MMR - proti čemu vlastně je?

1674
2.6.14 22:35

MMR - proti čemu vlastně je???

Ahoj, vím že témat o MMR je tu spousta, ale nezvádám to všechno celé pročíst. Mám jeden, pro zkušené asi stupidní dotaz. :oops: Na co je MMR priorix? A) dítě nemoci, proti kterým vakcína očkuje vůbec nedostane (je jen jedna forma těhto nemocí) B) dítě nemoci, proti kterým vakcína očkuje dostat může, ale dostane je ve „zlehčené“ formě, při čemž těžká forma, kterou by mohlo dostat bez očkování je o hodně nebezpečnější. Moc děkuju za vysvětlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
2.6.14 22:39

Je vakcina priorix a priorix tetra. V obou jsou spalnicky a zardenky, mám pocit že ještě nemoc, ale nevím jaká. V priorixu tetra jsou navíc nestovice. Zda dítě němci chytne a jaký bude mít průběh i po očkování, to ti nikdo neřekne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
2.6.14 22:39

Po obou naočkovaných dávkách a pokud nebude výjimka potvrzující pravidlo tak za A)
(neočkující matky napíší nějaké C) )
Edit: Nejčastěji zpochybňovaná je celoživotní imunita, která u prodělané nemoci platí (opět až na výjimky ;) ) - lékařská věda je složitá a neobvyklosti v ní není nouze..

Příspěvek upraven 02.06.14 v 22:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.6.14 22:40

Je to očkování proti zarděnkám, příušnicím a spalničkám.
Dítě by je nemělo vůbec dostat..
Po očkování si může ale prodělat lehkou formu nemoci, protože se jedná o tzv. živou vakcínu, tzn. obsahuje živé viry téhle nemoci.
Zkus vygůglit;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.6.14 22:40

Jedna, dva, tři… buuuuuuuuuum :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To bude fičák.

(jinak mohou platit obě dvě možnosti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.6.14 22:41

Tak žádná vakcína není 100%, takže riziko tu je. Navíc se proti těm nemocem bude pak muset přeočkovávat i dospělosti, pokud je nebude chtít dostat.
Jinak já byla jako dítě očkovaná na příušnice a týden před maturitou jsem je chytla. Že by byly nějak mírnější než u neočkovaných, bych neřekla.

• Citovat
  • Upravit
35545
2.6.14 22:41
@ivana-domca píše:
Je vakcina priorix a priorix tetra. V obou jsou spalnicky a zardenky, mám pocit že ještě nemoc, ale nevím jaká. V priorixu tetra jsou navíc nestovice. Zda dítě němci chytne a jaký bude mít průběh i po očkování, to ti nikdo neřekne ;-)

přiušnice, tetra navíc plané neštovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
2.6.14 22:42
@kozisek píše:
přiušnice, tetra navíc plané neštovice

díky jsem si nemohla vzpomenou ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
2.6.14 22:44

Díky za reakce, zajímá mě hlvně to, jestli, když nenaočkuju (myslim nenaočkuju v termínu, jednou naočkuju, chci aby šla dcera do školky), tak jestli to neni tak, že může chytit nějakou smrtelnou variantu těhto nemocí, jako příklad plané/pravé neštovice nebo něco takového. Já měla příušnice jako dítě, nebylo to nic hroznýho, ale nevím, jestli my jsme byli jako děti očkovaný proti tomuto. Jsem ročník 1978

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.6.14 22:49

@randr příušnice se očkují až od poloviny 80. let

• Citovat
  • Upravit
35545
2.6.14 22:52
@randr píše:
Díky za reakce, zajímá mě hlvně to, jestli, když nenaočkuju (myslim nenaočkuju v termínu, jednou naočkuju, chci aby šla dcera do školky), tak jestli to neni tak, že může chytit nějakou smrtelnou variantu těhto nemocí, jako příklad plané/pravé neštovice nebo něco takového. Já měla příušnice jako dítě, nebylo to nic hroznýho, ale nevím, jestli my jsme byli jako děti očkovaný proti tomuto. Jsem ročník píše: Více

pravé neštovice by měly být vymýceny, ale to víš, nic není stoprocentní :lol: na ty se umíralo, zbytek si musíš zjistit někde na googlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
2.6.14 22:56

@lucenka
dik, měla jsem i spálu, byla jsem s tim v nemocnici jako 4letá. To je podobný jako spalničky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
2.6.14 22:57

Defakto mě zajímá jediná věc: když nenaočkuju, můžou danné nemoci ohrozit dítě na životě? Dcera má 17 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.6.14 23:01
@randr píše:
Defakto mě zajímá jediná věc: když nenaočkuju, můžou danné nemoci ohrozit dítě na životě? Dcera má 17 měsíců

no takhle..všechno to dřív byly celkem častý běžný nemoci, příušnice a zarděnky nejsou až tak nebezpečný onemocnění, zarděnky jen v těhotenství, pro těhotnou a plod. spalničky jsou závažnější, ale že by se na ně houfně umíralo, to taky ne, ta úmrtnost na ně je celkem nízká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13766
2.6.14 23:03

@randr ne nemůžou. Nic není samozřejmě 100%, ale tyto nemoci jsou běžné dětské nemoci, u kterých nebývají vážné komplikace. Já se třeba mnohem víc bojím toho očkování, než těch nemocí, proto syn ještě očkovaný není.
Jen pro úplnost @randr dodávám, že MMR se může očkovat od 15m, horní hranice není. Jen abys věděla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek