Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky máte tu některá zkušenost zeby rostli dítěti ve dvou a půl mesicich zoubky? Syn poslední dobou hodně slinta a neustále si cpe ruky do pusinky, je takový plactivy a teď začal blbnout s pitím mleka, nedopiji a nebo naopak place zeby si dal mleka víc.
Potkala jsem šestitýdenní miminko s prvním zoubkem.
Takže možné to je.
Moji si na zubiska počkali, první zub měli v 6 - 12 měsících.
Moje malá slinta jak pejsek taky nejak od 3.mesice, všechno si cpala do pusy, hodně lidí mi říkalo, že to budou zuby, ale první zoubek vykoukl na konci 7.mesice.
Některým rostou zoubky brzy, od známých dceři ve 4 mesicich, ale to co píšeš bych zubum nepricitala
Jako, možné je všechno, ale slinění a strkání si (nejen) rukou do pusy je úplně normální vývojové stádium
A to jídlo je tu pořád, taky přece pokaždé nejíš stejně ![]()
Někdo má zub i při narození. To je pak šok, když dítě někoho po porodu kousne.
Prý Alexandr Veliký měl zub(y) už při narození.
Někdo nemá zub v roce, a to nemusí automaticky trpět anodoncií.
Jasně, náš to tak měl a první zub vylezl někdy kolem 4. měsíce.
Lezala som v nemocnici s pani, ktorá hovorila, ze jej sa narodil syn s 2 zubmi. Tak ak neklamala (nemala dôvod), tak aj tvojmu synovi kludne mozu uz zuby rast ![]()
Spíš sprut ohledně toho mléka a to, že si vše cpe do pusy je normální. Dělají to všechny děti nezávisle na zubech, zkoumají tím.
@lucynka25 píše: Více
Asi ano, teď jsem si o tom četla a malý má všechny příznaky, je neklidný, vyžaduje větší pozornost pres den špatně spí, má jakoby stále hlad ale když vypije více tak pak hodně ublinkava.
@Sedmikráskakrásná píše: Více
Proč. Opravdu se některé děti narodí už se zubem či dvěma.