Mohu pracovat ihned po porodu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Já jsem ve školství. Tady je učitelů hodně. Jinde by tak zaplaceno nedostali. Kolegyně po škole přišla v září, otěhotněla, pracovala do dubna a smlouvu samozřejmě nedostala. Takže vrátit se nemůže. Druhé dítě tak měla bez mateřské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem odešla z práce na mateřskou, ale zároveň jsem podepsala druhou smlouvu a až do druhého těhotenství jsem pracovala na tu druhou z domova (byl to v průměru ale jen tak 1/3 úvazek, postupně max 1/4, jeden den toho bylo třeba hodně, ale pak byl pár dnů klid). Stejná práce, ale jiná smlouva. S tou první smlouvou jsem byla na mateřské. Pochybuju, že se na tom něco změnilo. Druhá smlouva se pak zrušila a na druhé mateřské jsem byla dál v rámci té první smlouvy. Řekla bych ale, že tyhle věci by tvůj šéf mohl celkem dobře znát a hlavně vědět, jak se to obvykle u vás dělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že otec může na MD po 6 týdnech, že dřív ne
Třeba by věděla vaše účetní, jak to je, ony jsou dost informované, co se týká zákonů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samo to přišlo blbě. Můžeš po šestinedělí pracovat na jinou smlouvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přišlo to blbě?
To je jak kdybys byla samosprašná. ![]()
Jako vím, komentáře jsi nechtěla. Ale máš zkušebku půl roku, o práci nechceš přijít tak moc, že je ti přednější než novorozeně a nedokážete se chránit? ![]()
No nic, tak holt předej dítě otci a pracuj hned po šestinedělí.
Pokud ti tedy zaměstnavatel smlouvu prodlouží. Myslím, že z pracovnice, co bude půl mozkem u dítěte, odvařený nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, zmenili mi smlouvu z DPČ na hlavní a já za mesic prisla s tehotenstvim
. Teď jsem normalne na materske. Pak pozadam o rodicovsky prispevek ale na rodicovskou dovolenou nepujdu. Co jsem pochopila, tak jedine omezeni, ze chlap nemuze na OCR a dite na max 120 hodin do instituci… Pokud jde o vas, co jsem zjistovala, tak muze po 6 tydnech na materskou chlap, a nebo ji muzes brat ty a u zamestnavatele pracovat na jinou smlouvu, ale nemam vyzkouseno. Koukni na „4 v tom“ z archivu Ct, v minimalne jedne serii tam holka sla do prace hned ![]()
- Citovat
- Upravit
Pokud nastoupis na mateřskou, tak na ni musis byt alespoň 14 týdnů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lil Kitkatt píše: Více
Tak prednejsi ji zjevne neni, kdyz nesla na potrat a ten vyhazov riskuje
svymu chlapovi taky predhazujes, jak ho dite nezajima, kdyz od nej sel do prace po 2 tydnech?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmen píše: Více
Máš tam chyby, nemá to hlavu, ani patu. ![]()
Btw. můj manžel naše dítě neporodil
.Ani ho nekojil.
A jako bonus od něj po dvou týdnech do práce neodešel. Máš tam ještě něco? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lil Kitkatt píše: Více
Své rypave nesmysly si nech od cesty moralistko, nejsem zadna nezodpovedna prvnicka ani slepice a plne si uvedomuji dusledky…kdyby jsi mela v zivote zvladnout ty prekazky co jsem musela ja, tak hážeš magi v kostkách, navic ja vim co je to zahul kolem trech deti bez pomoci rodiny…a ano selhali jsme…dokonce i ten termin na potrat jsem mela.
Ale snažím se hledat jiné způsoby. A vysvětlovat ti jaké to je, kdyz ma clovek praci, ktera ho opravdu naplňuje a vidí v ni perspektivu taky nebudu.
Jo jo taky jsem takhle moralizovala zensky, nez jsem se ocitla na jejich straně, tak bacha na to at ti to sebevědomí nespadne rychle jak me.
Snažím se.ted hledat způsoby, jak to skloubit. Vždy jsem nakonec převzala zodpovědnost za důsledky svých jednani. Takze si to nech od cesty, dekuji.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše: Více
A je povinnost na ni nastoupit? Ze bych treba proste nenastoupila na materskou?
- Citovat
- Upravit
Dekuji za informace. No ja jsem vyloženě v kanceláři, neni to vubec fyzická prace.
- Citovat
- Upravit
Není. Alle musíš po šestinedělí do práce. Ale jsou to veřejné dostupné informace. Stačí zagooglit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MS kraj, teda ale korporáty, dcera 2× smlouva na neurčito, jednou po zkušebce, jednou dokonce bez.