Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem 33 tt a už se cítím trošku nemotorně… A když jsem se převracela v posteli z jednoho boku na druhej, udělala jsem asi nějakej nešikovnej pohyb nebo co a ruplo mně v pravým podbřišku a trošku to zabolelo. Když jsem si tam potom šáhla, zjistila jsem, že právě tam má miminko hlavičku… Teď jsem strašně nervózní, jestli jsem jí něco neudělala… Nejradši bych jela k doktorovi, ale aby si neklepal na čelo… Navíc jsem tam byla v pátek a bylo vše OK… Jinak miminko cítím, sem tam se pohne. Omlouvám se, ale potřebuji uklidnit… Děkuji ![]()
NEMYSLÍM, ŽE BYS MOHLA UBLÍŽIT MIMINKU, TO JE VYSOCE, NE-LI ÚPLNĚ NEPRVDĚPODOBNÉ, MIMINKO JE DOBŘE CHRÁNĚNO, POKUD NA NĚJ NEPADNEŠ, NĚJAKÝM PŘETOČENÍM, pardon za caps
, v posteli jsi mu určitě neublížila.
Neboj miminko bude v pořádku, je chráněno v bříšku plodovou vodou atd
Buď v klidu. miminko má právě z těchto důvodů plodovou vodu. můj 15 měsíční syn mi po břiše i chodí a všichni žijeme ![]()
Pri prevraceni v posteli se mimcu urcite nic nestalo. je tam jak v bubline a kdybys na nej nalehla, tak se bublina pretlaci jinam - spis to zaboli tebe.
Přesně tak..mimino v bříšku je neskutečně odolný..mě dolcela dlouho trvalo, než jsem při druhým těhotenství vysvětlila staršímu, že mi opravdu nemůže skákat po břiše, i když ho mám tak hezky vyklenutý
a mladší je v pohodě
To muzes byt klidna, opravdu jsi ji ublizit nemohla, jak psaly holky vyse, je tam dobre chranena a takova malickost jako pretoceni se v posteli opravdu neublizi ![]()
Moc děkuji holky, jste úžasné, tohle jsem potřebovala slyšet
Teď se trošku stydím, ale to jsou ty mateřské hormony
Jinak je to už přes hodinu a malá tancuje, jak divá, tak je snad opravdu v pořádku.
Já jsem asi v děváténm měsící potřebovala zavázat tkaničku a tak dlouho jsem se ohýbala, až jsem taky měla pocit, že jsem ho chudáka zmáčkla a něco tam malinko „ruplo“. jen jen pozorovala, jestli pak kope (což dělal ostošet) a je zdravej jak řípa:)
Miminko má koelm sebe dost „ochrany“. já jsem 35.tt a jinak než trošku na břiše se nevyspím, takže miminko utlačuju pořád. Jeslti citíš normálně pohyby, tak buĎ v klidu.
Já jsem teď 32.týden a včera jsem měla úplně to samý. a dneska se malá mele, tak snad dobrý. jen jsem se chtěla zeptat, snad každý den mě bolí pod levým žebrem. ze začátku těhotenství to byla taková tupá bolest, ale teď jako by se mi tam mělo něco utrhnout, taková ostrá bolest to je. měla jste to některá z vás taky? je to v pořádku?
@medvidekmyval píše:
Já jsem teď 32.týden a včera jsem měla úplně to samý. a dneska se malá mele, tak snad dobrý. jen jsem se chtěla zeptat, snad každý den mě bolí pod levým žebrem. ze začátku těhotenství to byla taková tupá bolest, ale teď jako by se mi tam mělo něco utrhnout, taková ostrá bolest to je. měla jste to některá z vás taky? je to v pořádku?
No jestli jsi to měla už na začátku těhotenství, tak to netuším, co by to mohlo být… Ale jinak si myslím, že tlak do žeber už je v tomto týdnu normální. Miminko už je prostě veliký a kope ti tam. Já se kolikrát nemůžu ani nadechnout a po chvilce to přejde.
Ja těsně před porodem upadla na břicho a vše bylo ok odnesla to noha
mimino bude vklidu asi sis natahla sval nebo tak