Není moc brzo na miminko? Bude mi osmnáct.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10052
29.4.10 23:53

Nihasko jsi silná ženská, přeju ti aby se štestíčko naklonilo k tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
30.4.10 10:51

Nihasko na tohle člověk hledá slova jak by podpořil..,ale nenachází je.Moc ti přeji,aby jsi brzy měla na testu // a měla zdravé miminko.. :hug:

Péťo doufám,že ti to dnes dopadne tak jak si přeješ ty sama a na okolí se neohlížej.

Anonyme rozhodně s tebou nesouhlasím…já jsem se svým manželem od 16ti let..bude mi 33 a rozhodně se nechystáme od sebe odejít..naopak snažíme se o druhé miminko.Tomu prvnímu je 12 a půl takže lze lehce spočítat,že těhotná jsem byla už v 19ti letech a za nic na světě bych neměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
30.4.10 11:50

Holky děkuju.. v říjnu se začínáme snažit :)

• Citovat
  • Upravit
44357
30.4.10 11:54

Nihasko, i já Ti přeji brzy krásné,zdravé miminko a v životě už jen samou radost a štěstí :kytka:

Anetku jsem viděla na jiných stránkách,je to moc smutné :cry: To by se nemělo stávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
30.4.10 12:48

Nihasko: To je mi moc líto :cry: Kytička to napsala moc hezky:-) Taky ti přeji,aby vám to v říjnu vyšlo a měli jste krásné,zdravé děťátko :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
30.4.10 13:07

Zdrave už snad bude :) Holky určitě pak dám vědět.. ale dost o smutnych vecech..

• Citovat
  • Upravit
50
5.5.10 10:20

Moc brzo??

První dceru jsem měla v osmnácti a deseti měsících. Nelituju toho, že jsme se rozhodli si jí nechat. Přítele mám taky staršího, takže byt apod. bylo zajištěno. První přišlo jako blesk z čistého nebe, o druhé jsme se snažili něco kolem dvou let. Před čtrnácti dny se nám z toho snažení narodila druhá dcerka Lenička. Už je to sice jako další jedináček, ale Kačka je z ní úplně hotová a pořád mi chce pomáhat. Jsem zvědavá jak dlouho jí to vydrží… :lol:

Jestli jsi fakt těhu, přeju Ti hlavně správné rozhodnutí… Je určitě třeba mít na paměti, že případné otěhotnění po potratu je často problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
5.5.10 10:31

Spousta pravdy je v tomto příspěvku, ale kdo má v čem jistotu? Kdo má jistotu v tom, že s ním partner zůstane, jistotu v tom jestli nepřijde o práci…? Já kdybych v osmnácti neotěhotněla, asi bych o miminku neuvažovala, ale už se tak stalo, nechtěla jsem ten DAR jen tak nechat ladem…

Příspěvek upraven 07.05.10 v 14:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
5.5.10 10:43

Tak teď mám slzy v očích. Mě umřela mamka na rakovinu, když první dceři bylo 10 měsíců. Tyhle věci nikdy nepřebolí, musíme se s nima naučit žít, přesně jak bylo řečeno. Nebýt přítele, nezajdu si za zábavou a nebýt známých, který nám první dceru občas pohlídali, nezašli bysme si ani na pivko. Teď je to jiný, když máme druhý. Zatím se pařit nechystám, i když chuť bych měla… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
5.5.10 10:52
Anonymní píše:
Dámy, řeknu Vám že tahle diskuze je dost ujetá. …myslím, že 18-ti letá slečna, která nemá ještě po škole, a bydlí u rodičů- vůůůbec netuší o čem ten život je! A že si přeje miminko? ono je to hezké, pyšnit se s kočárkem na procházce,ale domýšlí, že to dítě ji pohltí na 24h denně po dobu několika měsíců a pak na většinu dne po dobu několika let…? Spoléhat se na úžasnýho přítele- zajištěného, staršího…a rodiče… neni moc dobrý nápad.

já s tebou naprosto souhlasím.
Taky jsem kdysi měla naivní představu, že dítko je úžasná věc a že je to pohoda starat se o něj a ještě když jsem otěhotněla a vztah s přítelem byl nejistý, tak jsem si říkala, že to sama zvládnu (a to jsem měla dobrou práci a praxi také), ale teď vím, že sama bych to blbě zvládala.
Malou mám v 24. letech, nelituji i když byla náhodou a jsem ráda, že jsem dítě neměla dřív. Teď jsem na něj víc psychicky připravená.

Zvládnout se to dá, neříkám, že nedá, ale hold záleží na tom „jakým způsobem“ že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
5.5.10 14:54

Ahoj já si myslím , že je spousta maldých holek co se o své děti starají líp než zralý ženský. Já jsem porodila 14 dní po svých 20-tinách a nelituji.A to jsme až do půlky těhotenství bydleli u našich, než se nám to povedlo vyřešit.Mamka z toho též nebyla odvázaná , ale na potrat jsem nechtěla ,tak nám do začátku pomohly.A z Mamky se stala pyšná Babička. Ted je mi 25 a co chvíli budu rodit znovu. Myslím že je to o moc lepší mít děti jako mladá a plně si to mateřství vychutnat. A koneckonců takhle snad budu i mladá babička a užiju si i vnoučata :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
5.5.10 22:06

Babáč - já si miminko užívám teď plnými doušky.
U Kity jsme v 19 byla nedospělá, nevyzrálá, nezkušená.. vše bylo hektické, existence v podstatě žádná, nezajištěná, ex manžel věčně bez práce......A pod vedením babiček jsem nadělala ve výchově spousty chyb - ony jsou přece zkušené, vychovaly děti a já řeším s Kity výchovné problémy… být starší a hlavně zkušenější - otrkaná životem, ledasco bych udělala jinak a nejen ve výchově, ale i v životě. Vše chce svůj čas, aby to bylo jak má být. Jen u každé z nás je ten čas jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
6.5.10 14:05

V hodně věcech tady souhlasím, pokud těhu nejsi, určitě počkat, pokud těhu jsi tak se asi toho moc dělat nedá, pokud nezvažuješ potrat, jakože asi ne. Nicméně myslím si, že je 18ti letá a „18ti letá“ záleží jak moc je vyzrálá osobnost, nebo ještě dítě… pokud ještě dítě, tak jak říkala Markit, výchova je hodně důležitá dokonce klíčová, a v 18ti toho o ní asi moc nevíš.. To znamená že vychovávat ho budou v podstatě rodiče/prarodiče a dávat ti rady z „jejich“ doby. Další věc je to, že opravdu jsi nedostudovaná, nezaopatřená, zdaleka nestojíš na svých nohách a mít dítě v 18ti si myslím že přináší samý stres od oznámení to rodičům přes veškeré fin. výdaje atd atd … neužiješ si to tak, jako bys byla vyzrálejší mamina, a co si budem vykládat stres pro mimi taky není ideální… Mi je 27 let a (snad) už čekáme miminko, ofiko to taky ještě nemám potvrzené, samozřejmě jsem ho chtěla i dřív, ještě s tehdejším partnerem a teď jsem šťastná že tomu tak není, s nynějším partnerem jsme spolu 5 let a vím že bude nejen dobrý manžel ale hlavně táta a dokáže mě vždy podpořit i přes těhotenské hormony atd., což někteří chlapi třeba ani neví a nechápou… Ale jak říkám, jestli už mimi čekáš, tak není asi o čem mluvit, jestli ne radím počkat, vážně ;)
Můžeš mít jen poruchu ms, jestli sis dělala jen jeden test a byl negativní, tak je to možné, taky jsi nepsala zdali bereš antikoncepci… uvidíš no, každopádně ať to je tak jak si přeješ ty sama a doufám, že jestli to nebude těhu tak dáš na naše rady a počkáš si ještě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
10.5.10 11:37

já rodila ve 29 a jsem za to ráda.. nedokážu si představ, jak bych se v 18, když jsem vůbec nevěděla, co chci, starala o mimino. je taky potřeba si trochu užít mládí, pak už to nepůjde (-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
10.5.10 17:36

Užívat života, si může žena (dívka) i s mimčem.Já si to teda velice užívám.Děti jsou samá radost(někdy i starost),ale jsou to ty nejbáječnější stvoření na světě. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí