Není moc brzo na miminko? Bude mi osmnáct.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
759
10.5.10 17:36

Užívat života, si může žena (dívka) i s mimčem.Já si to teda velice užívám.Děti jsou samá radost(někdy i starost),ale jsou to ty nejbáječnější stvoření na světě. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
11.5.10 07:27

Smaikii je užívání a užívání! Mateřství je krásná věc, neříkám že ne a vážně se to užívám. Baví mě vidět pokroky mé dcery, vidět její úsměvy a chodit po ulici jako pyšná matka. Naplňuje mě to … ale na druhou stranu moc dobře vím, co je to užívat si života, ždímat ho co to dá a vychutnávat každý den. Prostě užívání si v pravém slova smyslu. Jenže vím, že jsem si užila dost a kdybych si chtěla zase užívat, tak zanedbám svou roli matky, zanedbám svou dceru, která je pro mě důležitější.
Tím nechci říct, že si už nikdy nepůjdu zapařit s přáteli, kempovat, na fesťák, na pořádný mejdan … půjdu, ale půjdu tam s rozvahou a zodpovědností :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
11.5.10 09:32

anonymní to sice napsala dost drsně, ale hodně pravdivě. Nemůžete tady čekat, že se bude jenom psát to, co se Vám líbí. Zakladatelka přece nepsala, že chce , aby lidé psali pouze pozitivní názory. Souhlasím, že pokud ještě nejsi těhotná, tak raději počkej , dodělej si školu a najdi si nějakou práci. Já mám kolem sebe hodně maminek, kterým skončila rodičovská, mají školu i praxi a přesto si hodně těžko hledají práci. Navíc, je velký problém se školkami. Naši malou mi ve 3 letech nevzali, i když jsem jim dávala potvrzení, že nastupuji do práce. Naštěstí jsem se z toho nehroutila, páč mám rodiče v důchodu, ale táta dostal mrtvici, takže máme má jiné starosti, takže já neměla hlídání. Naštěstí mám skvělého zaměstnavatele a domluvila jsem se s ním, že půjdu pracovat na zkrácený úvazek a pouze noční služby, abych se mohla o malou starat. Nyní jdeme opět na zápis a já stejně, jako loni , počítám s tím, že malou nevezmou, ale teď mi to už tak nevadí, páč jsem těhotná. Ty jsi hodně mlaďoučká a předpokládám, že máš i mladé rodiče, takže tak brzo do důchodu nepůjdou. Přemýšlela si, co budeš dělat, když ti malé taky nevezmou do školky, kdo ti ho bude hlídat? Pokud to ještě jde, tak si to raději ještě rozmysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
11.5.10 09:37

A ještě s těmi školkami, došlo to tak daleko, že např. naše školka si stanovila určitá pravidla a to např. , že i když přijmou Vaše dítě, tak s 3 měs. zkuš. dobou a během té doby mohou vaše dítě bez udání důvodu vyřadit. Dále budou podrobně zkoumat, zda údaje, které jste uvedli při zápisu, jsou skutečně pravdivé, tzn. zda nemáte např. fiktivní potvrzení o nástupu do práce jak vy, tak Váš manžel, zda jste nezapřeli zdrav. stav. dítěte, zda je dítě skutečně očkované atd. Podle statistik se hlásí tento rok více dětí do školek, než minulý, takže předpokládám, že to bude v celé ČR podobné. A další roky to prý bude ještě o něco horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
16.5.10 20:16

Ahojky Peti!Tak abych taky připojila svůj názor…Je mi 22 let,s přítelem jsme 6 roků,z toho 3 roky spolu bydlíme ve vlastním bytě.Mám hotovou školu,3 roky praxe a smlouvu na dobu neurčitou…Před 2 měsíci jsme se začali pokoušet miminko a zadařilo se,za což jsem moc šťastná…! :srdce: Je ale pravda že jsme dlouho zvažovali všechna pro a proti,oba víme že se o miminko dokážeme postarat,že jsme si dostatečně užili mládí a teď když to oznamujeme rodičům,tak je to radost a ne stres…!A k tomu pokud si ty sama ještě nejsi jistá(a jak taky píšeš že bys klidně i pár let počkala)tak být tebou ještě opravdu nějakou dobu počkám..Doděláš si školu,najdete si byteček a pak se můžete společně těšit na miminko!! :kytka: Ovšem pokud už těhotná opravdu jsi,tak je to jiná…Já osobně bych na potrat nikdy nešla.Takže držím palečky a dej vědět jak dopadla prohlídka! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
17.5.10 08:25

Nečetla jsem všechno, ale za sebe musím říct, že jsem si těhotenství v osmnácti docela užívala. Doma ze mě sice málem zešíleli, když jsme jim oznámili, že čekám dítě. Ale přítel byl o sedm let starší, měl slušnou práci a sehnal i podnájem. Sice jsme se později rozešli, ale ani jeden z nás nelituje. Synovi je teď deset a půl a je to děsně chytrej kluk. A i když má další sourozence, pořád si užívám všeho, čeho si užívat chci. Jen je to většinou ve společnosti maminek a tatínků s dětmi…Nemám pocit, že by mi něco uteklo nebo chybělo. Jestli těhotná jsi, těš se z toho. A jestli ne a máš pocit, že ještě je brzy, počkejte. Dítě je každopádně dar, jen někdy ho dostaneš nečekaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
17.5.10 09:34

musím se smát!
Směju se tomu, jak se tu většina mladých ohání tím, že má staršího přítele, který obstaral byt a má dobrou práci a bla bla bla.
Co trocha samostatnosti? Hrdosti? Schopnosti postarat se o sebe?
Mě samotné by byla hamba, kdybych se musela ve všem spoléhat na muži, byla na něm ve všem závislá a v závěru na něm parazitovat.
To je to samé jak někteří pánové, co se drží maminčiny sukně a nehnou se z baráku.
Co když chlapovi rupne v bedně začne chodit za jinou, nebo bude hrát automaty, začne chlastat, začne vás bít? To potom budete zakládat diskuze, že máte malé dítě a nemáte kam jít. A že těch diskuzí tu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
17.5.10 10:10

No tak ono jenom to, starat se o děti je podle mě věc, na kterou je ženská hrdá. A když jsme nebyli zas až tak zodpovědní (to je věc obou) a čekali jsme rodinu, tak toho moc nezbývalo. To jsem jako měla jít na potrat a do konce života si to vyčítat? Mezi mýma dvěma porody jsem normálně fungovala a chodila na brigády, do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
17.5.10 10:17

ahoj, vůbec nic si z toho nedělej, pokud se cítíš na to mít miminko, tak si ho klidně pořiď. Mě je 21let a mám 2,5roční holčičku, otěhotněla jsem v 17 a rodila v 18letech..každý má na to jiný názor, ale nesmíš dát na lidi, pokud to tak cítíš a chceš tak se do toho pusť a neváhej… ddžím palečky a určitě si z toho nedělej hlavu :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
17.5.10 10:21

Aja když už se stane, tak potrat rozhodně ne. Nejsem zastánc potratů, spíš naopak.
Držím se toho, že člověk by se měl postavit na vlastní nohy, chvíli se starat sám o sebe a umět se uživit, a pak zvažovat mít dítě. A v závěru je jedno jestli tomu člověku je 18 nebo 40. Protože jak se můžu starat o někoho jiného, když místu kde žiji říkám pokojíček, na zdi mi visí plakáty moderních hvězd a mou starostí je, abych se o víkendu dostala na párty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
17.5.10 10:29

MIAREI:
musím se smát!
Směju se tomu, jak se tu většina mladých ohání tím, že má staršího přítele, který obstaral byt a má dobrou práci a bla bla bla.
Co trocha samostatnosti? Hrdosti? Schopnosti postarat se o sebe?
Mě samotné by byla hamba, kdybych se musela ve všem spoléhat na muži, byla na něm ve všem závislá a v závěru na něm parazitovat.
To je to samé jak někteří pánové, co se drží maminčiny sukně a nehnou se z baráku.
Co když chlapovi rupne v bedně začne chodit za jinou, nebo bude hrát automaty, začne chlastat, začne vás bít? To potom budete zakládat diskuze, že máte malé dítě a nemáte kam jít. A že těch diskuzí tu bylo.

Víš Miarei.. mě na tom nepřijde nic divného, nebo směšného, když se muž chce starat o svou přítelkyni a zařídit si s ní budoucnost… některé ženy jsou až moc pyšné, na to aby si něco vzali od přítele, ale když s ním žije a milují se tak co?…a jak to tu čtu, je to asi Tvůj případ! To že tu má někdo staršího přítele a bla bla, jak píšeš, neznamená, že ta holka, nemá hrdost, není samostatná atd…asi si se s někým takovým potkala, podle toho jak moc o tom víš, ale všichni nejsou stejný…ty do toho nevidíš, tak tu nepiš takové kraviny… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
17.5.10 10:48

kačenko slyšela si někdy něco o potrefený huse?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
17.5.10 10:56

a že se ozýváš zrovna ty? Sere mě jak se tu pouštíš do jiný mladých holek… nehraj si na chytrou jak všechno víš a znáš…!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
17.5.10 11:04

no coment
Za vyjádření vlastních názorů vůlgarismus? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
17.5.10 11:08