Mohu pracovat ihned po porodu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21463
2.4.26 17:33
@Anonymní píše: Více

Neodřeknou. Zrovna včera jsem zkoušela odbornou služební zkoušku a byla tam paní v sedmém měsíci. Jen se co nejdřív přihlaš aspoň na obecnou část.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
2.4.26 20:16

Na DPP lze nastoupit již před porodem, tj. při
nástupu na mateřskou dovolenou. Ve smlouvě musí být napsaná jiná pozice než na HPP. Limit je 300h/rok. Po skončení mateřské dovolené (28 týdnů) můžeš nastoupit zpět na HPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55885
2.4.26 20:18
@nozu píše: Více

Ta paní mohla mit smlouvu na dobu určitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.26 07:06

No jenze ta pani treba nebyla uz ve zkusebce…což je u me problem. Jinak ja termin na zkouzky uz mam presne daný, ten bude v dohledné dobe.

• Citovat
  • Upravit
21463
3.4.26 09:00

Je jedno, jestli je služební poměr na dobu určitou nebo neurčitou. Je zde zkušební doba půl roku a pak podmínka do určité doby složit obecnou i speciální zkoušku, jinak se služební poměr ukončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21463
3.4.26 09:20

No tak ty jsi hlavně na úplném začátku těhotenství, takže pokud máš obecnou část už brzo, tak o těhotenství ani nikdo nemusí vědět. A prostě uvidíš, jak se vše bude vyvíjet. Těhotenství můžeš klidně oznámit až v pátém měsíci, to už budeš mít většinu zkušební doby za sebou. Záleží, jak to na tobě bude vidět. Navíc teda, ten první trimestr je vždy rizikový, což už jako matka dětí víš. Do prvního screeningu bych v práci jednoznačně nic neříkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.26 10:00

Ty take pravlcujes ve statni sprave? Můžu se zeptat, jak senstavi k těhotným a jeste ve zkusebce? Moc diky, velmi mi na tvé odpovědi záleží, jsem uz ze vseho zlomená, kdybych ti oraco nesnášela ale konečně jsem kapla na neco co me fakt naplňuje a opravdu to hrabani v papirech delam rada.

• Citovat
  • Upravit
55885
3.4.26 10:11

A to je pěkná svinarna, nerict to. Jediná slušná možnost je říct to a domluvit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.26 10:48

A jak ke to vlastne s tou zkusebkou, kdyz nastoupíš na jednu pozici, děláš 2 měsíce se zkusebkou na 6 měsíců a stejnou pozici napsanou a pak teda mas služební poměr, ale od neho znova jede zkusebka 6 měsíců, nemělo by semto pokratit o tu dobu?

• Citovat
  • Upravit
21463
3.4.26 12:37

Ano, pracuji. Už mnoho let. U nás se k lidem chováme slušně, takže pokud by některá z mých podřízených otěhotněla ve zkušební době a byla jsem s ní jinak spokojená, tak bych jí ukončení služebního poměru nedávala. Pokud by ale šla s počůraným testem na neschopenku, tak zase ano. Ono je to primárně o konkrétních lidech a konkrétní situaci. Ale tento případ jsme v podstatě za ty roky neřešili. Jen jedna kolegyně dala výpověď, pak zjistila, že je těhotná a chtěla ji stáhnout. Na to jsme nepřistoupili.
Když nám lidí v rámci jednoho úřadu a jedné pozice a přechází mi ze smlouvy na zákoník práce na služební poměr, tak už znova zkušební dobu nemají. Ale vše s nimi řeším při překlopení a mají to i v rozhodnutí o přijetí do služby. Takže se koukni do svého rozhodnutí, jak to tam máš nastavené ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.26 15:19

Ja se podívám a mohla bych ti to kdyztak podrobně vypsat do soukromé zprávy.

Ne ja jsem z toho fakt na prášky a nešťastná. Vedoucího si velmi vážím. Ale jak se ke me zachová kdo ví, tech scenaru muze byt hned nekolik. V živote mam porad jen smůlu, takze počítám se vším. Nicméně pokud bych dostala sanci, jsem ochotná se maximálně přizpůsobit, byla bych moc rada. :,(

• Citovat
  • Upravit
21463
3.4.26 21:10

Jj. Klidně napiš. Ale pokud tam nic nebude, tak se bere, že je zkušební doba těch 6 měsíců od uzavření služebního poměru. Tam nic lepšího nevykoukám. Hele, ještě asi blbá otázka, ale o ukončení těhotenství jsi neuvažovala? Vím, že diskuse o tomto vůbec není. Ale přece jen toto bylo evidentně neplánované těhotenství a doma už máš tři děti. A dost tě to stresuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.26 13:34

Ano dost s tim bojuji. I toto je ve hře, ale zvažuji všechna pro a proti. Je to strašný zahul na psychiku a momentálně od soboty do dnešní soboty si užívám vnitřní psychické peklo. Nikdy jsem nevěřila, že se do teto situace dostanu, od posledního porodu jsou to jiz 4, 5 roku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.26 13:47

Jsem v komunikaci s psycholožkou, ta mne ukecala at si to nechám, ze to psychicky nedam, což ma asi pravdu, protozejsem citlivější povahy a taky jsem verici, ne nijak kontrovernzen, spise jsem takovy verici ne nijak ortodoxne, spise odpadlík co si šlape svou cestu, ale mam svedomi a respekt. Zároveň se bojim ale toho aby nenastalo to co po posledním porodu, který mne zdravotně odpraskl na skoro dva roky, to mi ale nikdo neřekne zemto tak bude nebo ne..kdyby tohle ale hrozilo tak jdu a ani nepolemizuji.

Kazdopadne at uz to dopadne jakkoliv, půjdu pak okamžitě rovnou na definitivní sterilizaci. To cim si ted procházím nepřeji nikomu, kdo ma svedomi a nejake city.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat