Mohu podepsat smlouvu o nájmu dvakrát?

1814
1.7.24 09:36

Mohu podepsat Smlouvu o nájmu dvakrát?

Ahoj,

mám smlouvu z 30.5. a je tam jako pronajímatel babča ročník 1942, to se jim nelíbilo na úřadě kvůli změně trv. bydliště, v katastru je dcera a vnučka.
Realiťačka to přepsala a je tam dcera a vnučka a mám to nyní podepsat, až holka přijede, se zpětným datumem, tudíž bych ěla podepsané dvě smlouvy :think:

Stejně tam zůstal první odstavec, ale bez jména babči, má tu totiž věcné břemeno a ještě něco, že to může pronajímat…

Řeším kvůli příspěvku na bydlení, červen už pešek a věta: byt v rodinném domě nerozděleném na jednotky - realitačka vždy vše v pohodě a že to znamená, že byt není rozdělen, což je asi blbost :zed:

V katastru jsou ale 2 byty, z toho jsem vycházela.

Jinak nevím, kdy a jak dávat výpověď, když je smlouva na dobu určitou :think:

Aspoň tu přežijem to hrozný léto - jeden z důvodů hledání bydlení, zdraví už to nedává a zvířat je mi líto, ale je to tu alespoň lepší.

Jinak stavy zapisoval otec, říkám mu dědek :lol: Takže voda jen kubíky, elektřinu mám u bytu, ale stejně nevím od koho je…

A platím od 1.6., bydlíme jakž takž od 10.6. - stále matrace 8)
Bylo tu hafec věcí nedodělaných, před náma 5 let nějaký mega magoři - bordel v obou směrech, dozdvěděla jsem se hodně infi po podepsání smlouvy :potlesk:

Tuhle volá známý a u ceny odpadl a prý tak 8000kč - je to konec pha, ale stále pha, budiž mu odpuštěna naivita jeho alkoholismem, ale krásné sny má :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
1.7.24 10:18

Boha jeho, jdi s tím už k právníkovi!

• Citovat
  • Upravit
1814
1.7.24 10:25
@Janli píše: Více

Jsem tu měsíc, mrtvá z toho vedra, hledat zas volno jednou týdně v bezplatné poradně by bylo asi na dlouho, tak zkouším tady.

Chtěla jsem to dát anonymně, aby mi někdo odepsal, ale jak jsem unavená, tak už to letělo i s nickem :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10915
1.7.24 10:45
@Monik29 píše: Více

A co meni nick na tom, ze se mas zeptat pravnika?
Kdyz je bezplatná na dlouho, i kdyz za dobu co to resis uz by jsi mela schuzku, tak si proste zaplat. Najemni smlouva je dulezita, neni cas skudlit penize a cekat, az to bude zadarmo.
Kdyz to nekdo zadarmo tady poradi tak s tim stejne pak nic nenadelas, kdyz to nebude pravda.

Zakladas furt dokola to same. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.7.24 12:12
@Tarena píše: Více

Není to dokola, řešila jsem podepsanou smlouvu…

Zatím vyřešeno tak, že budou dvě smlouvy, asi to rozhodně není košér, s jednou pujdu já na ouřady kvůli příspěvku a druhou oni budou používat - kvůli levnějším daním, nechápu jak, neb babča není vlastníkem, jen tu má věcné břemeno, prý to prostě pronajímat nemůže a tečka, ale není to prvně, co to slyším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10915
7.7.24 12:18

Takze podvody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.7.24 12:22

Nevím, jak to dělají.

Jednou jsem taky byla jukat na byt v domě a to byla podnájemní! smlouva, realiťák byl na půl vlastník a důchodci dole to pronajímali a měli věcné břemeno - to mi neřekl, to jsem zjistila pak samozřejmě :cert:

Mně ale chytrou osůbkou bylo řečeno, že to prostě pronajímat nemůžou, tak nevím, kolik na tom kdo ušetří, jak jim to projde, tady to pronajímají nejméně 21 let… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.7.24 12:28

Tak koukám, že daň z pronájmu je 30% a odečíst si za rok člověk může 30 840lč, tak to už docela chápu. Ale jsou tam děti, studující, invalidé, ztp… ne „lidé bez příjmu“, leda že by babča něco takového měla - ztp třeba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10915
7.7.24 12:32

15%. Dan z pronajmu neni tvoje vec.

No ta smlouva, kde jsou majitele bytu, je platna. Ta druha je neplatna, ledaže by to pronajimali babicce a babička tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.7.24 12:49

No, to budou mít radost, až finančák zjistí, že okrádají stát…. :mrgreen:
U nás ÚP hlásí na finanční úřad pronajímatele a finančák si to kontroluje. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Janli
7.7.24 12:51

Daň je 15% a 30% si člověk odečítá ze základu daně, tedy z čistýho nájmu.

• Citovat
  • Upravit
1814
7.7.24 13:02

Ne tam vymazaly babičku ze smlouvy a jsou tam jen obě majitelky. Samozřejmě to řešila realiťačka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10915
7.7.24 13:04

No tak ty jsi v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.7.24 13:05
@Janli píše: Více

Tak moje máti na něm 36 let dělá :lol:

Já nikoho nikam nehlásím, Karma si najde vše sama…

Doteď to tak pronajímaly a pohoda, ale asi tu nikdo nebral příspěvek, tak nevím, zda jim to může nějak zkomplikovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.7.24 13:05
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...