Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@martina.se Naprostý souhlas. Po úrazu jo. Měli jsme před nedávnem menší úraz a to potom Dr. doporučila, že by helma nebyla k zahození, ale říkala, že stačí i tlustá čepice.
@martina.se já dala jen typ..
) Malá ji taky neměla…každá z nás uvaží co pro dítěkoupí či né..Já jsem taky za to že ji nepotřebují… ![]()
No a ešte aj otvára šuplíky a už sa stalo že si privrzol prsty on je taký čert on aj z vne vyliaza ale díky za rady
![]()
Pádů na hlavu bude, a to ješě počkej až zjistí, že se dá všude možně vylézt, naše malá má teď výškový období, a já ač se stydím a dělám všecko možný, uhlídat jí prostě nestíhám, už dostala i na zadek, ani zákazy nepoáhají, ona to pak udělá tuplem schválně, takže kolikrát na tu kokosku sletí i z konferenčního stolku nebo postele. Helmu bych nedávala, četla jsem někde i názor nějakých doktorů, že děti se nenaučí padat a pak jednou spadnou bez helmy a je průser, protože se neumí chránit.
@Hanča Domča píše:
@martina.se já dala jen typ..) Malá ji taky neměla…každá z nás uvaží co pro dítěkoupí či né..Já jsem taky za to že ji nepotřebují…
moje dítě bylo taky otlučený jak kuželka, ale nakonec se naučilo, že se nepadá na hlavu, ale na záda a hlava se schoulí
I když nedávno se přerazil před školou, jsem myslela, že si jen klekl a odpol boule jako blázen, prý při tom i políbil zem ![]()
Nas se zacal stavet v 8, chodit zacal v 16. Padu bylo i tak az az, chce to trpelivost
My jsme helmu nekupovali, syn jaksi uměl padat šikovně, ale jsou děti, které opravdu padají pořád na hlavu a to by možná helmu chtělo, určitě se rozhodovat případ od případu
Ahoj, nečetla jsem komentáře k diskuzi, tak se možná budu opakovat
Našemu synovi bude ve čtvrtek 7 měsíců a o víkendu se začal stavět… o všechno k čemu doleze se opře a postaví se… samozřejmě ještě nemá takovou stabilitu, takže pokud k němu nestihnu doskočit tak žuchne - pochopitelně nejčastěji na hlavu, jak to tak bývá… přemýšlela jsem o helmičce, ale vzhledem k tomu, že syn špatně snáší cokoliv co patří na hlavu a při nasazování čepice s ním vyloženě bojuju, tak se dost rozmýšlím, jestli se taková investice vyplatí… takže řeším stejný problém, snad se nepřizabije ![]()
V klidu… mám 10 měsíčního kluka, v 8 měsících se začal stavět a taky byla kupa pádů… po pár dnech už nepadal na hlavu, ale dával si pod ní ruku a nebo měl hlavu jakoby zvedlou a dopadl jenom na tělo (no stejně řval) a po pár dnech začal chodit okolo nábytku a teď už asi 2 týdny se začal pouštět nábytku a zkouší stát bez držení a to je teprve mazec - pořád na zemi, ale jak říkám, už nepadá na hlavu, většinou si ducne na prdelku nebo padá bokem… já myslím, že to prostě paří k vývoji, musejí na to přijít sami a musejí si vytvořit nějaké zábrany a pudy sebezáchovy, je to inteligentní stvoření a nijak to nehrotím, po pádu je tak do 2 minut po breku, takže nic hrozného ![]()
a já osobně bych žádnou helmu nedávala, jak jsem již psala, musejí si vytvořit zábrany ![]()
@Sophitinka píše:
No a ešte aj otvára šuplíky a už sa stalo že si privrzol prsty on je taký čert on aj z vne vyliaza ale díky za rady
To se nám stalo mockrát. Párkrát bylo zle, ale když pochopil, že to bolí, začal si dávat pozor. Šuplíky otvírá sice pořád, ale je opatrnější a ví, že musí na prstíky dávat pozor.
Jezis.. Tohle bylo nejhorsi obdobi - vecne modre decko ![]()
Musis vydrzet a davat velky pozor, nic jineho nezbyva… Drzim palce.
Normálka, můj malej byl samá modřina než se naučil chodit a někdy je kráně zmalovanej ještě teď. Helmu bych nedala. Zvykne si, že může padat a pak až jí nebude potřebovat, tak bude dobitej. Ani jsem nechytala. Naučit se to musí…
Starší byl na sebe dost opatrný, takže jsem si zvykla, že není třeba dítě ani moc hlídat. Malý už tak není, navíc starší má ohromnou švandu z toho, když ho pořád shazuje dolů. Mladší je samá boule a modřina, ale žije (ještě že je teď zima a musí se nosit čepice, jinak by na mě snad kolemjdoucí volali sociálku
). Jinak mám vypozorované, že dítě pláče spíše z leknutí než že by ho to nějak extra bolelo (nejhorší modřiny se objeví, aniž bych ten den nebo den předem zaznamelala nějaký závažnější karambol).
Coby majitelka helmy - naprostá krávovina, že se dítě s helmou nenaučí padat - naučí a stejně rychle, jako děcko bez helmy. Ta helma mu to netlumí tak, že o ničem neví, ale cca tak, jako po dopadu na koberec. Po zvážení součtu kamikaze dítě + dlažba v domě + baby unfriendly domácnost, jsem helmu pořídila. Teď hoch chodí sám asi dva-tři měsíce, helmu už nenosí, padá normálně. Hádám, že mu ji znovu k osmnáctinám nebudu muset pořizovat znovu ![]()