Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Zajímalo by mě zda lze odmítnout vyšetření konkrétním lékařem v průběhu těhotenství.. Mám katadtrofickou zkušenost s jednou doktorkou která ake vede rizikovou ambulanci do které musím chodit. Střídají se ještě s jinou lékařkou proto bych na kontroly chodila výhradně na její směny. Ale může se stát že tam bude ona. Jak moc hrozné je ji odmítnout? Zařekla jsem se že ona už na mě nikdy nesáhne a to už je 6 let a stále jsem o tom přesvědčena. Zažila jste některá?
Zmenila jsem celou hematologii po tom co me opakovame nekolik doktoru rekla ze kdyby udelala to co mela o miminko bychom neprisli a ja bych za 2m rodila
@bambooska tak tenhle pocit mám z porodnice.. dělá tam doktor, co mi rodil kluka a já se zařekla, že ho k sobě fakt nepustim.. a přesně jak na sviňu očekávám, že až mi to chytne, tak tam ten juzek bude.. jestli lze odmítnout? netuším, v té FN ale asi ne
![]()
Hrozného na tom není nic, máš na to právo. Pokud nemůžeš docházet do jiné rizikové poradny, kde bys takovýto problém neměla, pak bych to řešila jak píšeš. Při první kontrole bych to rovnou řekla, že nechci ani jednou k druhé doktorce a poprosila bych, aby mi kontroly dle toho naplánovali. Počítej sice s tím, že doktoři jsou většinou solidární, tak na tebe budou divně koukat, ale to ti může být někde.
U porodu mi to bude jedno. Celý porod je většinou veden PA a doktorka přichází na vypuzování. Ale po každé její necitlivé prohlídce jsem šíleně krvácela a stresovala jsem se že zase potratím.. Mám za sebou 4 potraty a jí si k sobě už prostě nepustím. Jen nevím jaké argumenty mít až to budu muset řešit
Ano odmítnout mužeš..prostě si nech napsat do karty že chceš chodit výhradně k té doktroce a at ti plánují kontroly dle toho kdy má směny..( kdyby měla dovču nebo tam nebyla, tak at tě objednají až tam prostě bude ). Odmitnout vyšetření konktrétního doktora můžeš..jedině při porodu si nemužeš vybrat kdo tě bude rodit ( pokud si kontretního doktora nezaplatíš )..
Souhlas s @Paradise máš na to právo je to tvoje tělo a tvé dítě…tak ho klidně využij…
jinak my s manželem jsme to zažili v jiném případě - a to v případě alergologie, kdy jsme odmítli léčbu plnou kortikoidů od pana doktora, který nám tvrdil, jak syn je astmatik a nejvíc ho zajímalo, zda jsme již zaplatili 30 korunový poplatek
… přitom žádné takové příznaky nikdy neměl a astmatik není, což nám potvrdila jiná doktorka ze stejné alergologie na jiné směně a též jinde…tj. u tohoto pana doktora nás, ani našeho syna již nikdo nikdy neuvidí…
Ona je- abych ji nekřivdila jedna z nejlepších diagnostiček leč lidskost a trocha empatie jí jsou cizí a mě to děsně stresuje
@jája428 píše:
OT, ale proc ti vadi nejakej doktor u porodu, když vlastně příjde až na samotnej konec, jinak je tam PA? Me doktorka jen šila a při komplikacích by mi to asi bylo šumák, kdo tam je, když jdde o život
u nas v porodnici to tak třeba není..já měla doktora od začátku do konce porodu…asi to je v každé nemocnici jinak, někde rodí asistentky a jinde ne..( a to jsem nebyla rizikový pacient nebo neměla těžký porod aby tam MUSEL být, prostě tam byl )
@bambooska a proč bys potřebovala argumenty? Prostě řekneš že k ní nechceš a hotovo
@jája428 souhlas na druhou stranu jak často jde u porodu opravdu o život. V poměru narozených je to mizivé procento. Když tě pak po skvělém porodu příhde zašít řezník který tě ani neumrtví se slovy „víc jak porod to nebolí to vydržíte“ to je pak otázka no
@jája428 píše:
OT, ale proc ti vadi nejakej doktor u porodu, když vlastně příjde až na samotnej konec, jinak je tam PA? Me doktorka jen šila a při komplikacích by mi to asi bylo šumák, kdo tam je, když jdde o život
jakožto riziková musím mít u celého porodu doktora. Mám to psané i v papírech. Proč, to se mi neptej.. ale jestli tam bude tenhle arogantní debil, tak mě omejou
musela bys vědět důvody, co proč a jak, víš.