Syn, 8 měsíců, padá na hlavu a pláče, co mám dělat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10631
2.12.13 16:21

@martina.se Naprostý souhlas. Po úrazu jo. Měli jsme před nedávnem menší úraz a to potom Dr. doporučila, že by helma nebyla k zahození, ale říkala, že stačí i tlustá čepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.13 16:21

@martina.se já dala jen typ.. :o) Malá ji taky neměla…každá z nás uvaží co pro dítěkoupí či né..Já jsem taky za to že ji nepotřebují… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
2.12.13 16:24

No a ešte aj otvára šuplíky a už sa stalo že si privrzol prsty on je taký čert on aj z vne vyliaza ale díky za rady
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
2.12.13 16:27

Pádů na hlavu bude, a to ješě počkej až zjistí, že se dá všude možně vylézt, naše malá má teď výškový období, a já ač se stydím a dělám všecko možný, uhlídat jí prostě nestíhám, už dostala i na zadek, ani zákazy nepoáhají, ona to pak udělá tuplem schválně, takže kolikrát na tu kokosku sletí i z konferenčního stolku nebo postele. Helmu bych nedávala, četla jsem někde i názor nějakých doktorů, že děti se nenaučí padat a pak jednou spadnou bez helmy a je průser, protože se neumí chránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.13 16:28
@Hanča Domča píše:
@martina.se já dala jen typ.. :o) Malá ji taky neměla…každá z nás uvaží co pro dítěkoupí či né..Já jsem taky za to že ji nepotřebují… ;)

moje dítě bylo taky otlučený jak kuželka, ale nakonec se naučilo, že se nepadá na hlavu, ale na záda a hlava se schoulí :mrgreen: I když nedávno se přerazil před školou, jsem myslela, že si jen klekl a odpol boule jako blázen, prý při tom i políbil zem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
2.12.13 16:29

Nas se zacal stavet v 8, chodit zacal v 16. Padu bylo i tak az az, chce to trpelivost

• Citovat
  • Upravit
515
2.12.13 16:31

My jsme helmu nekupovali, syn jaksi uměl padat šikovně, ale jsou děti, které opravdu padají pořád na hlavu a to by možná helmu chtělo, určitě se rozhodovat případ od případu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
2.12.13 16:35

Ahoj, nečetla jsem komentáře k diskuzi, tak se možná budu opakovat :) Našemu synovi bude ve čtvrtek 7 měsíců a o víkendu se začal stavět… o všechno k čemu doleze se opře a postaví se… samozřejmě ještě nemá takovou stabilitu, takže pokud k němu nestihnu doskočit tak žuchne - pochopitelně nejčastěji na hlavu, jak to tak bývá… přemýšlela jsem o helmičce, ale vzhledem k tomu, že syn špatně snáší cokoliv co patří na hlavu a při nasazování čepice s ním vyloženě bojuju, tak se dost rozmýšlím, jestli se taková investice vyplatí… takže řeším stejný problém, snad se nepřizabije :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
2.12.13 16:36

V klidu… mám 10 měsíčního kluka, v 8 měsících se začal stavět a taky byla kupa pádů… po pár dnech už nepadal na hlavu, ale dával si pod ní ruku a nebo měl hlavu jakoby zvedlou a dopadl jenom na tělo (no stejně řval) a po pár dnech začal chodit okolo nábytku a teď už asi 2 týdny se začal pouštět nábytku a zkouší stát bez držení a to je teprve mazec - pořád na zemi, ale jak říkám, už nepadá na hlavu, většinou si ducne na prdelku nebo padá bokem… já myslím, že to prostě paří k vývoji, musejí na to přijít sami a musejí si vytvořit nějaké zábrany a pudy sebezáchovy, je to inteligentní stvoření a nijak to nehrotím, po pádu je tak do 2 minut po breku, takže nic hrozného :mavam:

a já osobně bych žádnou helmu nedávala, jak jsem již psala, musejí si vytvořit zábrany :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
2.12.13 16:49
@Sophitinka píše:
No a ešte aj otvára šuplíky a už sa stalo že si privrzol prsty on je taký čert on aj z vne vyliaza ale díky za rady ;)

To se nám stalo mockrát. Párkrát bylo zle, ale když pochopil, že to bolí, začal si dávat pozor. Šuplíky otvírá sice pořád, ale je opatrnější a ví, že musí na prstíky dávat pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
2.12.13 16:52

@Sophitinka
kup mu helmu :mavam: :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
2.12.13 16:56

Jezis.. Tohle bylo nejhorsi obdobi - vecne modre decko :mrgreen:

Musis vydrzet a davat velky pozor, nic jineho nezbyva… Drzim palce.

• Citovat
  • Upravit
11370
2.12.13 16:57

Normálka, můj malej byl samá modřina než se naučil chodit a někdy je kráně zmalovanej ještě teď. Helmu bych nedala. Zvykne si, že může padat a pak až jí nebude potřebovat, tak bude dobitej. Ani jsem nechytala. Naučit se to musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
2.12.13 17:14

Starší byl na sebe dost opatrný, takže jsem si zvykla, že není třeba dítě ani moc hlídat. Malý už tak není, navíc starší má ohromnou švandu z toho, když ho pořád shazuje dolů. Mladší je samá boule a modřina, ale žije (ještě že je teď zima a musí se nosit čepice, jinak by na mě snad kolemjdoucí volali sociálku :mrgreen: ). Jinak mám vypozorované, že dítě pláče spíše z leknutí než že by ho to nějak extra bolelo (nejhorší modřiny se objeví, aniž bych ten den nebo den předem zaznamelala nějaký závažnější karambol).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
2.12.13 17:24

Coby majitelka helmy - naprostá krávovina, že se dítě s helmou nenaučí padat - naučí a stejně rychle, jako děcko bez helmy. Ta helma mu to netlumí tak, že o ničem neví, ale cca tak, jako po dopadu na koberec. Po zvážení součtu kamikaze dítě + dlažba v domě + baby unfriendly domácnost, jsem helmu pořídila. Teď hoch chodí sám asi dva-tři měsíce, helmu už nenosí, padá normálně. Hádám, že mu ji znovu k osmnáctinám nebudu muset pořizovat znovu :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák