Není moc brzo na miminko? Bude mi osmnáct.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33315
28.4.10 12:00

Peťulko - já otěhotněla v prváku na výšce, ve dvaceti. To, že si sem tam potřebuju zabouřit jsem zjistila až trochu později, ale o tom jiná…

Moc jsem se to bála říct mamce, zajištění jsme moc nebyli, tak jsem jí to řekla až někdy ve 12t, když se mě zeptala…reakce šílená, ale teď už na vnoučka nenechá dopustit. Manželovi rodiče to vzali líp, o trochu…
Tak přeji hlavně klidné reakce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
28.4.10 12:06

Já se právě nejvíc bojim reakce rodičů z přítelovy strany, on má na to sice už věk ale když jsme se o tom bavili řekl že asi bude problém s mámou…a s mojí asi taky :-( asi ještě chvíli počkáme než jim to řeknem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
28.4.10 12:12

Tak to mě pobavilo, řešit věk chlapa? Až náš syn půjde do školy, tak mě bude 40let, ale že bych měla pocit, že budu „stará“? Jak píšou holky, pokud už těhotná jsi, není zřejmě, co řešit. My jsme spolu 10let a jsem ráda, že jsem v 18-ti neblbla, protože s odstupem času vidím, že tehdejší přítel by nebyl ten pravý pro můj život. Vše má svůj čas a je důležité mít v životě „jasno“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
28.4.10 12:17

Péťo tohle je tak trochu o tom co si rodiče představovali,že budeš dělat po střední..čekali vysokou?.Hele vím,že mě se to dobře říká,ale myslím,že pokud v době porodu už budeš plnoletá a přítel už plnoletý je,neměla by jsi se stresovat reakcí rodičů.Pokud jsi těhotná tak stres ti rozhodně nesvědčí a tak to prostě oznamte až budete chtít…myslím,že už jste velcí a je jen a jen na vás kdy se rozhodnete to říci rodině.
Hele miminko je obrovský dar,ale také obrovská zodpovědnost a strach o něj…tak si ten strach nech právě pro to mimčo a neměj ho ze svých rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
28.4.10 12:20
Peťulka18 píše:
Já se právě nejvíc bojim reakce rodičů z přítelovy strany, on má na to sice už věk ale když jsme se o tom bavili řekl že asi bude problém s mámou…a s mojí asi taky :-( asi ještě chvíli počkáme než jim to řeknem…

hele já jsem taky měla strach to říct našim,mamka to vzala suprově (řekla mi,že ví,že budu šťastná a že mi to moc přeje a dokonce se se svým novým manželem inspirovali a chtěj taky miminko :wink: ) a taťka to sice rozdejchával trošku dýl,ale jakmile se dozvěděl,že to bude kluk tak se nemůže dočkat…fakt jsem až koukala,jak to vzali.. :-) třeba vás rodiče taky překvapěj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
28.4.10 13:34

Peťulko a jsi teda vůbec těhotná?? tady se rozjíždí diskuze a nějak jsem se nedočetla jestli jsi opravdu těhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
28.4.10 13:43

Ano, těhotná jsem (podle všeho) zítra jdu jen k doktorce aby to na 100% potvrdila, jen mám z toho všeho obavy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.10 14:30

ujetý

Dámy, řeknu Vám že tahle diskuze je dost ujetá. …myslím, že 18-ti letá slečna, která nemá ještě po škole, a bydlí u rodičů- vůůůbec netuší o čem ten život je! A že si přeje miminko? ono je to hezké, pyšnit se s kočárkem na procházce,ale domýšlí, že to dítě ji pohltí na 24h denně po dobu několika měsíců a pak na většinu dne po dobu několika let…? Spoléhat se na úžasnýho přítele- zajištěného, staršího…a rodiče… neni moc dobrý nápad. Po 2 letech chození a předpokládám první vážná známost, tak nic v životě neprožila a ta obrovská hrozba,že se během let ukáže „perpektivnější partner“ je velká … a taky ty holky, co s ní kamarádí si s ní nebudou teď povídat o plínách, prdíkách a probdělých nocích kvůli zubům nebo rýmě. To bude muset kouknout do o pár let (možná i 10) vyšší cenové skupině žen- taky si pak bude připadat stará??jasně, její kámošky budou řešit módu, hudbu co je in, nový kluky, dovolený, víkendový pařby.. Peti, nemáš kam spěchat, užívej života, dokud jsi mladičká. A jsi si jistá, že jsi „vyrovnaná“ s věkovým rozdílem tvého partnera? Až mu bude těch 40, nebude pro tebe starý?když by byl starý na uvedení dítka do školy?

PS: podle hrubek které jsou v tvých příspěvcích usuzuji, že ve 3.ročníku školy končíš-nejedná se o SŠ s maturitou…nemyslíš, že by bylo lepší si dodělat školu, případně mít nějkou praxi, aby jsi měla nějaký základ po mateřské až budeš hledat práci. V dnešní době to není terno být vyučen bez praxe…a třeba přijde druhý dítko a po 5ti letech o tebe nezavadí jedinná firma(dnes i na prodavačku dělají výběrové řízení a musí mít SŠ s maturitou) Rozhodně bych nespoléhala na „zajištěného“partnera…taky se může stát, že za rok tu budeš rozjíždět diskuzi na téma- bez partnera, bez praxe s batoletem do jeslí(babičky jsou mladé na hlídání, nejsou v důchodu)nemám práci…!!! přemýšlej hlavou a koukni kolem sebe-jsi v dnešním světě(ne před 20ti lety- kdy bylo normální, že se lidé brali, protože čekali dítě, že byly novomanželské půjčky, že se staral stát…že???ať ti to vše maminka povypráví…), probuď se z toho snu a sundej růžové brýle…pročti pár diskuzí, kde jsou holky, co je opustil partner, neví, jak zajistí děti…

Jasně, že pokud už jsi těhotná, dítko si necháš. Když ne z rozumu, alespoň bylo splozeno z lásky :wink: . Ale zamysli se nad mým příspěvkem. Já sama jsem měla děti ve 22-24 letech. Po škole, po praxi..po 5ti letech vztahu. Dnes jsem sice rozvedená (takže 2 roky nejsou záruka toho, že spolu zůstanete do konce života-my spolu byli celkem 10let), ale mám výborně placenou práci(kterou bych neměla bez školy), máme s dětmi dům-ona ta hypotéka se taky „sama“ nezaplatí, a hlavně máme babičky v důchodu, takže mi pomohou s dětma. Ale v mém okolí znám několik případů, kdy mamina zůstala sama, rodiče bez práce-krize, pomoct nemohou, otec dítka má novou ženu a rodinu a věř, že jim lehce není…

• Citovat
  • Upravit
10052
28.4.10 14:31

takjá ti pogratuluju až zítra doktorka 100 pro potvrdí:-)

jinak to určtě zvládneš hlavně se neboj a nebud ve stresu, aby mímo mohlo spokojeně vyrůstat, a když něco nebudeš vědět, tak tady je určitě spousta maminek které ti moc rády poradí, když se budeš řídit maminkovskou intuicí určitě bude vše v pořádku, v porodnici ti taky všechno vysvětlí jak koupat, přebalovat střihat nehtíky, prostě vše kolem miminka aspon mě sestřičky ukázaly všechno do puntíku, takže přeju hrozně moc štěstí, a miminkovi zdravíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
28.4.10 14:36

jinak anonyme, jě 23 let, a hrubky píšu úplně normálně takže podle se toho soudit nedá

jinak bych tipla že víš o čem mluvíš ne??

no a pokud je zakladatelká těhotná, tak jsi moc šikovná ženská že umíš takhle pěkně poradit a povzbudit na ty tvoje chytrý kecy zakladtelka určitě čekala!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
28.4.10 14:50

Zuzko děkuju moc :hug: zítra sem napíšu jak mi to dopadlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
28.4.10 15:58

Anonymní - myslím, že vím, o čem mluvíš, ale nemyslím, že by bylo tak zle. Aspoň zjistí, která kamarádka je ta pravá do nepohody, a která je jen „na módu“. Odsuzuje se velmi jednoduše.
Prostě, když máš dítě brzy, tak to máš jinak, než když ho máš zase pozdě…je to dost o zralosti člověka. Hlavně bych fakt neodsuzovala.

Peťko určitě dej vědět, jak si dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
28.4.10 20:24

ahojky,jsi mladoucka,nic sis neuzila,muj nazor je,ze dodelej skolu,jdi do prace,at mas nejakou praxi,poreste bydleni a jdete do toho…ja taky blbla a chtela dite driv,ale jsem rada,ze jsem to neudelala…musis myslet i do budoucna..poradne si to rozmysli a zhodnot vsechna pro a proti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
28.4.10 20:28

Petulko já svojí dceru čekala v 17ti - rodila jsem v 18ti!! Za nic bych neměnila až na to že dcera už nežije.. Musíš sama vědět, jestli jsi na to připravená.. věř si a rodiče? naši taky nebyli nadšení a pak když se malá narodila tak byli skvělí a malou si zamilovali..

• Citovat
  • Upravit
14598
28.4.10 20:41

Petro - proč si všichni myslí, že užívat mládí je jen o pařbách a diskotékách?? Taky o koníčcích, cestování, životě pro sebe… a svého patrtnera… držím palce a čekám na zítřejší odpověď… ;)

Držím palce a´t ti to zítra vyjde tak, jak si přeješ!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí