceho dosahnout…znam dost lidi, kterým se v Amway podnikani dari, ale ne kazdy ma to odhodlani a pak skonci tak, ze vnucuje lidem jen produkty a breci, ze nema penize a ze ho okradli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
16.6.16 10:50
@Nicollca píše:
No a k těm věcem. @Premek_Orac I kdyby to bylo na OL, tak vy jste měl při studiu měsíčně 10 tisíc na splácení auta? :lol: Jenže já byla drzá, a tak mimo řeč jsem se ho zeptala, jestli je to jeho. Bez problému vytáhnul z peněženky techničák a ukázal mi, že je fakt jeho :) A ještě měl košili z vlastním jménem a s knoflíčky, a tu asi nikde neukradl :D A web dneska stojí asi 300Kč, to opravdu není záruka ničeho. Navíc na co by jim byl? Očividně se neživí tím, že někde verbují stovky lidí, ale mají jinou práci, která jim slušně vydělává a tohle je přivýdělek.
A k tomu vyčerpání lidí. On říkal, že je možné oslovovat i lidi ze zahraničí, navíc že se nepočítá, že budou všichni aktivní, že bude spousta lidí po roce odcházet, takže posutpem času se to ustálí.
Na to jak často mně budou kontaktovat bych se zeptala @Malina15 ať nám to řekne

Aby nedošlo k omylu, já ti opravdu upřímně přeji, ať patříš mezi těch 5% lidí zapojených do MLM, co na tom vydělá.
Potvrzuješ přesně mojí zkušenost s podobnými lidmi. Snaží se vytvářet dojem.
Zaujala mě pasáž: mají jinou práci, která jim slušně vydělává, a tohle je přivýdělek. Hmmm. Velmi zajímavý člověk. Něco jako kdyby ředitel banky ve volném čase prodával Oriflame nebo Avon. Asi je to má chyba, ale moc takových neznám. Vlastně žádného.
K tvému osobnímu dotazu - protože jsem s prací začal již při studiu střední školy, první auto jsem si koupil ještě dříve, než mi bylo osmnáct.
Vlastně mám úplně v hlavě, jak romantický příběh se nám tady začíná rýsovat. Big boss, který si jen tak přivydělává u Amway (protože chce poznávat pozitivní lidi a vydálávat tím, že nakupuje) a vlastně vůbec mu nejde o nějaké verbování lidí narazí na tebe a naučí tě, jak vydělávat a výhodně nakupovat. Rosamunda Pilcher hadr.
Promiň tu uštěpačnost, už se budu mírnit. Jen jsem si v kariéře prošel dost věcí a jsem tedy přirozeně ekonomický realista a skeptik. Možná díky tomu se mým dvěma firmám daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.6.16 11:35
@Premek_Orac píše:
Aby nedošlo k omylu, já ti opravdu upřímně přeji, ať patříš mezi těch 5% lidí zapojených do MLM, co na tom vydělá.
Potvrzuješ přesně mojí zkušenost s podobnými lidmi. Snaží se vytvářet dojem.
Zaujala mě pasáž: mají jinou práci, která jim slušně vydělává, a tohle je přivýdělek. Hmmm. Velmi zajímavý člověk. Něco jako kdyby ředitel banky ve volném čase prodával Oriflame nebo Avon. Asi je to má chyba, ale moc takových neznám. Vlastně žádného.
K tvému osobnímu dotazu - protože jsem s prací začal již při studiu střední školy, první auto jsem si koupil ještě dříve, než mi bylo osmnáct.
Vlastně mám úplně v hlavě, jak romantický příběh se nám tady začíná rýsovat. Big boss, který si jen tak přivydělává u Amway (protože chce poznávat pozitivní lidi a vydálávat tím, že nakupuje) a vlastně vůbec mu nejde o nějaké verbování lidí narazí na tebe a naučí tě, jak vydělávat a výhodně nakupovat. Rosamunda Pilcher hadr.
Promiň tu uštěpačnost, už se budu mírnit. Jen jsem si v kariéře prošel dost věcí a jsem tedy přirozeně ekonomický realista a skeptik. Možná díky tomu se mým dvěma firmám daří.

Podle mě, žádný rozumný člověk nemá Amway jako hlavní příjem. Ale to že to maji jako přivýdělek může nahrazovat pasivní příjem. Většina bohatých investuje do nějakých akcií. Tak oni investují svůj čas do lidí, protože jim to vyjde na stejno. Nijak mi nepřišlo, že by se snažil dělat extra dojem, působil slušně. Když vidíte člověka v obleku, taky vás nenapadne, že to nosí jen aby machroval. A kdybych se ho na to auto nezeptala, nemluvil by o tom. Udělá to dojem to jo, ale na mě dělá dojem hodně věcí. Na tom není nic zvláštního.
Navíc jste to zase trochu překroutil. Ten kluk neprodával žádný výrobek :D ale vysvětloval koncept. opravdu mi přitom nevyleštil sporák a neumyl okna.
Já jsem ráda za Váš skepticismus. Proto se tady ptám na názory a mám ráda diskuzi, kde se něco dozvím. Ale řekněte mi- co je špatného na tom, vysvětlovat lidem jak šetřit/vydělávat? Proč existují různé vzdělávací pořady? Někdo prostě může mít vnitřní misi učit lidi. Nikdo nic nedělá ale zadarmo. Musíme se smířit, že na všem co děláme, vždycky vydělá i někdo jiný. Tak to na světě funguje. Třeba vaše firma nechá vydělat vašim dodavatelům. A když jste s nimi jednal, taky jste to neviděl jako romantický příběh majitelů továrny, kterým se zželelo vaší firmy a budou vám něco dodávat jen aby vás poznali, jak jste pozitivní. Třeba jste jednal přímo s velkým bossem té továrny, který vám vysvětloval, jak u nich výroba probíhá. A taky jste se nedivil, že to má při svých příjmech zapotřebí. Vemte si třeba Babiše (ne, nevolím ho), ale ten na svém facebooku taky odpovídá všem lidem co mu napíšou a snaží se pomáhat, někdy se s lidimi i schází ve volném čase. A má to se svými miliardami za potřebí, starat se o nějaké lidi, když mu každý druhý v těch osobních zprávách nadává?
Schválně mi řekněte- komu ti kluci mohli v konečném účtování uškodit. Nic mi nenutil, žádná předváděčka to nebyla, vysvětlil princip a řekl, že o zbytku si rozhoduji sama. Tak každý rozumný člověk, který nepropadne nákupnímu šílenství, nemá co ztratit. Nebo pořád něco přehlížím, @Premek_Orac?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.6.16 11:58

@Premek_Orac Minochodem Přemku, vy, ačkoli máte, jak tvrdíte, dvě úspěšné firmy, tak nám maminkam tady na Miminu radite. Ačkoli sám říkáte, že nikoho takového neznáte. Ale znáte. Jste to přece vy sám! :-) tak vidíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
16.6.16 12:02

@Nicollca Jsem opravdu moc rád za způsob, jakým diskutujete a jak diskusi vnímáte. Líbí se mi a chci Vám to napsat.
Nechci tu diskusi vést do větší šířky a tahat do ní další témata, např, ty pasivní příjmy. MLM se z pohledu ekonoma nemá řadit mezi pasivní příjem. Na to v praxi vyžaduje příliš mnoho aktivních operací. Pasivním příjmem (nezaměňovat s bezpracným příjmem) jsou třeba dividendové akcie, B2B půjčky, pronájem nemovitostí apod. Nevím, nakolik se v ekonomice orientujete a nakolik zde reprodukujete to, co jste při setkání s pánem slyšela od něj. Každopádně budu velmi rád, když se o své zkušenosti zde podělíte později.
Uškodit vám mohou. Neříkám, že chtějí, ale mohou. Např. těch 6.000,– za které si u nich během prvních dvou měsíců nakoupíte zboží které nutně nepotřebujete vám může někde jinde chybět. Doporučuji studium např. Frederica Bastiata a jeho teorii ceny příležitosti, resp. nákladů příležitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
16.6.16 12:04
@Nicollca píše:
@Premek_Orac Minochodem Přemku, vy, ačkoli máte, jak tvrdíte, dvě úspěšné firmy, tak nám maminkam tady na Miminu radite. Ačkoli sám říkáte, že nikoho takového neznáte. Ale znáte. Jste to přece vy sám! :-) tak vidíte

Stalo se to takovou mou zábavou, odreagováním.
Rozdíl mezi mnou a těmi pány je, že oni to mají jako přivýdělek. To je sice rozdíl drobný, ale zatraceně důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.6.16 13:06
@Premek_Orac píše:
Uškodit vám mohou. Neříkám, že chtějí, ale mohou. Např. těch 6.000,– za které si u nich během prvních dvou měsíců nakoupíte zboží které nutně nepotřebujete vám může někde jinde chybět. Doporučuji studium např. Frederica Bastiata a jeho teorii ceny příležitosti, resp. nákladů příležitosti.

Ale vy vycházíte z toho, že si koupím věci které nepotřebuji. Já vůbec tolik utratit neplánuji. Ano, ty paušály pořídím. A elektřinu také. Ale to je tak vše. Možná jednou za půl roku vyzkouším ten jejich prášek. Já určitě necílím získat celých 600.000,– :D
Trošku se v ekonomii vyznám, dělala jsem účetní. Ale i akcie nejsou bez práce. Musíte sledovat jejich hodnotu, jinak přijdete o peníze. A i o nemovitosti se musíte starat, musíte komunikovat s nájemníky… A potřebujete vstupní kapitál. Ten já taky nemám. Žádný pasivní příjem není úplně bez aktivní činnosti, tzn není jak říkáte bezpracný. MLM má tu výhodu, že kapitál nepotřebujete a riziko že o něco přijdete, je takřka nulová. Pokud to není pyramida a nekupujete krámy do zásoby, které nepotřebujete. Tomu se chci vyhnout. Takže to de facto může suplovat určitý příjem. A když se to rozroste, tak asi hodně vysoký.

@Premek_Orac píše:
Stalo se to takovou mou zábavou, odreagováním.
Rozdíl mezi mnou a těmi pány je, že oni to mají jako přivýdělek. To je sice rozdíl drobný, ale zatraceně důležitý.

A proč nevyužít něco, při čem si odreagujete k tomu, abyste na tom třeba vydělal. To je mým snem vydělávat na něčem, co mě i baví. :D Podle mě je to znak podnikavého ducha. Pokud teda jako v OVB neříkáte, že je to zcela zdarma a ten příjem kryjete. tady kluci to řekli na rovinu, že ze mě budou něco v budoucnu mít. A nestyděli se. Třeba sportovci hrají taky pro radost, a mají z toho i peníze ( a ne málo). :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
16.6.16 14:12

Mé firmy dělají, co mě baví, takže práce mě baví. Přesto, když dosáhne firma určité velikosti a počtu zaměstnanců, nevyhnete se určitému poměru prací, které nejsou největší zábavou. Život, kde bych přemýšlel, jak můžu na každé věci co dělám vydělat, by mne nebavil. Peníze pro mne nemají takovou hodnotu, jako některé jiné věci, co život nabízí.
Pronájem nemovitostí, pokud si vyberete dobré nájemníky a dobrou nemovitost, je minimum práce. A jednou za čtvrt roku něco vyřešit s nějakým nájemníkem je pro mě příjemnější, než sousedovi nabízet zubní pastu. Ale v tom je každý člověk jiný. To respektuji. Dividendové akcie, pokud si vyberete makléře a dáte mu na začátku srozumitelný pokyn, co od investice očekáváte, jsou téměř bezpracné. Pravda, např. dividendy Čezu musíte stále vyzvednout osobně ve spořitelně nebo dojít ověřit podpis na poštu. Ale těch 20 minit práce jednou za rok s výnosem 5-10% vložených peněz za to celkem stojí a riziko, že dividendy nebudou vypláceny, je minimální, poněvadž největším akcionářem je stat a ten sakra potřebuje peníze do rozpočtu (za patnáct let, co mě akcie jako investora zajímají, se vyplácely vždy).

K předchozímu Vašemu odstavci - takže startovací balíček si kupovat nebudete?

Zboží budete prodávat dalším lidem? Bez toho nevyděláte…

Budete shánět pro Amway další lidi?

Pokud nejste OSVČ, počítáte s náklady na ŽL a povinné odvody?

Myslím, že pokud jste šikovná účetní, vyděláte si při stejném vynaloženém úsilí více. Ale třeba prostě chcete zkusit něco nového…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
16.6.16 14:54

Amway má vlastní stránky - stačí použít google a má i vlastní emaily s @amway.cz nakonci. Mám známého, který nás s tím Amwayem dost otravuje, co jsem koukala na produkty, neviděla jsem nic, z čeho bych si měla sednout na zadek. Koukneme, jestli by přes to pro nás nebyla levnější elektřina, jinak se zapojovat nebudeme. Co je ale použitelného na MLM konceptu bezpochyby je systém školení - člověk se dozví něco o samopropagaci s lidmi (což je důležité u pracovních pohovorů i pohovorů s klienty v kterékoliv oblasti). MLM jsem si taky sama vyzkoušela (finanční poradenství) je to zajímavý koncept, ale myslím, že zůstanu u svého byznisu. Komu to jako samospotřebiteli vyhovuje, ať to dělá, čas o času mi někdo něco nabídne, tak kouknu. Na gymplu jsem si brala kosmetiku z AVONu celkem pravidelně a byla jsem spokojená, takže netvrdím, že všechny produkty jsou na nic, ale dycky kouknu a pak se rozhodnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
16.6.16 15:25

Pro pobavení - výsledek testu opalovacích krémů v Dtestu:
Lidl Cien - 68% - dobře - 120,– korun / 250ml
Amway Peter Island Sun Lotion - 10% - nedostatečně - 620,– korun / 250 ml
:mrgreen: :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
20.6.16 15:29
@Premek_Orac píše:

K předchozímu Vašemu odstavci - takže startovací balíček si kupovat nebudete?

Zboží budete prodávat dalším lidem? Bez toho nevyděláte…

Budete shánět pro Amway další lidi?

Pokud nejste OSVČ, počítáte s náklady na ŽL a povinné odvody?

Myslím, že pokud jste šikovná účetní, vyděláte si při stejném vynaloženém úsilí více. Ale třeba prostě chcete zkusit něco nového…

Ne, startovací balíček si pořizovat nebudu. A zboží také prodávat nechci, a pokud mě o něj někdo požádá, tak mu ho dám za pořizovací cenu. Podle mě jste zatím nepochopil, na čem se tady vydělává. Ano, seženu dalších pár lidí, kteří si sjednají stejné služby (chtějí to levnějí a chtějí dostat tu odměnu)a z nich máte potom provize. A oni mají provize z dalších lidí. Typický síťový marketing. A pokud někdo nebude chtít shánět další lidi, zůstanou mu pořád ty produkty. ;)

A náklady na OSVČ? Nemusíte si živnost hned zakládat. To můžete udělat až poté, co vám odměny dosáhnou určité výše a pak si to nechat vyplatit. Navíc určité částky se ani nemusí přiznávat. Takže pokud byste nepřesáhli myslím 20.000 nemusíte nic řešit. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
21.6.16 09:20

@Nicollca Naopak. Pochopil jsem velmi dobře, na čem se v Amway vydělává.
Jistě, produkty amway jsou výhra sama o sobě. Jediný srovnávací test, který se mi podařilo vyhledat skončil pro amway propadákem.
Naštěstí žiju životem, kdy nic nemusím přesouvat z kvadrantu do kvadrantu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
21.6.16 10:12

Já si taky myslím, že Přemek to velmi dobře pochopil :D

Mě nejvíce pobavilo: Vemte si třeba Babiše (ne, nevolím ho), ale ten na svém facebooku taky odpovídá všem lidem co mu napíšou a snaží se pomáhat, někdy se s lidimi i schází ve volném čase. //// on to zrovna dělá z dobroty srdíčka :DDD Bože.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.6.16 16:37
@Premek_Orac píše:
@Nicollca Naopak. Pochopil jsem velmi dobře, na čem se v Amway vydělává.
Jistě, produkty amway jsou výhra sama o sobě. Jediný srovnávací test, který se mi podařilo vyhledat skončil pro amway propadákem.
Naštěstí žiju životem, kdy nic nemusím přesouvat z kvadrantu do kvadrantu ;)

Ok, věřím, že jste pochopil na čem vydělává Amway obecně. Ale neustále tady opakujete něco o produktech Amway. O ty ale vůbec nemusí jít. Já tady celou dobu říkám, že nechci nic prodávat a kupovat a vy pořád že budu utrácet za věci co nechci, že to budu muset prodávat, že to je nekvalitní… Mě jsou produkty Amway ukradené. To jste dle mého nepochopil. Mě se na tomhle MLM líbí právě ty partnerské obchody. A proto jsem se tady ptala. Kdybych chtěla fakt jen něco prodávat, jdu k oriflame ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat