Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky omlouvam se,ze vam sem lezu,ale pohyby v 16tt u prvorodicky to mi prijde teda dooooost brzy ![]()
peta v poho…
taky jsem si říkala
ale tak třeba je citlivější.. i když mi to přijde přehnané ![]()
Monny89 píše:Miska219 píše:Monny89 píše:jinak co jsem pročítala diskuze o pohybech tak píšou že je cítili i od 14 tt ale většinou od 17tt
dost brzy na pohyby tedaZvláštní.. já jako prvorodička s placentou normálně na zadní straně cítila pohyby až v 19tt
prvorodičky od 14tt? To je nesmysl, vždyť ve 14tt má miminko 8.7 cm 43 gramů to je blbost
no já četla i slyšela že prvorodičky cítí kolem 17-20tt druhorodičky od 16tt
Monny, musím tě zklamat
U prvního jsem cítila pohyby v 16tt, u druhého ve 14tt. Proč by nemohly být cítit pohyby skoro 9cm miminka? Vždyť to už je pěkný macík ![]()
Ale už zase jdu - není mi 18
![]()
Monny ja se taky hlasim, ze jsem pohyby citila nekdy od 15. tydne najisto. Jsem ale hodne hubena a mam extremne tenkou brisni stenu. Mozny to je
Podle pohybu mi sestricka dokonce napsala snad o mesic driv termin porodu. Doktor pak vrcel, ze podle pohybu uz se to vubec neurcuje, protoze je to extremne subjektivni.
já když někomu řeknu že už cítím pohyby tak mi řeknou že nějak brzo ![]()
misko - tak ty asi cítíš takové tu žbrlání, a motýlky v bříšku ne? To jsem taky cítila od 15tt
Ale regulérná kopnutí jsem cítila až v tom 19tt, to už má mimčo sílu..
Pohyby není lechtání, ale prostě kopnutí, a dělaná bouliček… teda tak mi to říkala moje gyndr. ![]()
Jinak teda dobré ránko
![]()
Ahoj Monny
jj cítím to jen když třeba ležím večer v klidu u televize, takový jak kdyby tam plavala rybka ![]()
tak to jsem cítila taky, jak jsem psala výše.. ale nevím co teda pak člověk považuje za pohyby
každý má tu hranici jinde…
![]()
to jono ale mě říkala dr jak sem tam byla před týdnem že bych už mohla cítit pohyby a já jsem ji říkala že ne a ona že tak za 2 týdny je budu cítit
už se těším až mě pořádně kopne ![]()
mě se právě gyndr. taky ptala, tak jsem jí řekla tenkrát, že něco cítím, a ona - jako kopance? Říkam, že to ne, a ona, tak to nejsou pohyby, až tě nakopne tak to poznáš ![]()
tak holky já jsem první kopanec mimča cítila pořádně okolo 20tt, ale motýlci v břiše byli už dlouho předtím, taky nebudu rušit. 18 mi není
Držím ať máte zdravé miminka
ahojky, dělala jsem šunkofleky.. ![]()
Ale nějak nás to nenasytilo, takže teď manžel dělá večeři, prý překvápko a já mám zákaz vstupu do kuchyně ![]()
Copak ty, co jsi celý den dělala…?