Mluvení a v září do školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rozmary
5.1.11 13:43

Ahojky,malá v září nastupuje do školy a já mám už teď hrůzu z toho jak to tam bude probíhat,je chytrá,umí všechny písmenka,počítá taky dobře,prostě šikovná.O to je to horší,protože je to hrozná hračička,pořád si hraje a neudrží dlouho pozornost(jenom na to co jí baví),mám strach že se bude nudit a tudíž samej průšvih,máte doma něco podobného?

• Citovat
  • Upravit
6926
29.8.11 10:49

Už je to tu sice zapadlé, ale mně jedna logopedka taky říkala, že dětem se Ř učí dobře při opakování RŽ. (Rychle za sebou). Jako není to podle oficiálního učení, ale je fakt, že náš mladej zkusil rychle říkat RŽ RŽ RŽ a najednou skočilo Ř. 8-o A když zjistil, jak na to, už to pak jelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Káťa01
22.9.11 13:31

Děkuju za tenhle dotaz. Taky máme hrozné problémy s R a pak i s Č, Š, Ž a Ř. Minulý týden jsme začaly chodit na logopedii, tak snad se to zlepší, příští rok by jsme už taky měly jít do školy. :-) Vyzkouším některé rady, které se tady objevily a dám vědět, jak to u nás funguje. Ještě jednou děkuju. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
578
25.7.13 19:18

Ahoj maminky, oživuji tuto diskusi. Dcera jde po prázdninách do školy a poslední dobou se u nás vyskytl problém s mluvením. Od 17 měsíců mluvila plynule a srozumitelně. Neměli jsme problém ani s č, ř, š, ž. V posledním půl roce začala šišlat a napodobovat malé děti ze školky, když ji napomenu tak si dává pozor a nedělá to.Ale co mě nejvíce trápí je, že začala jakoby zdvojovat koncovky slov, nebo jak to mám nazvat. Příklad:Jmenuji se Eliška ka, chodím do školky ky, Robert má má, byla la atd. Nevím co s tím mám dělat, případně na jakého odborníka se obrátit. Mluví docela rychle a celý den pusu nezavře. Na tří ani pětileté prohlídce žádnou vadu neměla. Ale toto by jí jistě ve škole problémy činilo. Nemáte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.13 19:21

@mamina44 kluk neuměl š, č, ž, ř, když se je naučil, tak začal šišlat :zed: chce to trpělivost, logopedii. Trvalo to tak 2-3 měsíce, prostě ta radost, že to umí vedla k tomu, že to používal všude :think: Jinak nám učitelka říkala, že dětí s vadou je čímdál víc, pokud je mladé rozumět, tak je to ještě v pohodě… Zkuste domluvit návštěvu na logo. pokud by to bylo opravdu hrozné, tak by na to upozornila i učitelka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
25.7.13 19:26

Ja mam dite jeste maly, ale stejny problem pry mela moje mamka se mnou. Najednou jsem zacala presne takto koktat (ale na konci slov). Pry to bylo pani ucitelkou ve skolce. Mela jsem z ni strach. Odesla a ja se sama srovnala. Mam to jen od mamky zprostredkovane - ja si zadny spatny zazitky nepamatuju, ale asi to bylo psychicky. Zkus popatrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepříhlášená Lacenka
25.7.13 19:34

Logopedka mi radí nechat syna na pokoji a hlavně ho na to neupozorňovat, pokud jednou mluvil hezky, prý jen zkouší. Taky jde po prázdninách do Zš.

• Citovat
  • Upravit
74217
25.7.13 21:26

Mi to taky holka dělala první rok ve školce, pak to přestalo, nechej ji, si myslím, že ty děcka se tak jen snaží tím mluvením napodobit děti, které tak mluví prostě to zkouší, ale časem to přejde :kytka:.
My teď budeme dávat od září 2 letou dceru do firemní školky a jsem zvědavá co tam pochytí od dětí :mrgreen: že věková kategorie v přihlášce byla od 6 měs. do 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí