Mohla se doktorka splést?

219
8.12.13 11:08

Mohla se dr.splést?

Holky potřebuji radu..ve čt. si malej narazil zuby a jednička se mu viklá, tak jsme mazali v pátek k dr.ta na to koukla a že to je jen kontuze, že se to zatáhne a jak mu koukala do pusy koukla do krku, tak mi řekla, že to má zarudlé a že má angínu..klukovi nic není, jí, spí, hraj si, nemá teplotu..dala mu hned antib. ospen 400,vzala mu výtěr a poslala nás domů za týden kontrola..já mu ty atb. nedala, opravdu mu nic není, je naprosto normální..v pondělí si zavolám jak dopadl výtěr a kdyžtak mu ten ospen dám, ale myslím si, že to bude ok…přeci když má někdo angínu má horečku, nemůže polykat, je ko..setkala jste se s tím některá, že by dítě mělo angínu a k tomu naprosto žádnej příznak..ale fakt žáádnej…štve mě doktorka, od pátka bych do něj lila antib. a ani ona si není jistá, jestli to je angína nebo proč má zarudlej krk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8041
8.12.13 11:10

Kamaradky dcera ma ted anginu - jednou mela malou teplotu, jinak nic, v krku ji neboli, nic ji neni. Takze jestli tam videla dr.cepy na mandlich, klidne to muze byt i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
8.12.13 11:11

A nebrala mu z prstu crp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
8.12.13 11:11

Čepy neviděla, jen zarudlo v krku, no počkám zítra na výtěr a uvidíme..děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
8.12.13 11:13

@Jája1986 hele ja mam kolikrat taky zarudly krk treba z pruvanu. Dam si trochu vic cecka popiju cajik udelam cibulovy sirup a za chvili je hej. Tezko takhle sploudit, ale ja bych se zachovala jako ty. Pokusila bych se dite vylecit jinak nez atb pokud by nemel jine obtize. A z vyteru bych si taky prd delala. Nikdo nema v krku sterilní prostredi a ma tam bacily. Ja mam chronicky v krku zlateho stafylokoka a problemy dela jen pri oslabeni imunity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
8.12.13 11:13

Ne právě že nebralA A SESTRA se jí ptala jestli má udělat CRP a ona že néé, že výtěr a hotovo…z crp bych hned věděla, jestli to je virové nebo bakteriální a nemučila se tady celý víkend čekáním na výtěr a nežralo mě svědomí, co kdyby jí fakt měl…já angínu měla jako malá a ty horečky a bolest v krku, na to nezapomenu nikdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
8.12.13 11:15

ATB bych rozhodně nedala :) Uvidíš podle výtěru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
8.12.13 11:15

Ani ho nijak neléčim, je prostě v pohodě..jen nechodíme ven, dokud nebudu znát ten výtěr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.12.13 11:22

@Jája1986 Malá plakala, horečky, ale pořád si sahala na plínu, takže já jí vzala moč a letěla jsem k dr. Jaké bylo mé překvapení, když moč byla čistá a doktorka mi oznámila, že má krk plný čepů 8o Přitom jedla a pila normálně. Ale měla teda horečky, takže úplně bez příznaků nebyla.

Já to mívám často, mám jednu mandli chronicky zvětšenou a dělají se mi čepy, cucám Septisan (kojím) občas mám i teplotu ale pro antibiotika si už nechodím, vždy to přejde samo. Ve výtěru nikdy nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
8.12.13 11:22

Také bych mu atb určitě nedala a počkala, co se z toho vyvine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
8.12.13 11:23
@Jája1986 píše:
Ne právě že nebralA A SESTRA se jí ptala jestli má udělat CRP a ona že néé, že výtěr a hotovo…z crp bych hned věděla, jestli to je virové nebo bakteriální a nemučila se tady celý víkend čekáním na výtěr a nežralo mě svědomí, co kdyby jí fakt měl…já angínu měla jako malá a ty horečky a bolest v krku, na to nezapomenu nikdy…

Když sama neudělala CRP test, tak bych antibiotika vyhodila do koše, případně ho rovnou na místě požadovala. Vždy, když mi doktor předepíše antibiotika, chci vědět, proč, jak přišel na to, že mám v těle bakterie, na které tato konkrétní antibiotika zabírají. To samé u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.13 11:31

Atb bych také nedala a počkala si na výsledky. Je pravda, že někdy u angíny nemusí být typické příznaky(bolest v krku, teplota) a přesto to angína je..ale nechala bych si to laboratorně (nebo alespon CRP) potvrdit.
Myslela jsem, že jste šli k Dr. kvůli tomu viklavému zubu. Pokud ano, tak bych šla raději k zubaři, je to zub stálý nebo ještě mléčný? většinou to je jen kontuze a není to nic vážného, ale vždy u úrazu zubu je vhodné udělat rtg snímek, může být něco na kořeni zubu nebo třeba i nález na sousedním zubu, který se zdá klidný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
8.12.13 11:49

Na zarudlý krk bych atb určitě nedala. Čekej, co se z toho vyvine. Zatím bych to řešila čajem s medem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
8.12.13 11:50

Já nevím co bych dělala, asi bych si už v ten čtvrtek bývala zajistila odběr CRP…protože prát do dítěte zbytečně antibiotika je blbost, ale pokud tam bakterie je, tak čím dřív se zabije, tím líp :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
8.12.13 12:04

Taky bych počkala na výtěr, jinak crp testy už se prodávají v lekárně 10ks stojí kolem 800,–, chci si je objednat a mít je doma, člověk nikdy neví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí