Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ja teda nevim, kdyz jsem nemela zrovna cas byla dcerka v ohradce, polstrovane a kdyz jsem byla s ni, tak jsem byla sní. nikdy mi nespadla. Jednou, kdyz kamaradka netusila, ze jeste neumi sedet… a tedka neustale, kdyz skace na posteli.. ale jako male mimino nikdy…
Když už je tady taková diskuze, chtěla bych se zeptat, ale raději už anonymně, už se stydím jak často tady píšu
dcera 15 měs. začíná chodit, doma už běhá normálně, ale venku ji to moc nejde, dnes jak jsme šly do obchodu, tak se mi vytrhla z ruky, protože nechce vést za ruku ale chodit sama, a udělala dva kroky a než jsem ji stihla chytit, spadla a bouchla se o chodník a má na čele bouli a modřinu trošku
plakala asi minutu a dobrý a chtěla zase na zem, ale už jsem ji raději nesla v ruce. vzhledem k tomu že je to náš první pád venku, tak opět stresuju, jestli jít k mudr. ale byli jsme na rtg nedávno, když spadla z postele, tak nevím jeslti ji zase zatěžovat tělíčko
jinak je v pohodě, nezvrací, neusíná… Děkuji
Předpokládám, že měla čepici a že spadla ze stoje tj. z výšky kolem 80 cm… Já bych nejela. Někde jsem četla, že dítě je k pádům přizpůsobeno, že pokud spadne ze svojí výšky na zem nic se mu nestane. Samozřejmě jsou výjimky, kdyby žuchla na roh schodu z kamene, tak bych úplně klidná nebyla, ale jinak bych moc neřešila.
@Anonymní píše:
Když už je tady taková diskuze, chtěla bych se zeptat, ale raději už anonymně, už se stydím jak často tady píšudcera 15 měs. začíná chodit, doma už běhá normálně, ale venku ji to moc nejde, dnes jak jsme šly do obchodu, tak se mi vytrhla z ruky, protože nechce vést za ruku ale chodit sama, a udělala dva kroky a než jsem ji stihla chytit, spadla a bouchla se o chodník a má na čele bouli a modřinu trošku
plakala asi minutu a dobrý a chtěla zase na zem, ale už jsem ji raději nesla v ruce. vzhledem k tomu že je to náš první pád venku, tak opět stresuju, jestli jít k mudr. ale byli jsme na rtg nedávno, když spadla z postele, tak nevím jeslti ji zase zatěžovat tělíčko
jinak je v pohodě, nezvrací, neusíná… Děkuji
@Rona děkuji za odpověď. jj, spadla ze své výšky, a to se ještě zbrzdila o kolena, ale nějak tam nestihla dát ruce
a já jsem ji chytla za kapuci, která je na cvoky a zůstala mi v ruce :-/ čepici měla, ale bouli má na čele, těsně pod tím, jak čepice končí
měla totiž takovou tu kuklu a ona není přes celé čelo jako čepice
ale o hranu se nebouchla, aspoň jsem si tam žádné hrany nikde nevšimla, je to sice chodník z takových velkých betonových dlaždic, ale spáry asi cm a jsou nově položené hezky rovně, žádná nevyčnívá nebo tak, to jsem hned kontrolovala. ![]()
@Vendula D.
Jestli jsi jí ještě zbzdila, tak to by teda byl extra pech, kdyby se něco stalo. Já jela na pohotovost jednou - syn spadl čelem na kovový výstupek dveřního futra, ten kov a tvar toho výstupku mě vyděsili. Taky to bylo první dítě a začínalo chodit, tak jsem ještě nebyla tak otrlá. Udělali RTG, koukli baterkou do oka na velikost zornic a řekli, že ho mám sledovat. Od tý doby hodně přemýšlím jestli pojedu nebo ne, protože se mi nechce nechat dítě zbytečně zářit a je mi jasný, že když tam s úrazem přijedu, tak ten RTG udělají, aby byli krytí. Jedna z mála výhod dětí narozených na podzim je podle mě to, že začínají chodit v době, kdy jsou hodně oblečené a tolik toho nehrozí. Když si představím, že náš hysterik, který pláče hodinu kvůli každýmu bebíčku by se venku učil chodit v kraťasem.. no to bych nepřežila ne proto, že bych se tak bála, ale protože by mě jeblo z toho permanentního řevu
.
@Rona no zbrzdila jak zbrzdila, asi moc ne když má bouli
ale tak je v pohodě, tak nikam nepojedu, kdyby něco tak pofičím, ale vypadá že ji nic není
taky si říkám že je to fajn, že je tak oblečené, že jak padá na zadek nebo kolena, tak že se tak neotluče, ale že se majzne přímo do čela to mě teda fakt nenapadlo, to se ji ještě nestalo ani doma…
ale jak říkám, plakala asi minutu, a pak se zase drala na zem, tak ji to asi moc ani nebolelo, ale nechápu tu bouli a modřinu ![]()