Mohu se po měsíci přihlásit na ÚP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Já jen nechápu, proč po měsíci. Jinak po ukončení pracovního poměru, máte tři dny na to, se nahlásit na úřad. Aby se Vám hradila soc. a zdravotní pojišťovna. Ale myslím si, že i když si dáte na čas, tak Vám to zaplatí celý za ten daný měsíc. Nebo já jsem to tak měla 😊 Nárok na něco máte, nějaké asi to životní minimum a tak. Samozřejmě Vás budou hnát do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi v posledních dvou letech odpracovala 12 měsíců, na podporu bys měla mít nárok. Ale asi bude nižší, i vzhledem k tomu, že jsi sama ukončila pracovní poměr. Klidně tam zkus před návštěvou zavolat a poptej se. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sunflower164 píše: Více
Pravda. Zapomněla jsem na podporu. Hlavně, že chudince už píšu o životním minimum 🫣
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alex227 píše: Více
Jelikož registrace na ÚP není povinností, tak logicky nemůže být stanovena ani žádná lhůta, do kdy by bylo nutné se zaregistrovat. Plus životní minimum se počítá na domácnost a řeší se i prostředky na účtu a další vlastnictví, takže jen tak díky registraci ho fakt nedostane…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ano, budeš mít nárok na zbytek podpory, co jsi nevybrala. Předpokládám, že jsi mladá, tak na čtyři měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alex227 píše: Více
Taky jsi zapomněla, že hradit jí bude stát jen zdravko, socku ne. Pouze se jí započítá doba na ÚP do odpracovaných let. Takže jedna informace ze tří je správně. Proč vůbec reaguješ, když nevíš?
- Citovat
- Upravit
@LiduNe píše: Více
No, ona ani odpověď, že se registrace na UP počítá do odpracovaných let, není bez uvedení dalších podmínek správná, když tedy chceš někoho opravovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od letošního roku je změna, mezi dvěma podporami musí být odpracováno minimálně 6 měsíců a zároveň platí i mít odpracováno za poslední 2 roky 12 měsíců.
Takže nárok na podporu mít nebudeš.
Mám to z vlastní zkušenosti v rodině, nedočerpána podpora v plné výši, nástup do nového místa na pouhé 2 dny a opět ÚP ale bohužel bez podpory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Betty114 píše: Více
Teoreticky popsaná tato pravidla vypadají velmi složitě. V praxi tomu zase až tak není. Vezměme si například muže ve věku 42 let, který v současném zaměstnání skončí k 31. lednu. Půjde na úřad práce, po 3 měsících (od 1. května) začne znovu pracovat, ale po dalších 3 měsících se znovu zaeviduje na úřadu práce.
Tento uchazeč o zaměstnání ve věku 42 let má nárok na 5 měsíců pobírání podpory v nezaměstnanosti. „Nastoupí-li již po 3 měsících jejího čerpání do zaměstnání, které však opustí také po 3 měsících, získá nárok pouze na dva zbývající měsíce podpory, protože odpracoval kratší dobu než 6 měsíců,“ popisuje Zieglerová. Dodává, že znovu se mu zároveň přepočítá, jestli ke dni podání nové žádosti stále splňuje základní podmínku pro nárok na podporu, kterou je odpracování alespoň 12 měsíců v posledních dvou letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mezi dvěma ano, ale mezi docerpanim té první může být klidně jeden den… Takže ji nepiš bludy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LiduNe píše: Více
Nepočítá se celá doba vedení na ÚP, ale pouze doba po kterou uchazeč pobírá podporu v nezaměstnanosti a mimo to je to rozlišené věkem, ale nejvyšší hranice 3 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Změna od 1.1.2024
Zatímco doposud měl uchazeč s nevyčerpanou podpůrčí dobou nárok na novou podporu už po 3 měsících, od ledna 2024 je tato lhůta prodloužena na 6 měsíců. V případě, že uchazeč o podporu přijde o nově získanou práci, Úřad práce nepřijme jeho další žádost o podporu dříve než za 9 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A? Ona žádnou novou podporu nechce… Ale ty máš nejspíš problém s pochopením psaného textu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer, mam dotaz byla jsem na ÚP od května do prvního června pak jsem nastoupila do práce dnes jsem ukončila práci dohodou z toho duvodu ze jedna kolegyně mi delala problemy a nehodlala jsem to trpět tak jsem to ukončila. Mohu se zase po měsíci nahlásit na ÚP a budi mit narok na podporu nebo ne? Vůbec nevím jak to chodí. Děkuji za odpověď