Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Daja.pribram píše:
@Rakosnicek1983 Proč asi?.nikdy nic takového neměla, nejaky nemoce atd.Bojim se aby to něco nebylo vážnýho.(má dcera i já mame neurofibramitozu).to snad k tomu nepatří, jen takové klasické znamenka.
na neurofibromatozu to nevypada, sice ji znam jen z popisu, ale kavovy skvrny to fakt nejsou
modriny - někdo k nim ma sklon, staci malo a ma ji
ale tohle na modrinu nevypada, zachovej klid, nic to nebude. a NFM tuplem ne
@Daja.pribram nikdy by mě nenapadlo chodit k doktorovi s modřinou
Nepřeháníš to s tím strachem trochu?
@tasa Mame neurofibramitozu potvrzenou z Motola, to má uplne jiné na nožkach, zadku a tak, já na skoro obličejí, vypada to fakt jinak. Najela jsem na google a samé hruzy na mně vyjeli, jsem plašan, je jedináček.
@jahuhudka opravdu se nikde nebouchla,kdyby.jo,tak to neřeším, ve škole jen sedí, je tam nová a ze školy semnou domu, byla jen na tabletu dnes.
Takové bouchnutí nemusí ani zaregistrovat, mohla se majznout při svlékání bundy, svetru, trička, při cestě do třídy, ze třídy, na záchod doma.
@Daja.pribram Taly myslim, že plašíš zbytečne…z čeho jako konkretne máš hruzu? Bud je to modřina(bouchla se a ani nevi, to se proste stává, i já mám kolikrát modřinu a dlouho si nemužu vzpomenout, kdeže se tam vzala a pak si pozdeji uvedomim, že jsem se bouchla tam a tam) a nebo je to nejaká vyrážka? alergie?…Takhle na fotce to neni moc dobře videt, nicmene nemyslim, že je to neco, kvuli čemu by jsi mela plašit
Takze ty si myslis, ze tvoje dite ve skole jen sedi. Ja osobne si myslim, ze jsi trochu mimo.
Ma uplne normalni modrinu, nekde se strejchla, pri hre, nebo pri hodine o lavici, o futro pri prochazeni dvermi. Zrejme nemela cas to resit, tak na to zapomnela.
Muj nejstarsi ma nohy jak fotbalista, jedna modrina vedle druhe, kdyby ses ho zeptala, tak tez nevi, protoze to deti neresi.
Jestli budes kolem kazdy modriny skakat a fotit, tak z ni akorat vychovas hypochondra.
@Daja.pribram píše:
@jahuhudka opravdu se nikde nebouchla,kdyby.jo,tak to neřeším, ve škole jen sedí, je tam nová a ze školy semnou domu, byla jen na tabletu dnes.
Prostě modřina, to fakt budeš zkoumat každou modřinu kde k ní přišla? Prosím tě hoď se do klidu.
Žádné zdravé dítě ve škole celou dobu jen nesedí v lavici, nebuď naivní
Pokud jde o nemoci krvetvorby (leukemie atd.), kde jsou modřiny jedním z příznaků, tak je to fakt málo pravděpodobné. Jednak je to na místě, kde se flákne a ani neví jak, a potom kdyby něco takovýho měla, měla by i jiný příznaky (nápadná bledost, únava, krvácení z nosu a modřiny často a i na místech, kde se fakt člověk jen tak nepraští). Já mám věčně někde modřiny a vůbec nevím, kde jsem k nim přišla, někdy si ze mě manžel utahuje, že to vypadá, že mě bije
Dej si dvě deci a neplaš
Takových ještě bude.
@Bibi239 Ano ve třidě je paní učitelka a chlapec tam kvuli nemoci má asistenta a podle jejich slov holka pouze sedí v lavici nezná ještě nikoho, s nikým zatím nemluví po oběde šla semnou domu, a to jsme byly na tabletu u pohadek.
@jahuhudka Ano,jezdime každy rok do Motola, ve třech letech z jiné modřiny jsme po týdnu odjeli s diagnozou, proste se toho bojím, jen ted jsem nevědela zda to je fakt modřina, má ji poprví.
Tak jestli te uklidni lekar, tak si k nemu zajdete. On nekdy je strach zbytecny, ale nekdy to muze byt intuice, podvedome vis, ze je potreba mit jistotu. Myslim, ze je to prirozene.
Jen bych ti chtela poradit-smazni fotku, jak je tam holcicka v rucniku napul odkryta.. Aby to nekdo nezneuzil ![]()
@kittylittle Dala jsem si dvě deci, nic moc
,děkuju i za uklidnění, snad máte pravdu, mám tedy jiné fleky, ale na krku a obličeji tak se každy takoví věci bojim.
Třeba se uhodil ani o tom neví, mě stačí jen chytit za ruku a dělá se mi modřina, která nebolí
když sem byla malá byla sem jedna modřina vedle druhé ![]()